4. feladat: A Godiva csoki minta

Richard Bandler egyike az NLP megalkotóinak. Örömmel osztom meg veletek a következő gyakorlatát, amely kapcsolódik áprilisi témánkhoz, a cselekvéshez. Sokszor tudjuk azt, hogy valamit meg kell tennünk, de a kell-ből csupán kéne lesz, mert nincs kedvünk belefogni, halogatjuk, elodázzuk, kerüljük, mindig van fontosabb. Ami hiányzik, az pedig a motiváció. Hogyan alakíthatsz ki magadban motivációt, hogy végre elvégezd a feladataidat?

Válassz ki egy régóta halogatott feladatot az életedből, és végezd el a most következő NLP gyakorlatot!

Sok sikert!

Szűcs Tibor
Mindennapi NLP


Érezd a késztetést: A Godiva csoki minta

Írta: Richard Bandler

Egy gyors és egyszerű eljárás - kis gyakorlás után pár percedbe telik csupán -, és nagyszerűen motiválhatod magad, hogy megtegyél olyan dolgokat, amelyeket tudod, hogy meg kellene tenned, és túl akarsz lenni rajtuk, mégis úgy tűnik, folyton csak halogatod őket.

Ez a minta jó példája a szubmodalitások erejének. Különösen hasznos, ha meg akarod változtatni azokat az érzéseidet, amelyek azzal kapcsolatosak, hogyan alakíthatod ki és miként tarthatod fent saját motivációdat, hogy elvégezd azokat a feladataidat, amelyekről egyértelműen eldöntötted, hogy meg akarod tenni, vagy meg kell tenned őket, de jelenleg semmi kedved hozzájuk - például kitakarítani a garázst, ellenőrizni a kiadásaidat vagy rendszeresen sportolni.

Gondold meg jól, mit kívánsz - és bánj óvatosan az ökológiával, ha ezt a gyakorlatot végzed. Nem építhetsz be olyan viselkedést, amellyel össze-vissza cselekednél, vagy buta dolgokat csinálnál.

1. Kényszeres kép:
Alkoss meg a fejedben egy asszociált képet valamiről, amiért teljesen odavagy, például egy csokoládéról. (asszociált = Te magad is benne vagy a képben, a saját szemeddel látod rajongásod tárgyát.)

Ha érdekel a teljes cikk, kérlek, lépj
be
az oldalra!

Ha
még nem vagy tag, akkor regisztrálj most nálunk teljesen ingyen, így sok más
tartalomhoz is hozzáférhetsz, ráadásul megkapod az olvasói ajándékokat!

Regisztráció itt.

Megosztás