Szűcs Tibor

Online NLP tanfolyam


Végre! Íme, itt az első magyar nyelvű online NLP tanfolyam, azoknak, akiknek nincs ideje, vagy lehetősége eljutni egy élő képzésre!

2013. november: Jutalom, jutalmazás

A jutalom az egyik legjobb motivációs eszköz, ha megfelelően van kalibrálva, vagyis a jutalmazottnak valóban tennie kell érte, hogy megkapja azt. Ebben az esetben persze a jutalmat előre be kell ígérni. Az sem mindegy, hogy egyetlen embert jutalmazunk, vagy egy csapatból választjuk ki a legjobban teljesítőket.

2013. május: Játék

Tulajdonképpen maga az NLP is egy nagy játék. Azt játsszuk, hogy az időből fonalat készítünk, amit lefektetünk a földre. Aztán játszásiból végigsétálunk rajta, és úgy teszünk, mintha a múltunkban megtalálnánk a gyerekkori emlékeinket. Még el is játsszuk azokat. Aztán játékból megváltoztatjuk őket, és megint eljátsszuk egy új forgatókönyv alapján.

Skype konzultáció

Ha úgy érzed, a hírlevelek vagy cikkek olvasásán túl szükséged van egy személyre szólóbb segítségre is, és nincs időd vagy lehetőséged személyesen felkeresni egy tanácsadót, vagy coach-ot, akkor hasznos lehet számodra, ha igénybe veszed Skype konzultációnkat. Ennek során Szűcs Tibor, NLP mesterrel kereshetsz megoldást a problémáidra vagy kaphatsz segítséget céljaidhoz.

2013. április: Természetesség

Ébred a természet, minden olyan természetes, a mi témánk pedig természetesen a természetesség.

Ez alatt most értsük azt, hogy valószínűleg a természethez alkalmazkodva váltunk ilyen emberré, mint most, vagyis hasonló környezetben élve vagyunk a leghatékonyabbak és legboldogabbak is.

 

2013. március - Belemerülés

Tudsz úszni? Nem baj, ha nem, most úgyis a merülésről lesz szó, azt meg mindenki tud.
Talán hallottál már a Flow-ról. Csíkszentmihályi Mihály világhírű könyvében fogalmazza meg, hogy mi az a Flow, vagy áramlatélmény.

Hogyan maradjunk szerelmesek?

Az emberi kapcsolatok egyik fontos területe a szerelem. Ezzel kapcsolatban jelent meg Szűcs Tibor egy cikke az Ezotér magazin 2011. márciusi számában. Most ezt ajánlom figyelmedbe!

 

Hogyan maradjunk szerelmesek?

A szerelem életünknek csodálatos szakasza, nem mindegy tehát, hogy meddig tart. Persze egy futó kaland lehet emlékezetesebb egy féléves szerelemnél is, tehát nem csak a hosszúsága számít. Ugyanígy nem csak az erősen lángoló szerelem az, amely értékes, hiszen a tiszteletben és szeretetben, barátságban eltöltött idő is jelentheti egy párnak az élete legszebb éveit. Ha azonban képesek vagyunk még ebbe is csempészni egy kis szerelmet, akkor sokkal jobban szórakozunk majd.

 

A szerelem nem digitális
Nem hát, hanem analóg. Nem úgy van az, hogy vagy szerelmes vagyok, vagy nem. Néha épp csak úgy, egy kicsit vagyok az. Máskor meg jobban. Néha nem is tudom...

Összefonódás kettesben

Ha egy kicsit elgondolkozol, észreveheted, hogy bizonyos dolgokat meghatározott módon, szokásszerűen végzel. Ez természetes, mindenkinek vannak gondolkodási sémái. Ne hidd azt, hogy a tiéd tökéletes - senkié sem az. Nem mindig egyszerű a saját gondolkodási mintáinkat átgondolni, célszerű azonban javítani rajta. Tehát mégiscsak hasznos elmorfondírozni azon, mit kellene másképp csinálnunk. A helyzetet csak bonyolítja, ha nem csak magunkkal kell foglalkozni. A párkapcsolatban hatványozódik tehát, hogy milyenek ezek a sémák, nem beszélve a kifejezetten párkapcsolati mintákról.

