Ugyanaz a régi bakelit

1 Hozzászólás

január 3, 2010

NLP, önismeret. személyiségfejlesztés, megszokott kerékvágás, ugyanaz a régi lemez

Most, hogy elkezdődött a január, visszazökkenhetünk a megszokott kerékvágásba. Ez elég jó is, meg nem is. Jó, mert a megszokások megnyugtatóan tudják irányítani az életünket. Nem kell minden reggel kitalálnunk, hogy mit is kezdjünk magunkkal, hova is menjünk dolgozni (vagy tanulni), hogyan és mivel töltsük el a hétköznapjaink, és esténként mit tegyünk otthon. A legtöbb tevékenységünk már olajozottan megy tovább, a testünk magától is tudja, mire hogyan reagáljon. Ha csörög az óra, felkelek, ha elkészültem, elindulok, ha csörög a telefon, felveszem, ha este van, bekapcsolom a tévét. Ha azonban az életünk már túlságosan is automatikus, akkor veszélybe kerül a kreativitásunk. Ha a viselkedésünk hellyel-közzel ismétlődő elemekből áll, az olyan, mintha ugyanazt a régi bakelitet pörgetnénk minden nap. Bár jól ismerjük már az egész lemezt, kicsit már unalmas, kicsit recsegős-sercegős, kicsit talán már az agyunkra is megy. Épp ezért találd ki, mi az, amit másképpen fogsz csinálni! Próbálj ki valami újat! Talán többet fogsz olvasni, kevesebbet tévézni. Talán többet fogsz mozogni és kevesebbet zabálni. Talán utánanézel, milyen lehetőségeid vannak még. Tegyél fel egy új lemezt! Benne vagy?

About the author 

Tibi

A Mindennapi NLP alapítója, szerző, tréner, írásmániás, családapa. Ha meg akarod ismerni, olvasd el az írásait, kövesd a Twitteren: https://twitter.com/tibiszucs

  • karcold meg azt a régi lemezt, dobd el jó messzire és tegyél fel egy új, írható DVD-t, amely életed forgatókönyvét tartalmazza : )

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >