karácsony

Rugalmas Karácsony

„Ami nem rugalmas, az előbb utóbb eltörik.”
(….vagy legalábbis a mécses!)

 

Hihetetlen, hogy milyen gyorsan közeledik a karácsony!

Némi nosztalgiával emlékszem vissza gyerekkorom karácsonyaira, amikor semmi más gondom nem volt, mint találgatni, vajon mit hoz a Jézuska. Igaz, a szüleim számára biztos stresszesebb volt a dolog, mert emlékszem a készülődés során előfordult néha némi kiabálás, ajtócsapkodás, sőt sírás is….

Akkoriban nem volt karácsonyi vásár, „csak” mindenki karácsonyfája. Nem volt annyi ablakdísz (mint pl. a németektől átvett Schwiebbogen), sem annyi fényárban úszó utca, tér és ház, mint manapság. Sőt, adventi koszorú sem volt.

A cégek nem szerveztek karácsonyi vacsorát, bulit, a karácsony igazi családi ünnep volt.

Viszont otthon szorgos sütés-főzés, ajándékdugdosás, meglepetés készítés folyt. Szenteste nem voltak ajándék hegyek a karácsonyfa alatt, és sokfogásos vacsorák sem. De volt egy-egy szép ajándék mindenkinek, ha másra nem futotta, saját készítésű apróságok, vagy egy-egy jó könyv. Na és persze együtt volt az egész család!

Elmikulásozódás

Elég érdekes munkabeosztása van a Télapónak, ha azt nézzük. Tulajdonképpen nem rossz foglalkozás, bár nem tudom, hogy jövedelmez, a gyermekkoromban észlelt igazi télapók közül az egyik Trabanttal jött. Mély nyomokat hagyhatott bennem, mert nekem is volt Trabantom, mikor már nagy lettem. Persze a Trabi nem egy kifejezett státuszszimbólum (annyira jó ez a szó), de jár egyfajta életérzéssel. Különben pedig sosem forrt fel benne hűtővíz, nem kellett benne olajat cserélni, a fűtéssel sem volt gond, s amikor azt hittük, elromlott, a végén mindig kiderült, hogy csak a benzincsapot kell megnyitni (vagyis feleslegesen toltam keresztül 2 utcán). Különben sem a pénz a legfontosabb, mert ha a Trabant nem a legmenőbb verda is, azért a mikulásság jövedelemtől függetlenül is elég kellemes szakma lehet. Kb. 11 hónapon át lazíthat a nagy meló előtt.

De ha nincsen neki internetje, akkor mégsem vállalom be. Mit lehet kezdeni annyi ideig offline? És egyáltalán, mi van, ha tényleg nincsen neki netje? Szegény Mikulás...

Biztos olvas. Az nagyszerű. Én azt csinálnám a helyében. Olvasni nagyon-nagyon jó dolog, ha megtalálod a megfelelő könyveket. És ha tudsz fotóolvasni, még sokkal jobb. De mi van, ha a jelenlegi Mikulás nem tud fotóolvasni? Mennyi könyvet hagy ki emiatt? Mennyivel mélyebbre merülhetne ezáltal!

Ezt a problémát sürgősen orvosolni kell. Éppen ezért úgy döntöttünk itt a Mindennapi NLP-nél, hogy csináljunk egy akciót a villámolvasás tanfolyamra mikulások számára. Mivel Szegeden már régen voltunk, ezért a szegedieknek lesz kedvező a helyszín. Tehát: 2011. december 17-18-án Szegeden 2 napos villámolvasás tanfolyamot tartunk, amelyre minden mikulást 3000 Ft kedvezménnyel várunk. A kedvezmény az összes többi kedvezménnyel összevonható. Az engedmény a december 14-ig leadott jelentkezésekre érvényes, amennyiben a tanfolyam elõtt átutalod a tandíjat! Bővebb információ és fizetési feltételek a weboldalon.

Meleg szívünknek köszönhetően, és a tanfolyam teljes elmikulásozódását elkerülendő a kedvezményt kiterjesztettük még azokra az emberekre is, akik hallottak már a mikulásról. Ha szegedi vagy, és jelentkezel, csak jelöld be a kedvezményt, mi pedig elküldünk neked minden tudnivalót a 2 napról. Ha nem vagy szegedi, semmi probléma, mi sem vagyunk azok, de majd odamegyünk.

És ha esetleg Budapest vagy Székesfehérvár alkalmasabb volna a számodra, akkor is gondoltunk Rád, kedves Olvasó, hiszen a januári budapesti (jan. 7-8.) és a székesfehérvári (jan. 21-22) villámolvasás tanfolyamunkat karácsonyi akcióban hirdetjük meg. Ez azt jelenti, hogy minden résztvevő választhat egy ajándékkönyvet. Ez lehet a Villámolvasás könyv, vagy bármely tesztkönyvünk, amelyek listáját itt tekintheted meg.

