gyógyítás

Az írás, mint öngyógyítás

A betegségek lelki okairól sokat és sok helyen lehet olvasni. Egyre jobban elterjedt az a szemlélet, hogy önmagunk vagyunk felelősek betegségeinkért. Odáig is elmehetünk, hogy nincsenek is betegségek, csupán állapotok.

A nyugati- és keleti orvoslás kezd egymás felé haladni, még ha lassan is. Azonban a gyógyszerek, kúrák, diéták és sportos, stresszmentes életmód mellett van a mi kezünkben is egy csodaszer: az önkifejezés.

Pozitív Esték

Pozitív Esték

„Tanulj a tegnapból, élj a mának és reménykedj a holnapban.
A legfontosabb azonban, hogy ne hagyd abba a kérdezést.”
(Albert Einstein)

A világsikerű "A milliomos elme titkai" című könyv szerzője többek között arról is ír, hogy mi az egyik alapvető különbség a szegény és a gazdag emberek között. Sosem gondoltam volna, hogy ennyire egyszerű a válasz: a gazdagok folyamatosan képezik magukat, míg a szegények idő- és pénzhiányra hivatkozva egyáltalán nem teszik ezt.

Akinek a legfőbb tulajdonsága a folyamatos fejlődés és tanulni vágyás, annak rengeteg kérdése is van. Így volt ezzel Donald Trump, Albert Einstein, Henry Ford, Napoleon Hill, Bill Gates, és még hosszan sorolhatnám a világ legsikeresebb, gazdag embereinek neveit. A lényeg azonban ez: mitől lettek ők ennyire kiemelkedőek?

Nos, minden lehetőséget kihasználtak, hogy kérdezzenek, mert pontosan tudták, hogy ez viszi őket előre, ez segíti őket a sikerhez.

Biztos vagyok benne, hogy az elsők között lettek volna ITT is, hogy feltegyék a témához kapcsolódó kérdéseiket.

Új program sorozat indul:

Pozitív Esték
PROGRAM

2012. szeptember 12.,
szerda: 18.00 – 22.00
Lurdy Ház, Budapest

GYÓGYÍTSD MAGAD!
Hétköznapi öngyógyító technikák.
Hasznos elméletek, hatékony gyakorlatok,
és kerekasztal-beszélgetés az előadókkal.

Te hogy látod? Mi a véleményed erről?

Vegyél részt, az esten, és tedd fel kérdéseidet!

Üdvözlettel:
Bürge Viki
és a Mindennapi NLP csapata

Puha leszállás

Aktuális témánk a Mindennapi NLP-nél a kreativitás.
Azt gondolom, a hazugság sokszor meg sem fordul a fejünkben bizonyos helyzetekben, pedig a cikk azt mondja, nyugodtan hazudhatunk, és még jót is teszünk vele. Egy ilyen lehetőség adhat jó kis löketet a kreativitásunknak.

És hogy mi az a puha leszállás? Amikor le akarsz tenni egy űrhajót a Hold felszínére úgy, hogy a lehető legkisebbet koccanjon. Egyre kevesebb üzemanyagot adsz, hogy közeledj a felszínhez, végül már egész pirinyó adagokban, hogy szinte észrevétlen és teljesen zökkenőmentesen landolj. És egyszer csak ott vagy.

Tom Hoobyar 2011. őszén távozott közülünk, nyomdokaiba a lánya, Tracy lépett. Tomnak már olvashattuk pár írását magyarul is.
Bízom benne, hogy ez az írása is hasznos gondolatokat ébreszt.

Szűcs Tibor

***

Puha leszállás

Írta: Tom Hoobyar

Ez a történet arról szól, mikor érdemes hazudni. Nem csak hogy érdemes, de a következő esetben szükséges, sőt morális. Egy igazi titokról van szó, ami sokszor jól jöhet - szavamra, mindig csak becsületesen.

