3 különös tény a nyelvtanulásról

1. Becslések szerint a világ népességének több mint a fele kétnyelvű.
“Kétnyelvű (idegen szóval bilingvis) az az ember, aki két nyelvet beszél. A kettőnél több nyelvet beszélő embereket többnyelvű vagy poliglott személyeknek nevezik.
Kétnyelvű személy tágabb értelmében bárki, aki két nyelven kommunikálni tud, akár passzív, akár aktív nyelvtudással. Szűkebb értelemben kétnyelvű személynek csak azt az embert nevezzük, aki két nyelven anyanyelvi vagy közel anyanyelvi szinten beszél.”

Forrás: Wikipédia


2. Ha több nyelven beszélsz, növeled a szellemi teljesítményedet az élet számos területén
Megfigyelések szerint több nyelv ismerete és használata az anyanyelvi tanulmányok eredményét is javítja. Szintén fokozza a kreativitást, a problémamegoldó képességet. Ugyanez mondható el az ún. kognitív képességekre. Mivel több nyelven vagy képes gondolkodni, több stratégia szerint is képes vagy megközelíteni egy problémát. Gondoltad volna, hogy a nyelvtanulástól jobb lehetsz a matekban, a munkádban, bármiben, ahol használni kell a fejedet?

3. Ha több nyelven beszélsz, más színben látod a világot (szó szerint)
Kutatók japán és angol nyelven beszélőknél vizsgálták meg, hogy hogyan érzékelik a kék színt, és arra az eredményre jutottak, hogy akik mindkét nyelven beszélnek, a világos és sötét színek között több árnyalatot tudnak megkülönbzöztetni. Minden nyelv egyedi megkülönböztetéseket tesz a színekkel szemben. Minél több nyelvet ismersz, annál több színt leszel képes megkülönöztetni.

Még több érdekességet is megtudhatsz a természetes módon történő nyelvtanulásról tanfolyamunkon.

Megosztás