Ha nem tudod, mi az a teljes elmés olvasás, vagy villámolvasás, itt utánanézhetsz: http://mindennapinlp.hu/category/cimkek/villamolvasas-cikkek

Ha Te már voltál ilyen tanfolyamon, akkor is tudunk Neked ajánlani pár kedvezményt.

További kedvezményes tanfolyamok

Mély, Belső átalakulás
(3 0000 Ft engedmény, Budapest: 2011. december 17-18.)
::bővebb információ, jelentkezés::

 

Út egymáshoz - kommunikációs tréning
(20% engedmény, 2012. február 4-5.)
::bővebb információ, jelentkezés::

 

Jobb agyféltekés rajzolás
(20% engedmény, Budapest: 2011. dec. 8-11. és dec. 15-18. és január 5-8.)
::bővebb információ, jelentkezés::

 

Online Célkitűző Tanfolyam
(30% engedmény)
::bővebb információ, jelentkezés::

 

Online Párkapcsolati Tréning
(30% engedmény)
::bővebb információ, jelentkezés::

 


Kellemes ünnepeket kíván:
Szűcs Tibor
és a Mindennapi NLP csapata

Boldog Karácsonyt minden kedves Olvasónknak!

Kedves Olvasónk!

Köszönjük, hogy látogatod az oldalunkat, olvasod a leveleinket, eljössz a tanfolyamainkra! Köszönjük mindazt a figyelmet, amellyel felénk fordulsz, és
Boldog Karácsonyt
kívánunk neked!

Üdvözlettel:
A Mindennapi NLP csapata

Mély, belső állapotok

Nem rég volt a Mély, Belsõ Átalakulás tanfolyam, ahol megismerhettem ezeket az állapotokat:

 

Karácsonyi Ajándékom

Ezzel a fával szeretnék mindenkinek Boldog, békés Karácsonyt kívánni!

A színes gömbdíszekre kattintva egy-egy meglepetést találhattok. Egy csodát, egy dalt, egy kis szösszenetet, ki merre kattint mást és mást lelhet!

 

Üdvözlettel: Bürge Viki

Karácsonyi akcióóó!

Örömmel jelentem be, hogy a Mindennapi NLP-nél különböző karácsonyi kedvezményeket vehetsz igénybe. Ha szeretnél ezekkel a kedvezményekkel élni, kérlek, írd a jelentkezési lap "kedvezménykód" mezőjébe a következő kódot:

"KAR-09"

A kedvezmények a következő tanfolyamokra érvényesek

Villámolvasás tanfolyam

40 %
(más kedvezményekkel NEM vonható össze)

A tanfolyam teljes díja: 22 000 Ft
Kedvezményes díj: 13 200 Ft
A tanfolyam időpontja: 2010. január 9-10.,
mivel ez a tanfolyam megtelt, új időpontot hirdetünk, melyre szintén érvényes a karácsonyi kedvezmény!:)

2010. január 16-17.

 

A kedvezmény érvényes, ha 2009. december 23-ig leadod a jelentkezési lapot, és befizeted a kedvezményes összeget.


Online Célkitűző Tanfolyam
40 %
(más kedvezményekkel NEM vonható össze)


A kedvezmény érvényes, amennyiben 2009. december 23-ig leadod a jelentkezési lapot, és befizeted a kedvezményes összeget. (Ha utánvéttel kéred a célkitűző naplót, akkor december 17-ig add le a jelentkezési lapot!)

A tanfolyam a következő részekből áll:

Murányi Péter: Aranyhalak karácsonya

Murányi Péter: Aranyhalak karácsonya

A testvérem rendelkezik egy életvezetési elvvel: ne siess túlságosan elintézni a dolgokat, hátha nem is lesz szükség rájuk. Egyik példaként az aranyhal-párja esetét emlegeti, kik jól érezvén magukat az akváriumban egy alkalommal annak rendje és módja szerint eljárták a násztáncot, s leívtak. Egy idő után a gazda szomorúan vette észre, hogy a csecsemőgondozásra szánt kisakváriumba külön tett ikrák rothadásnak indultak. Bánatában addig-addig halogatta a kidobás gyászos műveletét, amíg az aranyhalacskák eltökéltebb része fogta magát és mégiscsak kikelt! A vízi jószágok leszármazottai még ma is – mint hal a vízben – élnek a nagymamám kerti tavacskájában.