tom_best

Trénereink: Tom Best

TOM BEST

Tom Best (elhunyt 2012. április 24-én) nemcsak nevében, volt az utóbbi 20 év egyik „legjobb” nemzetközi hírű NLP trénere. Antropológusként sokat foglalkozott a természeti népek kultúrájával. Több évtizeden kutatta az NLP és a „primitív” népek tradiciói közötti kapcsolatot. Érdeklődésének fókuszában a személyes identitás és az azt létrehozó kulturális mátrix közötti „interface” állt.

Tom Best - Szíved legyen küldetésed iránytűje-

Tom Best tanfolyama
- Szíved legyen küldetésed iránytűje -

"Amikor azt javasoljuk, hogy érintetlen, hagyományos kultúrákban keressük azt a fajta egyensúlyt és esztétikát, amelyet személyes kultúránk megteremtésekor kalauzként használhatunk, akkor burkoltan azt jelentjük ki, hogy a hagyományos kultúrák szerveződésében olyan bölcsesség van, ami a mi társadalmunkból hiányzik."

John Grinder (az NLP egyik megalkotója)

Tom Best nemcsak nevében, az utóbbi 20 év egyik legjobb nemzetközi hírű NLP trénere. Antropológusként sokat foglalkozott a természeti népek kultúrájával. Több évtizede kutatja az NLP és a "primitív" népek tradiciói közötti kapcsolatot. Érdeklődésének fókuszában a személyes identitás és az azt létrehozó kulturális mátrix közötti "interface" áll.

Amikor éppen nem utazik szerte a világban, a Texas állambeli (San Antonio) NLP intézetet igazgatja.

www.nlpoptions.com


- 2009 Visegrád -

A nagy sikerű 2009-es és 2010-es visegrádi "Energiával kiegyensúlyozott coaching" tréningje után most új helyen és új témával örvendeztet meg bennünket. Tom 2011. június 2-5 között a Bakony egy eldugott szegletében, Bakonybélben tartja "Szíved legyen küldetésed iránytűje" címmel intenzív tréningjét.

Tanfolyamajánló


Sok-sok tanfolyamra jelentkezhetsz az oldalunkon keresztül, most csak néhányat emelek ki ezek közül. Az aktuális tanfolyamok listáját itt tekinthetd meg.

Villámolvasás - Olvass teljes elmével!

(Tanfolyam Budapesten és Debrecenben)

Paul Scheele világhírű módszerét egyre többen sajátítják el. Az első pillantásra hihetetlennek tűnő különleges technika néhány hét alatt olyan szintre fejleszthető képességet eredményez, amellyel új dimenziókat adhatsz eddigi olvasási tapasztalataidnak. A 2 napos tanfolyam során megtanulhatod, hogyan juthatsz mélyebb tudatszintre, ahol egy speciális szemállás segítségével (a könyv két lapja között megjelenik egy 3. oldal, az ún. fantomoldal) másodpercenként (!) egy oldalas sebességgel mentális fényképekben el tudod tárolni a teljes könyvet. Ennek egy része önmagától is megjelenhet a tudatos elmédben, de a tanfolyam 2. napján tudatos aktivációs technikákkal ismerkedhetsz meg, s ezzel minden fontos információt felidézhetsz, amely a könyvben szerepel.

A 2 nap rendkívül gyakorlatias felépítésű, és lehetőséged van azonnal lemérni, hogyan működik Nálad a technika az első könyvek esetében is. 3 tesztkönyv közül választhat minden résztvevő: Richard Bandler: Elmés változások (NLP), José Silva: Gyógyíthatsz (Agykontroll), és T. Harv Eker: A milliomos elme titkai (sikeres pénzügyi modell kialakítása). Mindhárom könyv a szellemi és lelki gyarapodásodat szolgálja. A könyveket 60 percig aktiválhatod, majd utána egy 50 kérdésből álló olvasási tesztet tölthetsz ki, amelyből megtudhatod, hány százalékos megértési szintet értél el.

Olvass el hetente 4-5 személyiségfejlesztéssel, gyógyítással, önismerettel vagy bármi mással foglalkozó könyvet, s vedd észre, ahogy ugrásszerűen növekszik életminőséged. Használd a fotóolvasást a tanuláshoz, s gondolkozz el rajta, mi mást fogsz csinálni a felszabaduló idődben!

Bővebb információ a tanfolyamról: http://mindennapinlp.hu/villamolvasas


2 napos Célkitűző Tanfolyam

Nos, ezen a tanfolyamon a következő kérdésekre keressük a válaszokat:

- Mi a legfontosabb a számodra?
Talán az egészséged. Talán a pénz, és a karrier. A tanulás és a személyes fejlődés. A szórakozás és a barátok. A szerelem. A gyerekek. Talán mindez együttvéve. Készíts leltárt a személyes értékeidről, s tedd őket fontossági sorrendbe.

Pao Hana - A hétvége zárása

Az utolsó nap nagyon gyorsan eltelt. 10-kor ki kellett költözni a szobákból. Lementünk a nagy terembe, és hallgattuk még Tom-ot, amíg lehetett.
Kray György és felesége, Zsuzsa megleptek minket egy kis meditációval a hangtálaik segítségével. Szép élmény volt, köszönöm!
Pingpongoztunk még egy utolsót ott együtt. Volt még egy gyakorlat. Hallottunk még pár történetet, amit magunkkal hozhattunk.

