emberi kapcsolatok

2013. szeptember: Együtt

2013. szeptember: Együtt

Ebben a hónapban koncentrálj az igazi együttlétre. Legyen szó párkapcsolatról, a gyerekedről vagy a szüleidről, munkatársakról, barátokról, törekedj arra, hogy tartalmasan töltsétek el együtt az időtöket.

Az emberi kapcsolatokról

Otthon, édes….süllyedő hajó….
Van ugyebár a komfortzóna, azaz a kényelmi terület, ahol mindent ismersz, és ahol minden a megszokott mederben folyik. Kellemes hely ez. A mindennapi kerékvágásban, a jól megszokott módon zajlanak a többé-kevésbé átlagos események. Ilyen például a meleg családi fészek, az otthon.

Vagy egy jól fizető, de lélekölő munka. Vagy egy lelket nemesítő, ámde alulfizetett hivatás.
De: biztos, ami biztos! Ez az én közegem, ezt ismerem.

Hogyan maradjunk szerelmesek?

Az emberi kapcsolatok egyik fontos területe a szerelem. Ezzel kapcsolatban jelent meg Szűcs Tibor egy cikke az Ezotér magazin 2011. márciusi számában. Most ezt ajánlom figyelmedbe!

 

Hogyan maradjunk szerelmesek?

A szerelem életünknek csodálatos szakasza, nem mindegy tehát, hogy meddig tart. Persze egy futó kaland lehet emlékezetesebb egy féléves szerelemnél is, tehát nem csak a hosszúsága számít. Ugyanígy nem csak az erősen lángoló szerelem az, amely értékes, hiszen a tiszteletben és szeretetben, barátságban eltöltött idő is jelentheti egy párnak az élete legszebb éveit. Ha azonban képesek vagyunk még ebbe is csempészni egy kis szerelmet, akkor sokkal jobban szórakozunk majd.

 

A szerelem nem digitális
Nem hát, hanem analóg. Nem úgy van az, hogy vagy szerelmes vagyok, vagy nem. Néha épp csak úgy, egy kicsit vagyok az. Máskor meg jobban. Néha nem is tudom...

Ezüst háló, avagy a láthatatlan kapcsolat

Ezüst háló, avagy a láthatatlan kapcsolat

- Jupó elmélkedései a világról és önmagáról -

Az alkonyatkor megrakott tűz mellett üldögélve egy bokor ágai között szétterülő, mívesen megalkotott pókhálót nézegettem az előző este, miközben szeretteimre és az utam során megismert emberekre és a közöttünk lévő kapcsolatokra gondoltam. Bár ritkán láttam őket, sőt, valakivel csupán alkalmi találkozóm volt itt-ott a világ tájain, mégis magamban éreztem őket, bár kérdésekkel telve azzal kapcsolatban, hogy mégis miért kötődöm hozzájuk. Még azokhoz is, akiket csak egyszer láttam egész életemben, ám olyan helyzetben találkoztam velük, ahonnan már egészen más emberként álltam tovább, és valószínűleg ők is.

Összefonódás kettesben

Ha egy kicsit elgondolkozol, észreveheted, hogy bizonyos dolgokat meghatározott módon, szokásszerűen végzel. Ez természetes, mindenkinek vannak gondolkodási sémái. Ne hidd azt, hogy a tiéd tökéletes - senkié sem az. Nem mindig egyszerű a saját gondolkodási mintáinkat átgondolni, célszerű azonban javítani rajta. Tehát mégiscsak hasznos elmorfondírozni azon, mit kellene másképp csinálnunk. A helyzetet csak bonyolítja, ha nem csak magunkkal kell foglalkozni. A párkapcsolatban hatványozódik tehát, hogy milyenek ezek a sémák, nem beszélve a kifejezetten párkapcsolati mintákról.

Mikor érsz haza?

Elõfordult már veled, hogy a munkahelyeden totál kikészítettek? Hogy az egész nap úgy alakult, hogy minden összejött, és este hulla fáradtan estél haza? Aztrán odament a gyerek, vagy a párod, mert szerette volna veled tölteni az idejét - de neked már eleged volt abból a napból. Pihenni akartál, tévézni, aludni...

Ez az elgondolkodató cikk rávilágít az ilyen helyzetekre. Renélem, neked is támad pár hasznos gondolatod tőle.

