Jobb agyféltekés színes festőtanfolyam

Jobb agyféltekés színes festés

A következő programot azoknak ajánljuk, akik már részt vettek a jobb agyféltekés rajzolás alaptanfolyamán, és szeretnének hasonló eredményeket elérni a festés terén is. Ahogy a rajzolás képessége mindenki által elsajátítható, úgy a festés terén is hasonló sikereket lehet elérni, a színes jobb agyféltekés rajzolás/festés módszerével.

A színes jobb agyféltekés festésről az alábbiakban olvasható részletes információ.

Mi is az színes jobb agyféltekés festés?

Ahogy az alaptanfolyamon megtanulunk látni, hogy le tudjuk rajzolni a körülöttünk lévő világot, úgy a négy napos színes rajztanfolyamon megtanuljuk látni a színeket. Megtanuljuk úgy érzékelni azokat, hogy most már festeni is tudjuk környezetünket.

A színes jobb agyféltekés festés módszerét is eredetileg Betty Edwards fejlesztette ki. Az eredeti tematika a festés elsajátításáról, és nem különböző eszközök (színes ceruza, pasztel, aquarell) kipróbálásáról szól, hiszen egy eszköz használatának az elsajátításához több gyakorlásra van szükség.

A tanfolyam során megtanuljuk az ecset használatát, a színelméletet, a színkeverést, a színharmóniát és a színek hangulatát, jelentését. A fenti tudásunk birtokában megfestjük első önálló absztrakt képünket. A tanfolyam során fénykép alapján festünk táj és természet képeket és valós modell alapján virágcsendéletet, míg végül megfestjük saját önarcképünket. Az eredeti tematikában önarckép festése nem szerepel, ennek elsajátítása plusz ismeretanyag a tanfolyamon. A festéshez gouache temperát használunk.


Mitől jobb agyféltekés ez a festő tanfolyam?

A színek felismerése kisgyerekkorban a jobb agyféltekében történik, de a színek nevének megtanulásakor áttevődik a bal agyféltekébe. pl.: piros pipacs, citrom sárga, ég kék stb. A jobb agyfélteke azért felelős, hogy megmondja milyen színekből, színkombinációkból áll az adott szín. Érzékeli milyen árnyalatú, milyen fényes vagy tompa, látja milyen arányokban szerepelnek benne más színek.
A jobb agyfélteke segítségével érzékeljük a színek közötti finom árnyalásokat. A tanfolyamon egy speciális módszer segítségével megtanuljuk újra látni a színeket, megtanuljuk érzékelni a finom különbségeket és megtanuljuk kikeverni azokat.

A színekről és terápiás alkalmazásukról:

A szín egy észlelet, amely az agy reakciója a fényre. Az elektromágneses sugárzás emberi szem által látható tartományba eső részére érzékeny a szem retinája, de a különböző hullámhosszú fényekre másként reagál, ez okozza a különböző színüket.

Az eltérő hullámhosszúság miatt minden színnek más a rezgése, más információt hordoz másként hatnak ránk. A természetgyógyászat régóta használja a színterápiát mint gyógyító módszert.

A tanfolyamon van egy ráhangolódó feladat, amikor megfestünk hat érzelmet. Szinte minden esetben hasonló színeket használnak a résztvevők az egyes érzelmek megfestésére. Tehát a színek és az érzelmek egymással kifejezhetők, a jobb agyféltekénk látja a színek és az érzelmek közti összefüggést, mert hasonló a rezgéseük. A színes tanfolyam mindig más hangulatú, mint a fekete-fehér, rengeteg érzelmi töltettel bír.

 

::Jelentkezési lap::

Időpont és helyszín:

2015. június 12-14. (9.00 - 17.00)
Budapest,
VI. ker. Andrássy u. 98., Magnet Közösségi ház

Oktató: Dorogi Andrea

Tanfolyam ára:

A 24 órás tanfolyam ára 30.000 Ft
Kedvezmény: diák/pedagógus/nyugdíjas kedvezmény 10%

AJÁNDÉK: Életre kelt állatok a rajzlapon online rajztanfolyam
(A 15 részes online filmsorozatból megtanulhatsz mindent, ami egy élethű állat rajzolásához kell. A filmsorozat nézéséhez 1 évre kapsz jogosultásot, a filmek mellől a gyakorló feladatokat, mintarajzokat saját gépre, kizárólag saját felhasználásra, letöltheted és tiéd lehet örökbe.)

::jobb agyféltekés rajzolás galéria::


Megosztás