Jobb agyféltekés színes rajzolás

Jobb agyféltekés színes rajzolás - pasztell

A következő programot azoknak ajánljuk, akik már részt vettek a jobb agyféltekés rajzolás alaptanfolyamán, és szeretnének hasonló eredményeket elérni a színes rajzolás terén is. A tanfolyam során a porpasztell használatát sajátítjuk el.

A jobb agyféltekés színes rajztanfolyam (porpasztell) programja:

Ahogy az alaptanfolyamon megtanulunk látni, hogy le tudjuk rajzolni a körülöttünk lévő világot, úgy a négy napos színes rajztanfolyamon megtanuljuk látni a színeket, tanulunk színelméletet, színharmóniát, megtanuljuk a színek jelentését, hangulatát. A tanfolyam során elsajátítjuk a porpasztell használatát, a négy féle színkeverési módot porpasztellel, majd ezeket a technikákat gyakorolva rajzolunk kisebb természet képeket, csendéletet. A rajzolás fénykép alapján történik, de minden esetben az eredeti képet felnagyítva rajzoljuk meg, a pasztell sajátságos tulajdonságát követve, fejlesztve így arányérzékünket. Az utolsó két nap során a pasztell portré elkészítésének módszerét tanuljuk, különbő rávezető gyakorlatokon keresztül, végül megrajzoljuk saját önarcképünket.


Mitől jobb agyféltekés ez a színes rajztanfolyam?

Betty Edwards a jobb agyféltekés rajzolás (ceruaz és szén) és a jobb agyféltekés színes festés módszerének a kitalálója. A porpasztell használatát nem tanítja. A tanfolyam során felhasználva a jobb agyféltekés rajzolás módszerét és a jobb agyféltekés színfelismerés és színkevereés technikáját, a porpasztellel való rajzolást tanuljuk meg. A tanfolyam tematikáját a saját tapasztalatainkból merítkezve építettük fel.

A színek felismerése kisgyerekkorban a jobb agyféltekében történik, de a színek nevének megtanulásakor áttevődik a bal agyféltekébe. pl.: piros pipacs, citrom sárga, ég kék stb. A jobb agyfélteke azért felelős, hogy megmondja milyen színekből, színkombinációkból áll az adott szín. Érzékeli milyen árnyalatú, milyen fényes vagy tompa, látja milyen arányokban szerepelnek benne más színek. A jobb agyfélteke segítségével érzékeljük a színek közötti finom árnyalásokat. A tanfolyamon egy speciális módszer segítségével megtanuljuk újra látni a színeket, megtanuljuk érzékelni a finom különbségeket és megtanuljuk porpasztellel is kikeverni azokat.

 

Időpontok és helyszínek:

Budapest
VI. ker. Andrássy u. 98. Magnet Közösségi Ház (volt Szidharta)

Jelenleg nincs meghirdetett időpont!

 

Oktató: Valentin Péter

Tanfolyam ára:

A 2 napos tanfolyam ára 29.000 Ft , amelyhez jár ajándékba 5000 Ft értékű válogatott pasztell készlet és pasztellpapír.

 

::Jelentkezési lap::

::jobb agyféltekés rajzolás galéria::

Megosztás