Ezzel a titkos módszerrel felgyorsíthatod valamely sérülés gyógyulását, én pedig megmutatom neked azt is, hogyan lehetséges - és szükséges - ilyen módon növelni az ügyfeleid elégedettségét, és jövedelmezőbbé tenni üzleted. Még a személyes életed minőségét is javíthatod vele. Könnyebben megérted, ha elmesélem, mi történt velem.

A legtöbb ember inkább meghalna, csak ne kelljen közönség előtt beszélnie

Egy baltimore-i hotel báltermében voltam, egy tucat kerekasztal egyikénél ültem, mindegyik asztalnál 10 ember, akik egymás kezére adták a mikrofont.

Ha érdekel a teljes cikk, kérlek, lépj
be
az oldalra!

Ha
még nem vagy tag, akkor regisztrálj most nálunk teljesen ingyen, így sok más
tartalomhoz is hozzáférhetsz, ráadásul megkapod az olvasói ajándékokat!

Regisztráció itt.

Tom Best – A természet gyógyító ereje

Tom Best – A természet gyógyító ereje

“Amikor azt javasoljuk, hogy érintetlen, hagyományos kultúrákban keressük azt a fajta egyensúlyt és esztétikát, amelyet személyes kultúránk megteremtésekor kalauzként használhatunk, akkor burkoltan azt jelentjük ki, hogy a hagyományos kultúrák szerveződésében olyan bölcsesség van, ami a mi társadalmunkból hiányzik.”
John Grinder (az NLP egyik megalkotója)


Tom Best nemcsak nevében, az utóbbi 20 év egyik legjobb nemzetközi hírű NLP trénere. Antropológusként sokat foglalkozott a természeti népek kultúrájával. Több évtizede kutatja az NLP és a “primitív” népek tradiciói közötti kapcsolatot. Érdeklődésének fókuszában a személyes identitás és az azt létrehozó kulturális mátrix közötti “interface” áll.

Amikor éppen nem utazik szerte a világban, a Texas állambeli (San Antonio) NLP intézetet igazgatja.

www.nlpoptions.com

A nagy sikerű 2009-es és 2010-es visegrádi “Energiával kiegyensúlyozott coaching” tréningje után most új témával örvendeztet meg bennünket. Tavaly Bakonybélben megtapasztalhattuk a természet erejét és közelségét. Az idén megint a Visegrádi-hegység erdeje vár bennünket, hogy felfedezhessük a “Természet gyógyító erejét“.

A tanfolyam elmarad.
Tom Best váratlan halála mindannyiunkat megrázott.

Nyugodjék békében!
(2012. 04. 25.)

Ezen a három napon a kövekkel fogunk dolgozni, ahogy azt Americo Yabar és a perui magas Andok Q’ero indiánjai tanítják.

Q’uyas (vagy Cuyas) … “Erő Kövek”, amelyeket gyógyításra és terápiára használnak. A kövekkel való energia- és erőátvitel, valamint a gyógyítás fontos része a sámánná válásnak. Ahány fajta q’uyas létezik, annyiféleképp lehet felhasználni. A q’uya olyan Kő, amely érez; amelyet feltöltöttek életenergiával. Életünk ennek az életenergiának számtalan formájában való kifejeződése.

Ahogyan az életenergiánkat használjuk, az határozza meg életünk minőségét a fizikai testünktől a Lélek legmagasabb szárnyalásáig. A Természet Gyógyító Erejével való munkálkodás eljuttat bennünket a valóság mély megértéséhez, amelyben megalkotjuk, kiterjesztjük és megtestesítjük testünk, elménk és lelkünk energiáját. Felfedezzük, hogy maga a Természet miként ad teret új lehetőségeknek, elősegítve a könnyed haladást a helyreállítás, az egyensúly és az egység felé.

