Hétindító – Szabadidő-törmelékek

2 Hozzászólás

szeptember 25, 2016

Célkitűzés, Julia Cameron, szabadidő-törmelék

Különös dolgok történnek velem és körülöttem, valahogy minden egybevág. De ezek nem hatalmas dolgok, sokkal inkább apró kis morzsák az időben.

Biztosan veled is megtörténnek ezek, kérdés, hogy észreveszed-e. Olyan apró morzsákra gondolok, mint amikor összefutsz egy régi ismerőssel, meghallasz a rádióban egy régi dalt vagy a kezedbe kerül egy hirdetés. Megteheted, hogy ezeket a morzsákat egyszerűen félresepred, és mész tovább. Sokkal érdekesebb dolgok várnak rád azonban, ha inkább felszeded ezeket a kis morzsákat, és jobban is megnézed őket.

Vajon miért is futottam most össze ezzel a régi ismerőssel? Hol is hallottam utoljára ezt a dalt? Nem kellene felhívnom ezt a számot a hirdetésben, ha már egyszer a kezembe akadt?

Ez a szinkronicitás, amelynél hülyébb név már csak az angol serendipity lehet. Arról szól, hogy a véletlen dolgok sosem véletlenek, és ebben most véletlenül biztos vagyok. De arra jöttem rá, hogy az embereknek nincs idejük arra, hogy elgondolkodjanak a véletlen egybeeséseken, arra meg pláne nem hajlandók, hogy ki is használják azokat.

Véletlenül úgy esett a múlt héten, hogy el kellett halasztanom valami betervezett dolgot (ez az, amit októberre tettem át, és kb. egy hét múlva lesz elérhető.) Ezért felszabadult némi időm, így elkezdtem tervezgetni, és rájöttem, hogy eszméletlen sok a dolgom. Hirtelen ötlettől vezérelve letöröltem a telefonomról az összes játékot, amellyel néha elszórakoztattam magam, mert arra gondoltam, mostantól inkább olvasok. Arra gondoltam, ha csak tíz percet olvasok tíz perc játék helyett, akkor is jobb dolgok születnek a fejemben, mintha zombikra lövöldöznék zöldborsóval. (Na, azért az is jó ám!) Megnyitottam a kis könyves alkalmazásomat, de mondjuk úgy, hogy “appomat”, mert ez jópofa kis szó, és Julia Cameron “A művész útja” c. könyvét találtam benne megnyitva, pont ott, ahol tartottam ezelőtt félévvel. Pár oldal után pedig véletlenül épp ahhoz a gondolathoz értem a könyvben, amely arra szólított fel, hogy figyeljem meg, mely területét hanyagolom el az életemnek, és használjam fel a szabadidő-törmelékeimet arra, hogy ezen javítok.

Ezt szeretném neked is javasolni erre a hétre!

Szedd össze a szabadidő-törmelékeidet, és töltsd meg nagyszerű dolgokkal.

Olvass, amíg a buszon ülsz, vagy hallgass egy hangoskönyvet!

Ha ebéd után van tíz perc üresjáratod, tanulj meg tíz szót valamilyen nyelven.

Ha az öledbe pottyan nap közben negyedóra, fogj egy papírt, és írd össze, milyen célokat akarsz elérni még ebben az évben.

A szabadidő-törmelékek amilyen aprók, olyan szórakoztatók, jobbá teszik az életed, feldobják a napjaid, és mosolyra derítenek!

És mi illene jobban ide, mint egy kis Daft Punk?

Fragments in Time, ami kb. annyit tesz, hogy morzsák az időben:)

Jó morzsázgatást a hétre!

About the author 

Tibi

A Mindennapi NLP alapítója, szerző, tréner, írásmániás, családapa. Ha meg akarod ismerni, olvasd el az írásait, kövesd a Twitteren: https://twitter.com/tibiszucs

  • Szia Zsuzska!
    Én is jobban szeretem a papírkönyvet, ha tehetem, olyat olvasok, viszont vannak helyzetek, amikor a gyerekek miatt nem lehet villanyt kapcsolni, ilyenkor praktikus a telefon!
    🙂

  • Szia Tibi!
    Nagyon tetszik ez a hétindító, már csak azért is, mert az én telefonomon sincsenek játékok és én is rendszeresen olvasok, munkába menet-jövet és este is. Annyi a különbség, hogy én a papír alapú könyvet forgatom. 🙂 A többi javaslat is megszívlelendő és olyan jó, hogy “véletlenül” hasonlóan gondolkodunk!!!

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >