tibi blogja

Egy kis olvasnivaló (2011. január)

Az elmúlt pár hétben az alábbi cikkek, írások, gondolatok születtek, amelyeket ezúton ajánlok figyelmedbe:

enelpés írások

Mit adsz magadnak karácsonyra?
Egyéni hatalmad csapdái és lehetőségei
Soha sem lesz még egy...
Új év, új stratégia


gondolatok

Szabadon, szabadban
Hóhahó!
Mekkora
Másképpen20 gondolat a boldogságodért

Egy kis olvasnivaló (2010. november)

Az elmúlt pár hétben az alábbi cikkek, írások, gondolatok születtek, amelyeket ezúton ajánlok figyelmedbe:

enelpés írások

Betűvetés
Álmodó
Jövőkép
Az információátadástól a kommunikációig (2.)
Támogató kapcsolatok
Színezd újra a gyermekkorod!


gondolatok

Merre kell menni?
Az én belső kertemÍrj Te is jövõnaplót!

Mennyi idő múlva jön elő a könyv fotóolvasás után?

A kérdés az, hogy fotóolvasás után (amikor 2-3 perc alatt kiolvasunk egy több száz oldalas könyvet), kb. mikor számíthatunk rá, hogy eszünkbe is jut valami a könyvből.

A válasz nagyon szélsőséges: valahol az azonnal és a soha között.

Ha nem aktiválod, tehát nem kezded el tudatosan is olvasni a könyvet, akkor előfordulhat, hogy soha és semmi nem jelenik meg a tudatos elmédben a könyvből. A tudattalanban benne lesz az egész, és valamilyen szinten hatni fog az életedre, de emlékezni nem fogsz rá.

Ha aktiválunk, azonnal elkezd előszivárogni az információ. Ez egyrészt tudatosan kikeresett részekből áll, másrészt az ezek hatására lassan felbukkanó tudattalanból jövő információ-morzsákból, amelyekből később könnyen lehet egy nagy egész.

A másik eset, amikor még az aktiválás előtt, és már a fotóolvasás közben megjelenik az információ az agyadban, sokszor kép, vagy belső hang formájában. Ez főként akkor fordul elő, amikor valóban elég mély tudatszinten vagy, tökéletes a fotófókuszod, és olvasás közben csak a célodra és az olvasásra gondolsz, s a könyv erős érzelmi töltettel rendelkezik. Pl. egy jó krimi, vagy egy romantikus dráma, izgalmas kaland, stb.

Ha a szélsőségek között szeretnénk egy átlagot venni, akkor nehéz dolgunk van, mert az olvasás után pár nappal is jöhetnek elő dolgok a könyvből, de pár hónappal később is.

Ha növelni akarod az esélyét a spontán aktivációnak (ezt annak nevezzük), akkor olvass olyan könyveket, amelyek valóban fontosak és izgalmasak a számodra. Nem fontos tehát aktiválni. Csupán elfotóolvasol este 2-3 pozitív tartalmú könyvet, és az elkövetkezendő napokban figyelsz a gondolataidra, az érzéseidre, az ötleteidre.

Ez egy nagyon izgalmas játék!

Ha szeretnéd Te is megtapasztalni: Villámolvasás-tanfolyam

Egy kis olvasnivaló

Az elmúlt pár hétben az alábbi cikkek, írások, gondolatok születtek, amelyeket ezúton ajánlok figyelmedbe:

enelpés írások
Mióta az eszemet tudom
Így érdemes célokat kitűznöd
(egy biztos módszer, ami örömöt és sikereket ad)
Olvasási tesztek villámolvasás tanfolyamokon
Charles Faulkner: Amikor a célok zsákutcák (1.)


gondolatok

Inszenzibilis
Hogyan válhatsz pillangóvá?
Szimpatikus-rapszodikus
Májusi kór
Teljes hasonulás
JupiternéVera válaszol
(Gyűlöl a fiam; Szorongás és depresszió)

Tanfolyamajánló


Sok-sok tanfolyamra jelentkezhetsz az oldalunkon keresztül, most csak néhányat emelek ki ezek közül. Az aktuális tanfolyamok listáját itt tekinthetd meg.

Villámolvasás - Olvass teljes elmével!

(Tanfolyam Budapesten és Debrecenben)

Paul Scheele világhírű módszerét egyre többen sajátítják el. Az első pillantásra hihetetlennek tűnő különleges technika néhány hét alatt olyan szintre fejleszthető képességet eredményez, amellyel új dimenziókat adhatsz eddigi olvasási tapasztalataidnak. A 2 napos tanfolyam során megtanulhatod, hogyan juthatsz mélyebb tudatszintre, ahol egy speciális szemállás segítségével (a könyv két lapja között megjelenik egy 3. oldal, az ún. fantomoldal) másodpercenként (!) egy oldalas sebességgel mentális fényképekben el tudod tárolni a teljes könyvet. Ennek egy része önmagától is megjelenhet a tudatos elmédben, de a tanfolyam 2. napján tudatos aktivációs technikákkal ismerkedhetsz meg, s ezzel minden fontos információt felidézhetsz, amely a könyvben szerepel.