A háromnapos program egyik érdekes momentuma az “éjszakai séta”, amelynek során perifériás látásunk fejlesztésével és belső párbeszédünk megállításával kezdjük erősíteni ösztönös, intuitív képességeinket, és megtapasztaljuk, hogyan léphetünk be az öt érzékszerven túli észlelés birodalmába. Ez egy olyan érzékelési stratégia, amelytől fejlődik intuíciónk, nő kreativitásunk és mélyebben megértjük magunkat és kapcsolatunkat a bennünket körülvevő világgal. Különleges eszközökkel és technikákkal, a csillagok fényében fedezzük fel a természetet.

A tanfolyam elmarad.
Tom Best váratlan halála mindannyiunkat megrázott.

Nyugodjék békében!
(2012. 04. 25.)

Tréner: Tom Best

 

A metafora csodája - Kettővel kevesebb.

A metafora csodája

Történetek a változáshoz

A metaforák a legklasszabb és legrugalmasabb módszerek közé tartoznak az NLP-ben. A metafora egyszerűen egy történet, amelybe NLP gyakorlatokat vagy változásra ösztönző sugallatokat rejtettünk.

A metaforákkal vagy történetekkel egyszerűen enelpézhetsz másokkal, csoportosan vagy egyedül.

Az egyszerűnek látszó történetek méyreható sugallatokat tartalmazhatnak a változáshoz. Ha a gyakorlatot egy történetbe ágyazod, az pont olyan, mintha egy kanál cukrot tennél az orvosságba, hogy az könnyebben lemenjen.

A most következő történetek a metaforák művészeinek néhány valódi mesterétől származnak. Norma és Phil Baretta Milton Ericksonnál tanultak hipnózist még mielőtt az NLP megjelent volna. Erickson hipnotikus nyelvi mintáik képezték az alapját az NLP összes későbbi hipnotikus nyelvi mintájának és folyamatának. A történetek a két mesternek egy programjából származnak, amelyből mára már szinte semmilyen anyag nem maradt fent.

Ezek az esetek közvetlen az élő program alatt lettek rögzítve. A változás metafóráinak megalkotására vonatkozó alapelvek, amelyek itt megfogalmaztak, bármilyen területe érvényesek - nem beszélve arról, hogy a történetek olvasása önmagában is élvezetes.

Üdv:
Tom

(Ezekkel a szavakkal ajánlotta Tom Dotz, az NLP Comprehensive elnöke a most következő beszámolót.)


Esettanulmány #4.
Pakold ki a csomagod: Kettővel kevesebb (Two more less)

(A fonológiai* kétértelműség felhasználása)

Norma: Az egyik kedvenc esetem az egyik legjobb barátunkkal kapcsolatos, aki egy orvos, egy ortopéd sebész, aki már résztvett a tanfolyamainkon, tehát elég jól ismeri a munkánkat. Együtt utaztunk. Vele és a feleségével Bécsben találkoztunk, a repülőtéren vettük őket fel.

Phillip: Ez volt az első európai útja.

Norma: Pakolja ki a csomagjait, egyiket a másik után. Tudod, hogy egy személynek csak 2 csomagot szabad vinnie? Ők fejenként néggyel utaztak.

Nagy autónk van, egy Volvo, nagy csomagtartóval, mégis 2 bőrönndel ültek a hátsó ülésen. Nem sejtettük még, hogy az a két bőrönd remek rejtett utasításokra ad majd lehetőséget.

Ugyanis amikor visszatértünk az útról, kiderült, hogy a barátunk rákos. A húgyhólyagjában keletkezett a daganat. Azt mondta nekünk: "Most ne próbáljátok ki rajtam a kis trükkjeiteket, mert azok közé a fickók közé tartozom, akik Szent Bernadett szindrómában szenvednek. Másokkal meg tudom csinálni, de rajtam már nem működik.

EFT - Speciális, 1 napos tanfolyamok!

speciális eft tanfolyamok

 

Ezek a Speciális EFT tanfolyamok semmiféle előképzettséget nem igényelnek, tehát azok is részt vehetnek rajta, akik még nem végezték el az EFT1 Alaptanfolyamot. Akik már ismerik az EFT-t azoknak sem kell attól tartani, hogy félidőben csak arról hallanak, amit már amúgy is tudnak, hanem ők is egy könnyed segítséget, célirányos és követhető útmutatást kapnak problémáik megoldására.

