A térkép nem a terület - Elérhető célok NLP-vel

 

Ezt a tanfolyamot már nem fogjuk meghirdetni!

A tanfolyam helyett jó szívvel ajánljuk a következő tanfolyamot:

2 NAPOS CÉLKITŰZŐ TANFOLYAM

Ez a tanfolyam egy még jobban kiforrott megközelítés alapján adja át a célkitűzési módszereket és azt a szemléletet, amellyel képes vagy Te magad megváltoztatni az életed.

Ha szeretnél jelentkezni a 2 napos Célkitűző Tanfolyamra, kérlek kattints ide:
2 NAPOS CÉLKITŰZŐ TANFOLYAM


A térkép nem a terület tanfolyam ismertetője

A térkép nem a terület. Elérhető célok - NLP-vel.

Ha fogékony vagy az új és izgalmas dolgok iránt, és szívesen megismerkednél valamivel, amivel könnyedén megváltoztathatod az életedet - ha akarod, és miért nem akarnád? :) -, vagy ha csak egyszerûen érdekel az NLP, akkor tölts el velünk egy kellemes hétvégét, ahol megtanuljuk, mi is az az NLP, új felfedezéseket tehetsz önmagadban, és felébresztheted néhány alvó képességedet. Egy kicsit más szemmel, sõt, más szemével tekinthetsz majd saját magadra és életedre, hogy olyan dolgokat is megpillants, amelyek eddig észrevétlenek maradtak számodra. Majd jól kihasználjuk azt abban a furanevû NLP-ben, hogy az NLP gyakorlatias, és saját problémáinkat alakítjuk majd át igazi célokká, méghozzá nem is akármilyen célokká. Ha a célokat az NLP segítségével határozzuk meg, már ki is rajzolódik elõttünk a megoldás, de arra is számíthatunk, hogy olyan céllá alakul a célunk, amit azelõtt elképzelhetetlennek tartottunk. Belekóstolunk majd néhány meglepõen játékos, mégis megdöbbentõen hatékony módszerbe, kicsit tudatosabban használjuk majd azokat az eddig rejtett képességeinket, amelyeket mostanáig csak tudat alatt mozgattunk meg. Az NLP olyan lehetõségeket ad a kezedbe, hogy csak Terajtad múlik majd, használod -e õket, de lehet ez egy ugródeszka is az életedben, ahonnan újabb és újabb változásokat érhetsz el. Minden a Te kezedben van. Legfõbbképpen a saját életed. És ez szerintem nagyon megnyugtató:)

Mivel fogunk foglalkozni ez alatt a két nap alatt?

* Az NLP néhány fõ elõfeltevésével. Szélesítsd ki a látóteredet, fogadj el néhány egyszerû állítást, és ezzel számtalan lehetõséged nyílik az életedben.

* A céljaiddal Nincsenek céljaid? Már hogy ne volnának:)) Vannak céljaid? Formáld át azokat, hogy elérhetõvé váljanak számodra! Már el is érted õket? Tûzz ki újabb célokat!

* NLP-s nézõpontokkal Gondolkozz valaki másnak a fejével egy kicsit. Nézz önmagadra máshonnan. Sõt, egy kicsit néha légy valaki más. Nyugi, aztán persze önmagad maradsz majd, csak így jobb döntést hozhatsz:)

* Képekkel, hangokkal és érzésekkel. Mert minden kép, hang és érzés. A gondolatok is, és persze a világ is. Nem kell a világ megváltoztatásával bajlódnunk többet. Mi csak a képekkel hangokkal és érzésekkel játszunk, a világ pedig magától változik.

* Az idõvel, és azzal, ahogyan abban élsz. Tudod, milyen az életfonalad? Mert mindenkinek más és más, el sem hinnéd, milyen szépek és érdekesek lehetnek. Most megismerkedhetsz a saját életfonaladdal, s ha akarod, változtathatsz is rajta. Sõt, még a célodat is elhelyezzük majd ezen az életfonalon.

Kérdések és válaszok:

- Mi is az az NLP? - Az NLP-rõl, vagyis a Neuro Lingvisztikus Programozásról sokan azt hsizik, valami számítógépes nyelv, egyfajta programozási forma. Ennek ellenére az NLP teljesen mást jelent:) Az NLP egyszerre tudomány és mûvészet. Az emberi viselkedéssel, az emberi élményekkel foglalkozik. Sokrétû és szerteágazó, segítségével hatékonyabbak és sikeresebbek lehetünk a kommunikációban, a kapcsolatainkban, az üzleti életben, a tanulásban, a gyereknevelésben, vagy bármi másban. Nem kell hozzá semmilyen különleges szakértelem vagy képesség, bárki megtanulhatja. Az NLP számos lehetõséget vagy megoldást kínál fel számunkra, amelyeket felhasználhatunk a céljaink eléréséhez. Az NLP megmutatja nekünk, hogyan mûködik az ember. Játékos, mégis nagyon hatékony gyakorlatokat ad a kezünkbe. S ha megértjük és elfogadjuk az alapvetõ elõfeltevéseit, megnyílik elõttünk a világ, és közelebb kerülünk önmagunkhoz és másokhoz.

