Álmaink üzenete

Álmaink üzenete

"Az álom válasz egy kérdésre, amelyet még nem tanultunk meg feltenni."

/Fox Mulder/


Mit üzennek álmaink?

"Mindaz, ami annyira fontos az ember számára, hogy alapjaiban és gyakran végzetszerűen befolyásolja az életét, nem a "dolgok", a "valóság" látható világában, hanem az álmok és a képzelet láthatatlan világában történik." -írta P. Santarcangeli. Ez a Santarcangeli idézetet nagyon igaznak tartom. Mégis azt látom, hogy az emberek többsége nem törődik az álmaival. Kevesen vannak azok, akik a régi korok hagyományait folytatva figyelnek az álmaikra, és azokat a legbölcsebb "személyes" tanácsadóikként kezelik.

Dr. Parádi József


 

Tanfolyam ideje:

Jelenleg nincs meghirdetett időpont.
B U D A P E S T

Tanár:
Dr. Parádi József


Részvételi díj: 30 000 Ft.-
Regisztrált tagoknak: 27 000 Ft.-
További kedvezmények is igénybe vehetők!
(a kedvezményekől bővebben a jelentkezési lapon)

::jelentkezési lap::


 

Te emlékszel az álmaidra? Igen? Nagyszerű! Az álmok csodálatosak! Ha nem, számos egyszerű technikával elérheted ezt! Hogy miért is jó dolog emlékezni az álmainkra?

Tudtad, hogy életünk során
21 évet
alvással töltünk?
És azt, hogy ebből

8 évig

álmodunk
?

Dr. Parádi József 2 napos tanfolyama az álmaink értelmezésével foglalkozik. A résztvevők a későbbiekben képesek lesznek álmaikat saját maguk, önnálóan értelmezni.

Az első napon ráadásként fellép az ÁLOMSZÍNHÁZ is.
::bõvebb információ az ÁLOMSZÍNHÁZRÓL itt::

Szeretnél Te is részt venni ezen a varázslatos 2 napon?
::jelentkezési lap::Néhány gondolat Dr. Parádi Józseftől:

Saját álmaimmal való foglalkozás egy új világot nyitott ki számomra.
Amióta elkezdtem foglalkozni az álmokkal, azt érzem, hogy mindenkivel együtt él egy igazi bölcs, aki nagyon pontosan ismer bennünket, és rengeteg tanáccsal kíván segíteni nekünk, de nem értjük a szavait. Ezen kíván segíteni a tanfolyam.
1995 óta vezetek álomértelmezési hétvégéket és böjtös álomtáborokat.
Az volt a célom, hogy a hétvégéken és a táborokban megtanítsam a résztvevőket saját álmaik értelmezésére, ezért különböző kultúrákból és különböző pszichoterápiás irányzatokból válogattam össze olyan módszereket, amelyeket a résztvevők a későbbiekben önállóan használhatnak.

Ezekből a módszerekből alakítottam ki a tanfolyamaim anyagát. Meggyőződésem az, hogy mivel a saját lelkünk hozta létre álmaink szimbólumvilágát, képesek vagyunk ezeket a szimbólumokat megérteni.

A visszajelzések azt bizonyítják, hogy ezen egyszerű eszközök segítségével valóban képesek a résztvevők megérteni álmaikat. A tanfolyamokon és táborokban való részvétel után sokan használják a tanult módszereket egyedül. A módszereket jól lehet használni családtagjaink álmaival kapcsolatban is.

A módszerek egy része egyedül, mások párban használhatók, és tanítok egy olyan módszert is, amelyet egy alkalmi moderátor segítségével csoportosan tudnak a résztvevők használni a tanfolyam után. A módszerek egy része az álom egészére vonatkozik. Ilyenek a kérdőívek és a csoportos álomértelmezés. Másik részük az álom részeit, vagyis az álom szimbólumainak, fontos álomalakjainak megértését veszi célba. A módszerek egy másik érdekes és izgalmas csoportjának pedig az álom megértésén túl az álmok kreatív feldolgozása a célja.

A tanfolyamra jövőktől azt kérem, hogy a tanfolyam előtti hetekben figyeljék az álmaikat, és hozzanak magukkal olyan leírt álmokat, amelyek megértésében elakadtak.

dr. Parádi József


::jelentkezési lap::

Kérdések, hozzászólások, visszajelzés:
Álmaink üzenete - fórum