Ajánlom figyelmetekbe ezt a két weboldalt:
www.kiva.org
www.playingforchange.com
Mindkettő összességében arról szól, hogy segítsünk egymáson. Hogy a kicsi is nagy. Az egy sem kevés.
Az Andokban három szintjét különböztetik meg a kapcsolatoknak. Az első, a találkozást jelenti, ez a tinkuy. Ezt követi a tupai, a konfrontáció szintje. Ez nem egy agresszív folyamat. Itt a két ember, a két energia ismerkedik. Megtapasztalják a másik tudását. A harmadik szint a belső szálak kapcsolódása, a take. A világban most a take ideje van. Ez az idő, mikor a törzsek egyesülnek újra, a szálak összefonódnak.
Ez a két oldal is ezt próbálja segíteni.

 

Americo Yabar történeteit tolmácsolta javarészt nekünk Tom. Remélem egyszer vele is találkozom. Talán egy fuvallat képében látogat majd meg, ha személyesen nem is találkoznánk.

Energia-cserés szösszenet

2009.06.07.
(Telihold van)

Egy kis szösszenet lefekvés előtt.
Tom mondta, hogy minél többet gyakoroljuk, hogy cseréljünk energiát valakivel, annál jobban fog menni, annál jobban érezzük a különbségeket az energiák között. Én 4 emberrel cseréltem ezalatt a 3 nap alatt. Nagyon jó volt. A mait szeretném leírni, hogy soha ne felejtsem el, hogy unokáim is olvashassák.

Az utolsó este után

Huhhh! Menjünk visszafelé az idõben.

Ülök az ágyamban laptoppal.
Egy nagyon vidám helyen buliztunk. Nekem a zene és a tánc mindig sok energiát ad. Jó kis rock and roll muzsika volt.
Feküdtem a fűben a tisztáson, ahol már többször voltunk. A földanyához kapcsolódtam, és a csillagokhoz. Aztán ösztönösen elkezdtem dúdolni, ahogy a kisfiamnak szoktam.

Az első éjszakai sétám

Éjszakai séta. Ma már elkezdtük érzékelni az energiákat. Adtunk, kaptunk energiát. Nagyon érdekes volt. Mindekttőnk érzékelése hasonló volt ebben a folyamatban. Éreztük, mikor adunk, és mikor kapunk. Kapcsolódtam egy fának az energiájához is. Annyi mindent mesélt.


Aztán este, mikor alkonyodott már kint voltunk az erdőben. Tom elmesélte, mit tartanak a peruiak a nap keletkezéséről. Először csak a hold volt itt, ő adta az összes fényt, ami volt. Az ő gyermekei sokan voltak, és itt éltek a földön. Aztán egy nap jött valami nagyon fényes, ez volt a Nap. A nap is hozta a gyermekeit. Nagy harcok dúltak a gyermekek között. Aztán úgy döntöttek, hogy az éjszaka a hold gyermekei játszhatnak a földön, és nappal pedig a nap gyermekei. Így kerültek a hold gyerekei a földön lévő természetes dolgokba. Fákban, levelekben, kis állatokban élnek ezek a szellemek.... akik az alkonyatkor kezdenek életre kelni, kezdenek láthatóvá válni, ha nagyon kiélesítjük perifériás látásunkat. (Ekkor a pálcikák működnek aktívan szemünkben.)
Csak azt tudom leírni én mit éreztem.

Megérkeztem Tom Best-re!

Most tértem nyugovóra.
Persze nem, mert épp gépelek helyette.
Fél hat felé megérkeztünk Visegrádra, gyönyörű a hotel, a panzió, és az egész környék.


Kalandos volt az út is. Megtapasztaltam, hogy nincsenek jó dolgok, csak megtörténnek a dolgok, így vagy úgy. Mert nem hogy rossz, sőt igazán jó dolog volt, hogy a busz, amit kinéztem, nem állt meg a megállóban, ahol vártam. Igy nem kellett Budapesten békávéznom. Részese voltam egy newcode bekukkantó kommandónak. (Ez a nyúkód valami olyan, ami igazán érdekel. NLP-nek a Grinderi vonala, kinesztetikus meg minden. Majd még utána járok.)


No, érkezés után vacsora. Nagyon fincsi volt. Jaj, tudom. Térjek már a lényegre. Mi az az energiával kiegyensúlyozott kócsing.
Nem mondom meg!!! Bibibá! Gyere el, nézd meg, tapasztald meg, érezd át!
Az az igazság, hogy még én is csak elméletben tudom. Ma megismertük Tom Bestet, aki nagyon szimpatikus ember. Jó energiákat sugároz, ha mondhatom így. Elmesélte, hogy honnan is jött neki ez az nlp és hogy került kapcsolatba a sámánizmussal. Vicces sztori volt. Megpróbáltak modellezni egy Sámánt. De mikor a sámán hűs fuvallatot "varázsolt", nem tudták, hogy most mit kérdezzenek. Ott volt az nlp-s tudásuk, de nem tudtak mit kezdeni vele. És ekkor jött rá, hogy itt más van. Nem hangok, képek, érzések, hanem valami más. Érzések bennünk belül. Az engergiáink érzékelése. Erre van szükségünk, ahhoz, hogy megtanuljuk azt, amit ők tudnak.


Beszámoló Tom Best tanfolyamáról

Tom Best: Energiával kiegyensúlyozott coaching

Hogy pontosan ki kire talált – a tanfolyam ránk, vagy mi a tanfolyamra -, már nem emlékszem. Csupán azt tudom, hogy egyszer csak ott voltunk... Tom Best szavaira figyeltünk, csináltuk a gyakorlatokat a szokásos két fős csoportokban, felfedező és kalauz... eNeLPés gyakorlatok egy kicsit másképpen! A természet erejével áthatva.

Tom Best: Energiával kiegyensúlyozott coaching

TOM BEST:

Energiával kiegyensúlyozott coaching

Jelenleg nincs meghirdett időpont.