Elengedni

Elengedni nagyon sok mindent el lehet. A hónap témája épp ezért (de nem csak ezért) az elengedés, persze a szónak abban az értelmében, amelyben a személyiségünk fejlődik, a problémáink megoldódnak, vagy a céljaink kerülnek elérhető közelségbe.

Hogyan lehet a munkádból örömteli küldetés?

Az örömteli munka (I. rész)

Megjelent a Pozitív Gondolkodás c. magazin 2010 októberi számában!

Van munkád? Dolgozol? És szereted csinálni? Ha elégedett vagy vele, és lehetőséged ad számodra a fejlődésre is, akkor az életednek egy fontos részét tekintheted rendezettnek. Ha azonban problémáid vannak ezen a területen, akkor érdemes most azonnal átgondolnod, mit tudsz megváltoztatni a jelenlegi helyzeteden.

 

Szerezd meg a munkát!

Az életünkben fellelhető dolgok megbecsülését sokszor csupán akkor tanuljuk meg, amikor az hiányzik. Talán pazarlóan bánunk a vízzel, és nem különösebben foglalkozunk vele, hiszen folyik a csapból, és ez már természetes a számunkra, de ha egyszer több napon át szüneteltetik a szolgáltatást, már az első pár órában rádöbbenünk, milyen fontos a számunkra. Amikor aztán végre visszakapcsolják, valahogy teljesen más szemmel nézzünk rá. Érdekes, hogy ahhoz, hogy valaminek felismerjük az értékét, a hiányával kell szembesüljünk. Ez alól még az emberi kapcsolataink sem kivételek. Sajnos gyakran akkor döbbenünk rá, milyen fontos valaki a számunkra, amikor elveszítjük őt.

Ugyanígy van ez a munkával. Ha van munkánk, gyakran csak szidjuk, panaszkodunk, és kelletlenül végezzük, hiszen ez “csak” munka, dolgozni pedig általában fárasztó és unalmas. Aki munkanélkülivé válik, az viszont rövid időn belül rájön, hogy szinte minden lehetőségnek örülne, ami megfelel a minimális elvárásainak. Ez azért van, mert dolgozni szükséges, a munkáért elismerést kapunk, amely alatt most konkrétan a pénzt értem. A pénz ahhoz kell, hogy az alapvető szükségleteinket fedezzük, és számos célunkat elérhessük. Persze ne feledjük: A pénzzel nem tudunk mindent elintézni, bizonyos dolgokat viszont csak pénzzel lehet megoldani. A munka tehát valóban nagyon fontos dolog az életben. Ha lebecsüljük az értékét, nehéz helyzetbe kerülhetünk még akkor is, ha alapvetően kreatív, talpra esett és pozitív beállítottságú emberek vagyunk.

Ha nincs munkád, pedig már önállóan szeretnéd élni az életed, akkor az elsődleges céljaid közé kell sorolnod, hogy munkát szerzel. Sokaknak már a munka keresése is nehézséget okoz. Ha úgy érzed, már régóta hiába keresel megfelelő munkát, akkor valamit változtass! Ha azt gondolod erről, hogy mindenről a körülményeid tehetnek, akkor pedig most egészen pontosan mit is teszel? Várod, hogy megváltozzanak a körülményeid? Jó, majd szólj, ha megváltoztak! Egy év múlva újra rákérdezek, nem baj?

Szűcs Tibor - írásaim


Ezen az oldalon az írásaimat érheted el.

KÖNYVEK
Facebook

***

CIKKEK
Írásaim ezen a weboldalon