steve andreas

Segíts a testednek a gyógyulásban!

 

Egy újabb cikk az NLP Comprehensive egyik alapítójától, Steve Andreas-tól. Steve és Connirae számos klasszikus mintát alkotott meg az NLP-ben. A módszereik páratlanok, mint ez is: egyszerű és egyszerűen hatékony.

Ez a példa a gyógyítással és az egészség javításával kapcsolatos. Nagyszerűen mutatja be az igazán elegáns NLP erejét és könnyedségét.

Ahogyan az összes NLP gyakorlat esetében, most is egy nagyon egyszerű példával célszerű kezdenünk. Talán olyan egyszerűvel, mint egy szúnyogcsípés. Fuss végig párszor egy ilyen egyszerű eseten, így sokkal könnyebben tudod majd alkalmazni a gyakorlatokat fontosabb ügyekben is.

Ha érdekel a teljes cikk, kérlek, lépj
be
az oldalra!

Ha
még nem vagy tag, akkor regisztrálj most nálunk teljesen ingyen, így sok más
tartalomhoz is hozzáférhetsz, ráadásul megkapod az olvasói ajándékokat!

Regisztráció itt.

Hálaadás

Tom Dotz, az NLP Comprehensive igazgatója ezekkel a szavakkal vezette be a következő írást:
“A megfelelő hozzáállás az egyik alapvető tétele az NLP-nek. Ebben a kedves történetben Steve Andreas elmondja, hogyan lehetséges a tapasztalatainkból és lehetőségeinkből a lehető legtöbbet kihozni a megfelelő hozzáállással és személyes szűrőink beállításával.“

És valóban, a saját nézőpontunk jelentősen formálja életünk, hiszen ez dönti el, hogy valamit lehetőségként vagy veszteségként, örömként vagy fájdalomként élünk meg. Kérlek, fogadd szeretettel a most következő rövid történetet!

Szűcs Tibor


Hálaadás

Írta: Steve Andreas

Van egy történet egy öreg földművesről az 1860-as évekből, akinek a földje a nyugati út mentén feküdt a Közép-nyugaton, amelyen a bevándorlók is érkeztek. Mivel az útnak ezen a részén az öreg földműves birtokán átfolyó kicsiny patak volt az egyetlen vízforrás, a kivándorlók sokszor lefékezték poros szekereiket az öreg nyárfák alatt, hogy megitassák lovaikat, hogy hűsöljenek, és megpihenjenek egy ideig, felfrissüljenek a csörgedező patak hangjától, miközben a nyári bogarak szelíden zümmögtek a sűrű árnyékban. A későn érkezők gyakran tábort vertek éjszakára, mielőtt szekerükkel újra nyugat felé vették az irányt.

Mivel estére az öreg földműves végzett a munkájával, gyakran lesétált a mezőn a patakhoz, hogy meglátogassa a bevándorlókat. Szeretett velük beszélni, hallgatni az éjszaka hangjait és megnézni, vajon tudja-e könnyíteni valami aprósággal az utazók nyugatra tartó útját.

Az öreg lassú, megfontolt modora és lágy, mély hangja még az ijedt gyereket is rövid idő alatt megnyugtatta, és a legtöbb felnőtt is örömmel töltötte vele az időt. Mélyen barázdált arca a nyárfák kérgére emlékeztette őket, a szeme pedig úgy csillogott, mint amikor a patak megcsillan a napfényben, miközben átgördül egy kavicson vagy faágon. Legalább annyira a része volt a földnek, mint a zöld és sárga zuzmóba öltözött kövek a patak mellett, amelyeket 15 ezer évvel azelőtt hordtak ide a gleccserek.

Ha érdekel a teljes cikk, kérlek, lépj
be
az oldalra!

Ha
még nem vagy tag, akkor regisztrálj most nálunk teljesen ingyen, így sok más
tartalomhoz is hozzáférhetsz, ráadásul megkapod az olvasói ajándékokat!

Regisztráció itt.

