Mindennapi NLP, személyiségfejlesztés, hétindító, random mondom

...A Mindennapi NLP hétindító cikkét olvasod, amelynek célja a személyiségünk fejlesztése. Ezekben az írásokban olyan témákat tárok eléd, amelyek reményeim szerint a javadra válnak. Most konkrét feladatokkal készültem.

A random mondom az pont olyan, mint a rontom-bontom, csak teljesen más. A hasonlóság oly megdöbbentő a kettő között, hogy semmi közük egymáshoz. Ilyenformán úgy hasonlítanak egymásra, mint két kindertojás három fakockára.

Ígérem, adok értelmet is ennek az írásnak. De kérlek, vedd figyelembe, hogy a gyermekeimmel töltött huzamosabb idő játékosította az agyvelőmet. Nem lehet ugyanis csak úgy megcsinálni dolgokat, mert ha nincsen benne játék, akkor nincsen benne semmi izgalom. Izgalom nélkül pedig unalmas az élet.

Épp ezért játékosítom neked ezt a hetet, hogy egy kis izgalmat vigyek az életedbe. Adok erre a hétre neked napi feladatokat. Minden napra egyet. Az hét.

Jöhet?

Random mondom

Azért mondom random, vagy véletlenszerűen kiválasztva, mert így még izgalmasabb az egész, ráadásul nincs szükség arra, hogy egy jól felépített, egymásra épülő feladatsort alkossak meg, különben is, ahhoz most eléggé szétszórt volnék. Vagyis berakom egy nagy kalapba az eddigi összes személyiségfejlesztő küldetést, amely több, mint száz, és kihúzok neked belőle hetet. (Ezek a küldetések négy, játszható csomagban szerepelnek, a Napi Küldetés Generátorban, és az Élő Küldetések online játék valamelyik részében.) Kicsit majd átalakítom ezeket a feladatokat, egyrészt azért, hogy ne lőjem le a poént, másrészt azért, mert nem szeretem magam ismételni. Nem szeretem magam ismételni.

A randomsághoz konkrétan van egy szoftver, úgy hívják: "The hat". Nos, ha hatnak hívják, én akkor is hét feladatot sorsolok most ki neked. Ehhez először is fáradságos munkával beleteszem a több, mint száz személyiségfejlesztő feladatot egyetlen szövegfájlba (odavagyok a szép magyar szóösszetételekért, remélem, neked sem okoznak ezek fájdalmat), és aztán kihúzok belőle hét ilyen küldetést. A sorrendet a kalap határozza meg.

Nos, dobpergééééééés.... és.... tádáááám!

Erre a hétre a következő feladatokat dobta neked az univerzum (na jó, csak a kalap, de legalább univerzális kalap).

Hétfő: Szeretettel...

Hát, most talán azt hiszed, csaltam, mert pont mára, december ötödikére húztam ezt a feladatot, hogy ajándékozz meg valakit, pedig nem. Mindenesetre így ez egy könnyű feladat. Tehát csak annyit kell tenned, hogy valakinek ajándékot adsz.

Magasabb cél:
Adni jó! És kapni is. Duplán jó ez a feladat.


Kedd: Tisztasági csomag

A feladat: Tisztíts meg valamit!

Szerintem ez egy jó küldetés. Ezer dolgot meg lehet tisztítani ezer helyen. Olyat válassz, ami jót tesz neked! (Ne a szomszéd kocsiját mosd le.) 

Magasabb cél: 
A környezeted javítása, mert ha tisztább, akkor jobb is.


Szerda: Mizu?

A feladat erre a napra: Beszélgess el valakivel, akit szeretsz. Vagy, akit kedvelsz. A beszélgetés célja az együtt töltött minőségi idő, és egymás alaposabb megismerése.

Magasabb cél:
Emberi kapcsolatok erősítése.


Csütörtök: Egy kávé?

Hívj meg valakit egy kávéra, de az is jó, ha meghívatod magad. Röviden úgy is lehetne mondani, hogy kávézz valakivel. (Ha nem bírod a kávét, akkor teázz.) (Ha a teát sem bírod, akkor ásványvizezz egyet!)

Magasabb cél:
Emberi kapcsolatok erősítése. (már megint)


Péntek: Hálanap

Mondj köszönetet három embernek. De ne azért, mert maga elé engedett az ebédlő ajtajában, hanem valami nagyobb kaliberű dolog miatt.

Magasabb cél:
A jó dolgok megbecsülése, visszajelzés adása, és emberi kapcsolatok erősítése.


Szombat: Gyerünk, gyerünk!

Hát, bocs. Nem tudom, minek szombatra jött ki ez a feladat, de majd megoldod: Intézz el öt dolgot, amelyet már régóta halogatsz!

Magasabb cél:
Akadályok elhárítása a céljaid elől, megkönnyebbülés.


Vasárnap: Te jössz!

Valaki vár rád, valakinek ígértél valamit. Van valami, amiben te jössz.

Én nem tudom, mi az. Remélem, hogy te igen, mert ezen a napon egy ilyen dolgot kell megtenned.

Magasabb cél: Továbblépni bizonyos helyzetekből.


Nos, nem akarok ezekről a feladatokról túl sokat beszélni, a lényeg, ha VALÓBAN megcsinálod ezeket, akkor TÉNYLEG fejlesztik a személyiséged. Jót tesznek neked. Ezért is indítottam ezzel ezt a hetet.

Csodás hét napot neked!

About the author 

Tibi

A Mindennapi NLP alapítója, szerző, tréner, írásmániás, családapa. Ha meg akarod ismerni, olvasd el az írásait, kövesd a Twitteren: https://twitter.com/tibiszucs

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>