A Nevében is benne van: Speciális! Emellett különleges, gyakorlatorientált, célirányos, egyedi, ami azt jelenti, hogy egyúttal egy csoportos terápián is részt veszel. Emellett, egy kulcsot is ad a kezedbe problémád megoldására. Ám a zár nem nyílik magától! A kulcsot neked kell elfordítani benne, ahhoz, hogy kinyíljon! Ehhez az első lépést akkor teszed meg, ha feliratkozol egy ilyen tanfolyamra.

A speciális tanfolyamok esetében is biztosítva van tanfolyami jegyzet, és semmiféle segédeszközre nincs szükség. Valamint itt is érvényes, hogy a tanfolyamot követően 2 hónapon keresztül e-mailben folyamatos ingyenes tanácsadással segítek a résztvevőknek problémájuk megoldásában.

 

Speciális tanfolyamok általános programja
Az EFT alapelmélete.
Pszichológiai reverzió. Speciális gyakorlatok.
Az EFT technikájának begyakorlása.
Tesztelés
Énkép javítása EFT-vel (állatok esetében is).
Specifikus események, aspektusok, egyéni problémák.
A probléma kutatása
Akadályok
Gyakorlás

A tanfolyamok helye:
B U D A P E S T

A tanfolyamok díja egységesen: 20 500 Ft

Kivéve:
Tanítsd meg a gyerekeknek!
Állatok gyógyítása EFT-vel c. tanfolyamok.
Ezek részvételi díja: 24 500 Ft

::Részletes tanfolyamajánlót ide kattintva olvashatsz!::


::Jelentkezési lap::

EFT I. tanfolyam

Gyakorlatorientált EFT tanfolyamok és tanfolyam-tréningek

 


A tanfolyamokon megismerheted az EFT-t, begyakorolhatod a kopogtató technikát, valamint megtanulhatod azt is, hogyan alkalmazhatod:

  • a szellemi-, testi- és lelki egészség növelésére,

  • az elevenség és a rugalmasság fokozására,

  • az érzelmi egészség, kiegyensúlyozottság és a belső béke helyreállítására,

  • az érzelmi intelligencia fejlesztésére,

  • az egyéni értékek kibontakoztatására,

  • az életöröm és a siker kiteljesítésére.

  • fizikai fájdalmak csökkentésére, betegségek megelőzésére, az egészség megőrzésére és a
    gyógyulási folyamat elindítására.

 

 

 

Az EFT akkor is hatékony, ha más nem működik!

Néhány példa az alkalmazására: fájdalomcsillapítás, düh/harag, káros szenvedélyek, fogyás, szorongás oldása, trauma oldása, depresszió, iskolai-, sport és szexuális teljesítményt érintő problémák, súlyos betegségek (migréntől a rákig), félelmek, fóbiák, allergiák, légzési problémák, vérnyomás problémák, kapcsolati problémák, női problémák, gyerek problémák.

 

A tanfolyamokra jelentkezőknek tanfolyami jegyzetet biztosítunk! Semmilyen segédeszköz beszerzésére nincs szükség. Minden esetben 2 hónapon keresztül ingyenes konzultációt e-mailben és folyamatos ingyenes támogatást, klub tagsági lehetőséggel folyamatosan segítséget kapnak problémáik megoldásához.

Jelenleg nincs meghírdett időpont!

EFT

Gyakorlatorientált EFT tanfolyamok és tanfolyam-tréningek

 


A tanfolyamokon megismerheted az EFT-t, begyakorolhatod a kopogtató technikát, valamint megtanulhatod azt is, hogyan alkalmazhatod:

  • a szellemi-, testi- és lelki egészség növelésére,