A 2 nap rendkívül gyakorlatias felépítésű, és lehetőséged van azonnal lemérni, hogyan működik Nálad a technika az első könyvek esetében is. 3 tesztkönyv közül választhat minden résztvevő: Richard Bandler: Elmés változások (NLP), José Silva: Gyógyíthatsz (Agykontroll), és T. Harv Eker: A milliomos elme titkai (sikeres pénzügyi modell kialakítása). Mindhárom könyv a szellemi és lelki gyarapodásodat szolgálja. A könyveket 60 percig aktiválhatod, majd utána egy 50 kérdésből álló olvasási tesztet tölthetsz ki, amelyből megtudhatod, hány százalékos megértési szintet értél el.

Olvass el hetente 4-5 személyiségfejlesztéssel, gyógyítással, önismerettel vagy bármi mással foglalkozó könyvet, s vedd észre, ahogy ugrásszerűen növekszik életminőséged. Használd a fotóolvasást a tanuláshoz, s gondolkozz el rajta, mi mást fogsz csinálni a felszabaduló idődben!

Bővebb információ a tanfolyamról: http://mindennapinlp.hu/villamolvasas


2 napos Célkitűző Tanfolyam

Nos, ezen a tanfolyamon a következő kérdésekre keressük a válaszokat:

- Mi a legfontosabb a számodra?
Talán az egészséged. Talán a pénz, és a karrier. A tanulás és a személyes fejlődés. A szórakozás és a barátok. A szerelem. A gyerekek. Talán mindez együttvéve. Készíts leltárt a személyes értékeidről, s tedd őket fontossági sorrendbe.

Folyton a kommunikáció

Milyen érdekes, hogy bármivel is kezdünk el foglalkozni, semmiből sem hagyhatjuk ki a kommunikációt.

Ha a párkapcsolattal foglalkozunk - kommunikáció, igen erőteljesen. Ha célkitűzés a téma - kommunikációval az igazi. Ha NLP? Az NLP teljes egészében kommunikáicóra épít.

De lehet szó üzletről, eladásról, gyógyításról, tanulásról, tanításról, olvasásról, játékról, vagy bármiről, mindenhol előjön, hogy milyen fontos, hogy áramlik az információ.

Az emberi kapcsolatok folyamatosan formálják az életünket. Mindenki formálja a saját életét és mindazokét, akikkel kapcsolatban van.

Az enelpés kommunikáció kifinomult. Tudjuk mit akarunk, mert jól átgondoltuk. Teljesen egyértelmű célokkal rendelkezünk. Belépünk a másik világába. Figyeljük a légzését. Érzékeljük, merre mozdul a szeme. Figyeljük a szavak mögött meghúzódó gondolatokat. Eggyé válunk a másikkal.

És persze ez még "csak" a célkitűzés és a "követés". Ami ezután következik, az az üzenet. Az, hogy hogyan adod át ezt, óriási jelentőséggel bír. Az NLP itt is erőforrás: hipnotikus nyelvi minták, meta-modell, megjelenítő-rendszerek, rögzítések.

A 2 napos, élő célkitűzőtanfolyamon épp ezért különösen nagy hangsúlyt fektetünk az enelpés kommunikációra. És a saját konkrét, kézzelfogható céljainkra.

Ha komolyan veszed az NLP-t, óriási pozitív változásra számíthatsz az életedben. Ha játszol vele - talán még nagyobbra.

Gyere el Te is, és tapasztald meg a saját bőrödön.

::jelentkezési lap::
::bővebb infó::

(Ez a tanfolyam egy több részes sorozat első része)

Vadiúj online tanfolyam!

Elindult a legújabb online tréningünk!

A neve: Online Párkapcsolati tréning. Témája - gondoltad volna? - a párkapcsolat. Csakúgy, mint az Online Célkitűző Tanfolyam, ez is e-mail-ek formájában érkezik meg Hozzád.

Az elsõ két hét ingyenes, érdemes kipróbálnod. A teljes tréning 14 héten keresztül tart. Később még írok róla, addig is kattints erre a képre:

Hahó, beteltünk!

Az a helyzet, hogy betelt a januári villámolvasás tanfolyam.

Hogy ne kelljen azt mondanunk, a karácsonyi akció csak a készlet erejéig volt érvényes, ezért gyorsan kitűztünk egy újabb időpontot egy héttel később, vagyis január 16-17-re.

Tehát Karácsonyig ez is 40% kedvezménnyel érhető el. Gyere el, nagyon izgalmas lesz! :)

http://mindennapinlp.hu/villamolvasas_tanfolyam

Kevesebb időt fogok tanulással tölteni, ha villámolvasást használok?

Valóban töredékére csökkenti a villámolvasás tanulásra fordított időt?

Nem, ez nem feltétlenül igaz.

Ugyanis nem létezhet olyan módszer, ami ezt megígérné. Gondolom, az a Te számodra is teljesen nyilvánvaló, hogy a saját idődet Te magad osztod be. Az pedig, hogy Te mit csinálsz, csakis Rajtad múlik. Vagyis aki erre tesz ígéretet, az valószínűleg téved.