Kapcsoló a változáshoz

Kapcsoló a változáshoz

Egyik jóbarátom egyszer azt mondta nekem: "Bármi történjen is - ha egy üzlettel 3 éven belül nem éred el a kitűzött céljaidat, akkor szabadulj meg tőle, és kezdj valami másba - mindegy, hogy mi az!"

Charlie Sheppard az egyik olyan ember az ismerőseim közül, aki szinte mindig boldog. Szerető családját, hűséges barátait, szép otthonát, jövedelmét és anyagi függetlenségét szinte bárki megirigyelhetné.

Charlie régi motoros az NLP-ben, és nemrég találkoztam vele. Vagy másfél évvel korábban nyitottam meg az első NLP iskolámat. Felfedeztük, hogy már mindketten kezdtünk új vállalkozásba életünk különböző szakaszaiban. Így hát hamarosan már a vállalkozások indításának és működtetésének a csínjáról-bínjáról beszélgettünk. Abban mindketten egyetértettünk, hogy általában könnyen észrevehető, ha egy vállalkozás jól megy.

Amikor azonban egy vállalkozás nem ér el sikereket, nehéz kérdések merülnek fel. Többet fogsz dolgozni? Vagy tőkét emelsz? Megváltoztatod az üzleti modellt, vagy a marketing-stratégiát? Vagy egyszerűen csak feladod és továbblépsz?

Legyen szó egy üzletről, egy kapcsolatról, vagy bármilyen cselekvésről vagy elkötelezettségről, honnan tudod, hogy ideje változtatni, ahelyett, hogy megtartanád?

Charlie kapcsolója az idő volt. Nagyon is meghatározott mennyiségű idő egy jól meghatározott környezetben. Talán önkényesnek tűnik két tényezőnek, az időnek és a hosszúságának a kiválasztása. Biztos vannak olyan üzletek, ahol 3 év túl kevés lenne.

Azonban, ami még ennél is fontosabb, hogy ő meghúzott egy határvonalat. Ez a vonal az ő választása volt, és már jó előre meghúzta.

Képes volt ragaszkodni is hozzá, "bármi történjen is", mivel ez az ő döntése volt, amit teljes lényéből támogatott.

Ha érdekel a teljes cikk, kérlek, lépj
be
az oldalra!

Ha
még nem vagy tag, akkor regisztrálj most nálunk teljesen ingyen, így sok más
tartalomhoz is hozzáférhetsz, ráadásul megkapod az olvasói ajándékokat!

Regisztráció itt.

Megosztás