Steve Andreas: Kommunikáció egy zavaró belső hanggal

Mindannyiunknak vannak belső hangjai, de ez nem mindig tudatosul bennünk. Néha hálásak lehetünk egy-egy ilyen hangnak, például amikor egy komolyabb próbatétel előtt megszólal a fejünkben: “Gyerünk, szedd össze magad! Meg tudod csinálni! Menni fog!” Más hangok azonban egyáltalán nem ilyen támogatók. Talán már a Te fejedben is szólalt meg egy kellemetlen hang néha, amikor valamit elrontottál, vagy kudarcot vallottál: “Gratulálok, ezt jól megcsináltad! Csak te lehetsz ennyire szerencsétlen!” Haragudhatnánk is ezekre a hangokra, az NLP azonban azt mondja, minden emberi viselkedés alapvetően jó szándékú, tehát ezek a belső hangok is pozitív céllal szólalnak meg a fejünkben. Ugyanakkor az is tény, hogy nem sikerül mindig elérni a pozitív céljukat. Mit kezdhetünk akkor velük? Mi volna, ha megszólítanánk őket? Az NLP-ben az ún. részeinkkel tárgyalhatunk, egyezkedhetünk, akár még kerekasztalhoz is ülhetünk velük.

A világhírű Steve Andreas könyvéből olvashatunk egy részletet alább. A cikket az NLP Comprehensive tette közzé.

Kommunikáció egy zavaró belső hanggal

Írta: Steve Andreas

Az egyik legérdekesebb és leghasznosabb tulajdonsága a zavaró belső hangoknak az, hogy pontosan úgy tudsz velük kommunikálni, mint valaki mással a valóságos világban. Szó szerint bármit mondhatsz neki vagy kérdezhetsz tőle, és meg fogod kapni a választ. A legtöbb ember csupán tétlenül hallgatja a belső hangjait, vagy megpróbálnak vitázni vagy harcba szállni velük. Ha vitázol vagy küzdesz ellenük, ugyanarra az eredményre jutsz majd, mint az igazi világban; veszekedésre és konfliktusra, s csak ritkán megoldásra. Valójában a legtöbbször a belső hang csupán még erősebbé és ellenkezőbbé válik ettől. Még ha sikeresen túlkiabálod vagy felülkerekedsz is rajta, akkor sem tudod véglelgesen felszámolni - visszajár majd hozzád.

Az előző fejezetben megmutattuk, hogy figyelhetsz egy hangra, és milyen hasznos lehet csalakozni hozzá. Legyen most ez a kiindulópontja és az alapja annak, hogy valami még fontosabbat és még hasznosabbat tegyünk.

Ahelyett, hogy egy zavaró belső hangot ellenségnek tekintenél, úgy is gondolhatsz rá, mintha egy barátod volna, aki nem túl jól kommunikál. Ahelyett, hogy megpróbálnál harcba szállni, küzdeni vele, vagy elmenekülni előle, megtanulhatod, hogyan foghatsz vele össze, hogyan figyelhetsz oda jobban arra, amit mond, és hogyan tudhatsz meg többet róla. Amikor valóban odafigyelsz egy hangra, és a kellő tisztelettel fordulsz felé, akkor egyre elfogadhatóbbá válik majd, és így elkezdheted jobban megismerni őt.

Ha érdekel a teljes cikk, kérlek, lépj
be
az oldalra!

Ha
még nem vagy tag, akkor regisztrálj most nálunk teljesen ingyen, így sok más
tartalomhoz is hozzáférhetsz, ráadásul megkapod az olvasói ajándékokat!

Regisztráció itt.

Megjelent: Steve Andreas - Énkép

Megjelent Steve Andreas: Énkép című könyve.

"Ez a könyv felfedező és kísérlezető útra hív, amelynek során a tanultakat önmagad alakítására és tökéletesítésére használhatod. Sosem véletlen, hogy éppen milyen könyvet kapunk ajándékba, vagy veszünk le a polcról. Kész vagy elindulni? Vagy előbb összecsomagolsz a nagy útra? Tudnod kell, hogy amikor visszatérsz, már más ember leszel. Ha figyelmesen olvasol és követed a gyakorlatokat, megtanulhatsz elegánsan tartós és mély változást elérni. Az Énkép segítségével feltérképezhetjük a múltból származó korlátozó viselkedéseinket, és a magunkról alkotott, tudattalanul megjelenő gondolataink módosításával feloldhatjuk ezeket. Ha céljainkat el akarjuk érni, önmagunk képének gyakran új oldalait kell kifejlesztenünk Több mint tíz év lázas kutatómunka, egyéni és csoportos fogalkozás eredményeként Steve Andreas ebben a könyvben írta meg a változás csodáját."