Mindenki képes mindenre

Mindenki képes mindenre - avagy ha valaki képes valamire, akkor arra Te is képes vagy. Ez az előfeltevés például arra képes, hogy nagy port kavarjon:)) Ha kérdésed van, ki vele!

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
tibi képe

Szia Kati! Erre konrétan

Szia Kati!

Erre konrétan nincsen tanfolyam, de van egy gyakorlat, ami - ha jól emlékszem - a mester tanfolyam része, írtam egyszer régen erről egy blogban, itt elolvashatod.

Van alatta egy tanulságos hozzászólás, ezt bevégom ide is:

Egyszer utaztam a metrón, ami az alagútban hírtelen megállt, a lámpák lekapcsolódtak, és vaksötétség lett. Majd pár pillanattal később felkapcsolódott a vészvilágítás. Ez kb. 5 percig tartott, majd bemondták, hogy valaki a sínre ugrott és azért kellett megállni. De az, amit abban az 5 percben átéltem, elég rossz volt. Annyira, hogy utána nem mertem metrón utazni, mindig kerestem valami buszt, ami persze 3szor lassabb volt. Mindez történt 2,5 éve. Namost fél évvel ezelőtt hallottam először az NLPről. Először nem tudtam, hogy mennyire higyjem el a dolgokat. Gondoltam biztos van benne valami igazság, de túlzásnak tartottam azokat amiket leírtak róla. És akkor rátaláltam erre a cikkre. Gondoltam ki kéne próbálni ezt a mozis dolgot. Elképzeltem a kb. 2 évvel azelőtti eseményeket, ahogyan a cikkben van. 2szer vagy 3szor megcsináltam. És ami megdöbbentő: EGYÁLTALÁN NEM féltem az alagútban. Tehát nem arról van szó, hogy "javult" valamennyire, hanem MEGOLDÓDOTT. Azóta igazi tudománynak fogadom el az NLP-t, és olvasok cikkeket róla. Sajna még tanfolyamokon nem voltam, de majd egyszer oda is elmegyek."

Tehát működik a dologSmile


Szia Tibi! Igen, igen, azt

Szia Tibi!

Igen, igen, azt hiszem, ez kell nekem. Régóta olvaslak, és nagyon érdekel az NLP, és azt szerettem volna kérdezni, hogy szorongások, félelmek, fóbiák leküzdésére is alkalmas-e, és ha igen, melyik tanfolyam.

(Egyébként a liftben benn ragadásnál magától a félelemtől, és annak testi tüneteitől félek. Tehát felgyorsul a szívverésem, felmegy a vérnyomásom, légszomjam lesz, rosszul leszek stb.) :)

Köszönöm válaszaid.

Kati

tibi képe

Szia Kati! Hát még mindig nem

Szia Kati!

Hát még mindig nem tudom, mitől félsz, mert ha bent ragad valaki egy liftben egy időre, az lehet kellemetlen vagy ciki, de a veszélyét még nem látom. Mindenesetre vannak erre módszerek. Csak úgy, mint amikor valaki önbizamat szeretne mondjuk nyilvános beszédhez, Te nyugalmat és a biztonság érzését keresed a liftezéshez. Brian Tracy Főnix szemináriumában is van szó ilyen módszerekről, amelyek főként a tudattalanra hatnak - illetve az NLP-nek is van gyors fóbia gyógymódja.

Tibi

Szia Tibi! Köszönöm a

Szia Tibi!

Köszönöm a válaszod.

Sajnos nem ilyen egyszerű, nekem legalábbis. Számtalanszor feltettem ezt a kérdést, és első körben az a válasz, hogy attól félek, hogy megáll két emelet között. Azután persze megnyugtatónak tűnhetnek azok a gondolatok, hogy akkor majd csengetek és megmentenek, vagy hamar elindul magától, de valahogy nem nyugszom meg tőlük, és végül mégis csak a liftezés elkerülése tűnik megoldásnak. Ez viszont akkor kellemetlen, amikor másokkal kell lifteznem, mert FÉLEK bevallani, hogy félek a liftezéstől:)

Üdv.

Kati

tibi képe

Szia Kati! Szerintem elsőként

Szia Kati!

