Pepecselek

3 Hozzászólás

január 25, 2010

NLP, önismeret. személyiségfejlesztés, viszonyítás, pepecsel

Megint belefutottam egy nagyon kedves szóba: pepecselni. Berakhatjuk a fittyet hányáshoz ezt is.

Tudod, hogyan kerültem ehhez a pepecselős témához? A múltkor gondolkoztam rajta, mennyire nem jó az, ha egy bizonyos képesség kapcsán másokhoz viszonyítom magam, és azt látom, ők milyen profik, és akkor arra gondolok, na én meg milyen béna vagyok.

Pár napja pont ilyen helyzetbe kerültem, valami nem jött össze, hiába próbálkoztam háromszor-négyszer. Egy egyszerű “mechanikai” dologról volt szó, amihez némi kézügyesség kellett, pepecselés, és folyton rosszul csináltam meg. Van egy ilyen nagyszerű kis kütyü, ami megmondja, minden oké vagy nem is az. Na hát sosem lett az. Talán a pepeccsel volt a baj, vagy a móddal, ahogyan használtam a pepecset, de hiába pepecselgettem, nem jött össze.

Ma beszéltem egy barátommal, akit ebben a témában profinak tartok. Ő nagyon ügyesen tud pepecselni. Mikor elmondtam, miről van szó, azt mondta, neki a múltkor csak hatodszorra sikerült, de AZ SEMMI, mert neki is van egy barátja, aki ebben profi, és neki egyszer tizennegyedszerre (14!) sikerült csak.

Hát akkor minden oké, nem is vagyok én olyan béna! Ugye, milyen jó viszonyítani magunkat másokhoz? 🙂

És aztán megpróbáltam ma újra, és háromból mind a három sikerült. Pepecselőbajnok is lehetnék akár!

Tudom én, mi az a pepecselés, legalábbis van a fejemben róla pár gondolat, azt viszont nem tudom, mi a fene az a pepecs?

Megmondanád, kérlek?

About the author 

Tibi

A Mindennapi NLP alapítója, szerző, tréner, írásmániás, családapa. Ha meg akarod ismerni, olvasd el az írásait, kövesd a Twitteren: https://twitter.com/tibiszucs

  • Pepecsel= ecsettel kedvesen vegyes, becses, kerek pepecseket ejt egy kedves embergyermekfejre

  • Igazából gőzöm sincs mit jelent, de beugrott egy kép egy Pepe becenevű kölyökről, aki épp úgy tesz, mintha írtó fontos dóga vóna, mikor szól neki az édcsanyja, akit így Pepe kicselez 😉 ez a Pepecsel 🙂

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >