Mi az az NLP-s rögzítés a színes írásban?

0 Hozzászólás

június 5, 2019

NLP, Kreatív írás, belső írás, színes írás, rögzítések

A színes írás egy új lehetőség a személyiségfejlesztésben és az öngyógyításban. Maga a módszer a belső írásra épül, annak egy kiegészítése. A színes írás "motorja" egy feltételes reflex, illetve annak egy tudatosan használt módja, amelyet az NLP rögzítésnek hív.

A feltételes reflex

Pavlov kutyája a klasszikus példa a feltételes reflexnek, de ne gondoljuk, hogy itt van a kutya elásva, mert ez az idegrendszeri jelenség, melynek során az agyunk BÁRMILYEN ingerhez (emlékeztetőhöz) képes társítani BÁRMILYEN élményt vagy viselkedést, teljesen hétköznapi, de hétvégi is, mert tulajdonképpen az életünk feltételes reflexek sokaságából áll.

Ezek egy része valamilyen szinten tudatos, hiszen tisztában vagyok azzal, hogy a tucc-tucc zene baromira idegesít, vagy hogy a masszázs megnyugtat. Más részük azonban teljesen tudattalan, sőt, úgy is mondhatnánk, hogy TUDATLAN. Tudatlan, mert azt gondoljuk például, hogy allergiásak vagyunk a parlagfűre, a macskaszőrre, a laktózra meg a gluténre (sőt, még a sikérre is!) (ja, az ugyanaz, bocs), holott VALÓJÁBAN a szervezetünknek semmi baja ezekkel az anyagokkal, csupán egy feltételes reflexet építettünk ki hozzá, ami az allergiás tüneteket okozza.

Rögzítések

Már az is érdekes kérdés, hogy mi vált ki belőlünk vagy bennünk mit, de még izgalmasabb az NLP-nek az a felfedezése, hogy nemcsak a nyálunkat csorgathatjuk csengőszóra, hanem BÁRMILYEN jó dolgot, belső erőforrást is összeköthetünk egy egyszerű ingerrel.

Ha például sok ember előtt kell beszélni, és eddig ettől ideges lettél összekötheted a pódiumot a saját önbizalmaddal. A főnököd hangja belső nyugalommal áraszthat el téged, és az első reggeli napsugaraktól máris sikeresebbnek érezheted magad.

Színes írás?

Mi a jó fene az a színes írás, és mi köze az NLP-hez?

Adott a belső írás nevű zseniálisan egyszerű módszer, amely sokunknak már a szívéhez nőtt, hiszen örömteli, megnyugtató tevékenység, amely katalizátorként hat a kreativitásra is.

A színes írás azt jelenti, hogy meghatározott színeket RÖGZÍTÜNK bizonyos belső állapotokhoz, vagy az írás technikáihoz.

Van, amit zölddel írunk, van, amit pirossal. Jelentése van a narancsnak és a lilának, ahogyan a barna és a rózsaszín is köthető valamihez.

A színes írás írás nemcsak a napodat dobja fel, hanem az életedet is. A folyamatos, megszakítás nélküli kézírás ötvözése ugyanis az NLP rögzítéseivel olyan erőt ad a tolladnak, amely nemcsak önmagad motiválásának a legjobb eszköze, de olyan mély folyamatokat is elősegít, mint az öngyógyítás.

Ha kérdésed van a rögzítésekkel vagy a színes írással kapcsolatban, ne habozz feltenni azt a hozzászólások között. Ha pedig most azonnal belevágnál egy izgalmas kalandba, amelynek során néhány színes zselés tollal vagy tűfilccel és jó pár füzettel felszerelkezve megoldást találhatsz életed problémáira... Nos, pár kattintásra vagy csupán ettől.

Ha érdekelnek még videók a kreatív írásról, akkor ezeket nézd meg.

About the author 

Tibi

A Mindennapi NLP alapítója, szerző, tréner, írásmániás, családapa. Ha meg akarod ismerni, olvasd el az írásait, kövesd a Twitteren: https://twitter.com/tibiszucs

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>