Szerintem elsőként fogalmazd meg, hogy mitől félsz. Én pl. félek a nagyon magas helyeken, de nem a magasságtól félek, hanem attól, hogy lezuhanok és szétkenődök a földön.Smile

Azt mondod, félsz a liftezéstől, de vajon mitől? Hogy lezuhan, hogy megáll, hogy nem áll meg, hogy összemennek a falai, vagy valami más?

Ha ezeket tisztázod minden egyes félelmeddel kapcsolatban, közelebb kerülhetsz a megoldáshoz.

Tibi

Szia! Én mindentől félek. De

Szia! Én mindentől félek. De tényleg. Szinte mindentől. Amitől esetleg nem félek, azon aggódom, vagy szorongok tőle. Például a liftezés is ilyen. És míg a Tótnak sikerült a Morzsi reakcióit megtanulni, én nem boldogulok a liftekkel. Újra és újra megpróbálom, de a következőnél mindig újra félek. 

Szóval én nem azért nem liftezek (amikor csak kihagyható), mert úgy érzem, hogy nem tudom megcsinálni, hiszen tudom, hogy meg tudom csinálni, mert már számtalanszor megcsináltam. Egyszerűen félek tőle. Mit kellene vajon másképp gondolnom?

Kati

tibi képe

Szia! Ha azért akarsz

Szia!

Ha azért akarsz megszabadulni a súlyfeleslegtől, hogy szeressenek az emberek, akkor biztosan tévedsz, hiszen az igazi szeretet nem a súlyfeleslegen múlik.

Ha más oka is van, akkor érdemes elgondolkodnod.

Én a helyedben kipróbálnám a Vera tanfolyamát.

Tibi

Szia! Természetesen ebben

Szia! Természetesen ebben is igazad van mint annyi minden másban, de ez egyszerűen nem megy.Meg kell mondanom igen szívesen viselnék kisebb méretű ruhákat mert azok jobban követik a divatot de ha ismernél tudnád hogy (Hál Istennek:) van egy belső kisugárzásom és így is szeretnek az emberek, ezért van talán kicsit motiváció hiányom, de ahol rád is rád találtam Vonzó Vera oldalán, láttam valamit olyan címmel hogy Bomba nő vagyok annak is van egy ingyenes része, amit talán kockázat mentesen kipróbálhatok.Erről mi a véleményed?
tibi képe

Szia, Angéla! Motiváció

Szia, Angéla!

Motiváció kell hozzá, hogy elérd a célodat. Ezenkívül rugalmasság. Addig változtasd a viselkedésed, amíg el nem éred a célodat.

Szia! Én is ezt szoktam

Szia!
Én is ezt szoktam mondani a gyerekeimnek és remélem ők már használni is tudják majd.Tetszik a mindennapi NLP jók a szövegek.De ha már a kérdéseknél tartunk mi kell ahhoz hogy ha el határozol valamit legyen kitartásod véghez vinni?Vegyük pl. a diétát.Legalább 50 félét kipróbáltam volt ami hozott is némi eredményt ha mást nem hogy még nagyobb súlyfelesleggel rendelkezem mint előtte.Angéla

tibi képe

Amikor 27 hónapja

Amikor 27 hónapja elkezdted, akkor mi volt más? Mi hiányzik most ahhoz, hogy szívből csináld? És miért haragszol magadra?

Szia! 27 hónapja

Szia! 27 hónapja életmódot váltottam. Remekül működött, amíg ahogy mondtam, szívből csináltam. Aztán elértem azt a súlyt, ahonnan elkezdtem hízni, és nem tudtam megállni. Emlékszem az érzésekre, a fájdalomra, amit akkor éltem meg, abban a pillanatban, amikor megfordult a világ velem, és híztam, híztam. Most stagnálok. És nem tudom betartani a diétámat. Nagyon szép lettem. Öröm a tükörbe néznem. De bosszant, dühit, hogy nem tudok tovább lépni. Újból dagonyázom, és minden stressz helyzet a hűtőben végződik. És egyre jobban haragszom magamra. Körbe forgok, és nem tudok a körből kilépni. Hogyan jöjjek ki a körből, min kellene változtatnom, hogy tovább tudjak lépni? Zsuzsa

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.

Hozzászólás

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><p><br><img><table><tr><th><td><tbody><theader><sub><sup>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről