Az IDŐ legyen veled! - tanfolyam

Ez a kétnapos Idõgazdálkodás program NEM a szokásos üzleti idõgazdálkodás tréning! Abból már régóta elég sokféle található a tréningcégek palettáján. Vannak, akik többet is kipróbáltak belõlük, és a sokadik ilyen tanfolyam elvégzése után még mindig hadilábon állnak az idõvel…
Az IDÕ legyen veled! – másképp közelít a témához, mint a „hagyományos” idõgazdálkodás tréningek. Ugyanis az idõ sajátos, teljesen egyéni érzékelésével foglalkozik. Megtapasztalhatod, hogy mindenki személyes kapcsolatot ápol az Idõvel.

Hogyan lehet az, hogy egyesek mindig idõben érkeznek, mások örökösen elkésnek? Te melyik csoportba tartozol? Észrevetted-e már, hogy az idõ repülni látszik, ha jól érezzük magunkat, máskor meg, talán éppen akkor, amikor hajtanánk, csigalassúsággal mászik? Hogyan lehet az, hogy valaki sokkal több mindent meg tud csinálni ugyanannyi idõ alatt, mint egy másik ember?

A mai világban különösen fontos ismernünk az idõérzékelésünket, mivel sok mindent akarunk, ha lehet azonnal. Azaz gyorsabban, mint mások. Hiszen az idõ pénz! Valóban az lenne? Pedig ez a leggyakrabban használt idõmetafora. Ha valakinek kétsége lenne az idõmetaforák hatásáról, nézzen csak körbe a világban, mirõl is szól szinte minden!

Akkor lehet, hogy a többi metaforikus megfogalmazás is mûködik?

Nem tudok idõt szakítani rá.
Kifutok az idõbõl.
Megérett rá az idõ.
Szorít az idõ.
Az idõ nekünk dolgozik.

Te mit szoktál mondani? Mi a te idõmetaforád? Ezen a tréningen ezt is megtalálod, és ha “nem neked dolgozik”, tudsz rajta változtatni.

Einstein azt állítja, hogy az idõ, mint olyan, önmagában egyáltalán nem is létezik. Ezért találta ki a téridõ fogalmát. A jelen pillanat kivételével az idõt csak úgy tudjuk érzékelni, ha közben gondolunk is valamire, egy múltbeli élményre, vagy jövõbeli vágyott eseményekre. Persze felidézhetünk kellemetlen gyermekkori élményeket és már elõre félhetünk egy pár hét múlva esedékes beszélgetéstõl.

Ezen a tréningen nem választjuk ketté az idõt és azt, ami történik benne. Azokat a dolgokat, amelyeket megtettünk, meg tehettünk volna, megtehetnénk, vagy meg akarunk tenni.

„Élni annyit jelent, mint tettekben, érzésekben, gondolatokban megélni az életet. Ez a tapasztalás az idõben történik, így végsõ soron az idõ a legszûkösebb erõforrásunk… Épp ezért a leglényegesebb döntéseink közé tartozik, hogy mire szánjuk és mire szenteljük az idõnket.”
Csíkszentmihályi Mihály

A tréning második napján elérkezett az idõ, hogy megtöltsük célokkal, olyan célokkal, amelyeket nemcsak kitûzni érdemes, hanem elérni is. A legtöbb cél ugyanis azért nem valósul meg, mert nem teljes lényünk akarja. Mi magunk szabotáljuk saját céljaink teljesülését. A tréningen arra is rájössz, hogy ez mitõl van és tudsz is rajta változtatni.

A célkitûzésnél érdemes figyelembe venni az ökológiát is, ami azt jelenti: megvizsgálom, alaposan körbejárom, hogy az óhajtott változás következményeit is valóban akarom-e. Jó lesz-e az nekem és esetleg másoknak is?
Az Idõgazdálkodás Tréning segít, hogy

  • jobban megértsd saját és mások idõhöz való viszonyát
  • hatékonyabban tudj tervezni
  • elérhetõ célokat tudj kitûzni
  • képes legyél vonzó jövõt építeni

Érdekel, hogy mindez hogyan mûködik? Gyere el és Te is megtudod!

Stenger Györgyi


IDÕPONT ÉS HELYSZÍN:

Budapest
1067, Budapest, Eötvös u.10.
EÖTVÖS10

Jelenleg nincs meghirdetett időpont
Tréner: Stenger Györgyi

Részvételi díj: 35 000 Ft + ÁFA

 

 


Megosztás