Betűvetés - Teljes elmés írás

Teljes elmés írástanfolyam

Jelenleg nincs meghirdetett időpont
Részvételi díj: 35 000 Ft
Hírlevélkedvezmény: - 2 000 Ft
Koránkelő kedvezmény: - 2 000 Ft
(A koránkelő kedvezmény igénybevételéhez a tanfolyam előtt 3 héttel szükséges rendezni a tanfolyam teljes díját.)

Csoportos kedvezmény: 10-30%
Kettes csoport: 10% kedvezmény mindkettőtöknek
Hármas csoport: 20% kedvezmény mindhármótoknak
Négyes csoport: 25% kedvezmény mindenkinek a csoportban
Ötös csoport: 30% kedvezmény mindenkinek a csoportban


Egyre több írott szöveg között élünk. Talán az Internetnek, talán napjaink kalandvágyó, kereső szellemének köszönhető, hogy ennyire megszaporodott és fontossá vált az írott információ. Regény, vers, napló, blog, hivatalos szerveknek írt beadvány, pályázat, újságcikk, internetes hozzászólás, alapító okirat, honlap, karikatúra, kroki, tárca, karcolat, önéletrajz, szakdolgozat, szerelmes levél…

Vajon mik a jól sikerült, könnyeden folyó szöveg fogalmazásának műhelytitkai?


Az irokézek rejtelmei

Tanfolyamunkon az NLP – a neuro-lingvisztikus programozás – tudattalan és tudatos eszközeit, valamint könnyedén, jól író, fogalmazó, szerkesztő emberek fogásait sajátíthatod el, hogy hatékonyabban, élvezetesebben írhass, és következetes szempontok szerint javíthasd, csiszolhasd az irományaidat.
Megtapasztalhatod, hogy tudsz, és merhetsz álmodni. Szabadjára engedheted a mélyből induló alkotó állapotaidat, elkezdheted a felszínre hozni a benned rejlő erős metaforákat és felfedezheted a szövegtest megalkotására leginkább alkalmas belső hangjaidat.
Majd némi távolságból elkezdheted formálni a szöveget; gyúrni, faragni, színezni, vágni, a darabokat megtoldani és egymáshoz csiszolni, az egészet felnagyítani vagy összetömöríteni, átlényegíteni, egységesíteni és gazdagítani.

E roppant érdekes alkotó folyamat közben az önmagadhoz való viszonyod is átalakul. Kapsz módszereket a nem megfelelő időben jelentkező ihlet és önkritika kezelésére, praktikus tanácsokat a jellegzetes elakadási pontokon való túllendülésre és a folyamatos fejlődésre. Kitérünk arra is, hogyan tanulhatod el olyan emberek gondolkodását, akik könnyedén kezdenek írni, jól tudnak fogalmazni és írásművet szerkeszteni.Témák

– az írás fázisai
– a kreatív folyamat engedése
– a képzelőerő fejlesztése
– a metaforák erdeje
– a megfelelő belső hangok megtalálása
– a bennünk élő nagy írók
– a belső kritikus megszelidítése; felhasználása szerkesztésre és javításra
– tiszta gondolkodás
– magyaros szerkezetek
– stílusok

A tanfolyamot Murányi Péter tartja.

Murányi Péter kommunikációs tréner, tanfolyami jegyzetek szerzője, NLP-s témájú könyvek fordítója, szerkesztője és szakmai, valamint nyelvi bírálója; ír blogot, verset, útleírást és elbeszéléseket, évekig dolgozott fordítóként és tolmácsként.