-Tessék? - Semmi, csak azt akartam mondani, hogy ha NLP-zünk, akkor könnyebben boldogulunk az életben és jobban érezzük magunkat:)

- Képes vagyok én megtanulni ezt az NLP-t? - Hát persze:) Az NLP alapvetõen egyszerû, hiszen rólunk, és így rólad is szól. Nem fogunk bonyolult ábrákat rajzolni, vagy nehezen érthetõ összefüggéseken rágódni, törvényszerûségeket vagy szigorú szabályokat bemagolni. Sõt, nem is "megtanuljuk" az NLP-t, hanem inkább megtudunk vagy felfedezünk valami újat.

- Mit kaphatok én ettõl a hétvégétõl? - A legfontosabb, hogy megtudd, mi a célod. Ha már tudod, akkor most megnézheted egy kicsit más szemmel, és újabb lehetõségeket kapsz a céljaid eléréséhez. Egy olyan hétvégén vehetsz részt, ahol kellemes, családias hangulatban játékosan, és egy kicsit másképp beszélgetünk majd a világról és magunkról.

- Mit fogunk csinálni ezen a két napon? - Megismerjük az NLP alapvetõ elemeit. Beszélgetünk, csinálunk néhány érdekes gyakorlatot. A szünetekben kávézunk vagy teázunk, délben együtt ebédelünk.

- Kinek érdemes eljönnie erre a hétvégére? - Pl. neked, ha...

* ...bármiféle változást akarsz elérni az életedben, de nem tudod, hogyan fogj neki.
* ...tudod mit kell tenned a változáshoz, de szeretnél egy újabb módszert kapni ehhez.
* ...úgy érzed, céltalan az életed.
* ...szeretnél változtatni az életeden, de "nem lehet".
* ...valamiben igazán jó vagy, és szeretnél még jobb lenni belõle.
* ...egyszerûen érdeklõdsz az NLP iránt

- Mégis, mondj néhány példát, hogy konkrétan milyen problémákra találhatjuk meg a megoldást ezen a hétvégén! - Jó:) De elõtte jegyezd meg: a problémákat Te magad fogod megoldani, és nem biztos, hogy konkrét megoldásokkal a zsebedben fogsz hazatérni, mégis nagyon hasznos lehet számodra ez a hétvége akkor, ha...

* ... szeretnél egy számodra megfelelõ párkapcsolatot kialakítani, de úgy érzed, neked ez nem sikerülhet, mert már túl öreg vagy, a gyerekek miatt ez nem lehetséges, stb...
* ... szeretnél egy számodra nem megfelelõ párkapcsolatból kilépni, de a körülmények miatt ez nem lehetséges.
* ... rosszul érzed magad a munkahelyeden, de nem tudsz, vagy nem mersz felmondani.
* ... rosszul érzed magad a bõrödben, úgy érzed, eddig csak kudarcaid voltak az életedben, most pedig már nincsenek lehetõségeid.
* ... úgy érzed, túl nagy célt tûztél ki magad elé (pl. nyelvvizsga, felvételi, ház/autó vásárlás), és ehhez annyi minden kellene, hogy inkább bele sem vágsz.
* ... úgy érzed, elrontottad az életed, mert régebben rossz döntéseket hoztál, lemaradtál minden jóról, elszúrtad az összes lehetõségedet, és most már késõ.
* ... azt hiszed magadról, hogy nem vagy értékes ember.
* ...nem tudsz mit kezdeni magaddal.
* ... igazából nincsenek problémáid, de szívesen megismerkednél az NLP-vel, amelyet több millió ember használ már a világon személyes fejlõdésük elérésének eszközeként.

- Agykontrollos vagyok, érdemes nekem megismernem az NLP-t? - Igen! Az agykontroll és az NLP két különbözõ út életünk jobbá tételéhez, mégis sok hasonlóságot fedezhetünk fel bennük. Egy biztos: remekül kiegészítik egymást. Ezt az is alátámasztja, hogy sok NLP-s könyvet az Agykontroll Kft. kiadásában kaphatunk meg, és Domján László is részt vett NLP tanfolyamon. Ha kifejezetten az agykontrollos programozásodat szeretnéd hatékonyabbá tenni az NLP segítségével, akkor az "NLP Agykontrollosoknak Tanfolyam"-ot ajánlom.