Mikor érsz haza?

Írta: Tom Hoobyard

“Nem tudom, mit csinálok rosszul,” hallottam a szomszéd asztaltól, “olyan, mintha ott sem volna, amikor együtt vagyunk otthon.”

A hang a fiatalabbik nőtől jött, akik mellettem ültek a kávézóban.

“Mintha csak egy házvezetőnő meg egy bébiszitter kellene neki. A tenisztanárom jobban figyel rám a klubban.”

Hú.

Azt hiszem, hallottam már ezt a panaszt máskor is, vagy valami nagyon hasonlót.

Valójában, amit régebben én is sokszor hallottam, az az volt, amit valószínűleg ez a férj is kapott boldogtalan nejétől, mikor már totál betelt nála a pohár.

“Sosem vagy itt! Miért nem vagy képes megcsinálni a munkád odabent,és aztán otthagyni?"

Ettől mindig nagyon önelégültté és védekezővé váltam.

“Nagyszerű,” vágtam volna vissza legszívesebben, “nagyon szeretném ezt. Tudod, mi van? Fejezd be az evést, a vásárlást, és azt, hogy megmondod, mi kell a gyereknek a születésnapjára, meg hogy mit kellene támogatnunk, és mit akarsz csinálni a házzal! AKKOR majd tudok neked és a kölyköknek adni egy kis átkozott figyelmet!”

De tele volt a hócipőm, és legtöbbször csak morgolódtam egyet, aztán visszamenekültem a munkámhoz, hogy “megnézzek pár e-mailt” mígnem vacsorához hívtak, aztán megint “csak egy pár perc”, amíg nem jött a feleségem, hogy jó éjt kívánjon.

Már nem abban a házasságban élek.

Ha érdekel a teljes cikk, kérlek, lépj
be
az oldalra!

Ha
még nem vagy tag, akkor regisztrálj most nálunk teljesen ingyen, így sok más
tartalomhoz is hozzáférhetsz, ráadásul megkapod az olvasói ajándékokat!

Regisztráció itt.

Kapcsolj magasabb sávszélességre!

Megjelent a Pozitív Gondolkodás magazin II. évfolyam 1. számában
Kapcsolódó weboldal: Pozitív Gondolkodók Napja

Kapcsolj magasabb sávszélességre!
Mert a legértékesebb pillanatokat a másokkal eltöltött időben találod

Mindenféle műszaki cuccban minél magasabb a sávszélesség, annál jobb, mivel ez növeli a kommunikáció minőségét. Most képzeld, nem csak a műszaki cuccokban. Benned is. Miközben ezt az újságot a kezedben tartod, épp Te is egy ilyen kommunikációs sávszélességen vagy. Elég jól sikerült behangolnod a rádiód, gratulálok!

Mindig szívesen elmélyedek az önismeretben, hiszen nagyon fontos, hogy te TE vagy, és saját magaddal foglalkozni talán a legnagyobb kaland. Hát most mégsem ezt mondom, hanem ezt:
Nem vagy egyedül.

Jó ezt így leírni, mert képzeld, vannak, akik hajlamosak erről a teljesen nyilvánvaló tényről megfeledkezni. Vannak rajtunk kívül mások is a világegyetemben, s egy csomóan a közvetlen közelségünkben élnek. Mi szilárd elhatározással megyünk a céljaink felé. A többiek is. Az első tehát az, hogy erre tekintettel legyünk. Ha a Tót akar venni egy új hangfalat magának, és tudja, hogy a házmester ki akarja festeni a lépcsőházat, az már nagyszerű - kérdés, hogy mi a csudát tud kezdeni a Tót ezzel a helyzettel. Mert rengeteg helyzetet tartogat számunkra az élet, amelyek mellett fütyörészve elsétálunk.

Te miben gondolkozol?

Az NLP-ben meghatározó szerepe van a megjelenítő rendszereinknek. Vannak köztünk vizuális, auditív és kinesztetikus emberek. A vizuálisak a képek, az auditívak a hangok, a kinesztetikusak pedig az érzések világában mozognak otthonosan.

Te vajon melyik típusba tartozol?

Nem mindig tudjuk ezt egyértelműen meghatározni. Az itt követlező kérdések megválaszolásával megtalálhatod a választ a kérdésre.