NLP módszer, motiváció, mennyibe kerül a szeretet

Mostanában csak úgy felbukkannak a dolgok a semmiből, és ha jobban megnézem őket, mindegyik pont jókor kerül az utamba. Épp az imént jött velem szembe egy kedves kis történet, ami pontosan arról szól, amit hamarosan meg fogok osztani a hírlevél Olvasókkal. Reményeim szerint holnap. Hogy pontosan mi lesz az, még nem is fontos, most csak koncentráljunk arra, hogy ez a heted kellemesen induljon el.

Fogadd szeretettel ezt az apró történetet.

Jó pár évvel ezelőtt, amikor még nem volt mobiltelefon, egy férfi Svájcban kapott munkát. A felesége kikísérte őt a repülőtérre, ahol búcsúzóul megcsókolták egymást, majd a férfi elrepült.

A munka csupán pár hétig tartott, ezért a férfi megvette a repülőjegyét, aztán elment egy postahivatalba, hogy táviratot küldjön a feleségének várható érkezésével kapcsolatban. Kitöltötte a szükséges nyomtatványt, és átadta azt a pénztáros hölgynek.
– Mennyivel tartozom? – kérdezte a férfi.
A hölgy megszámolta a szavakat, és megmondta az összeget a férfinak. Az a tenyerébe öntötte a maradék svájci pénzét, amely sajnos nem volt elegendő a táviratra.
A férfi gondolkozott egy kicsit, majd így szólt:
– Kérem, húzza ki azt a szót, hogy “szeretlek”. Azt hiszem, akkor pont elég lesz a pénzem.
– Azt már nem – felelte a pénztáros hölgy. Kinyitotta a kézitáskáját, elővette a pénztárcáját, és kivett belőle egy kis pénzt. – Azért a szóért, hogy “szeretlek”, én fogok fizetni. A feleségeknek szükségük van arra, hogy megkapják ezt a szót a férjüktől.

Remélem, jó érzéseket keltett benned ez a történet. Ha igen, akkor figyeld a hírlevelet! Hamarosan valami nagyszerű dolgot mutatok neked.

About the author 

Tibi

A Mindennapi NLP alapítója, szerző, tréner, írásmániás, családapa. Ha meg akarod ismerni, olvasd el az írásait, kövesd a Twitteren: https://twitter.com/tibiszucs

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>