Tom Best: Energiával kiegyensúlyozott coaching

TOM BEST:

Energiával kiegyensúlyozott coaching

Jelenleg nincs meghirdett időpont.

DE Tom Best idén is tart tanfolyamot egy kicsit mást témában:
Kattints ide!


A résztvevők száma erősen korlátozott!


„Amikor azt javasoljuk, hogy érintetlen, hagyományos kultúrákban keressük azt a fajta egyensúlyt és esztétikát, amelyet személyes kultúránk megteremtésekor kalauzként használhatunk, akkor burkoltan azt jelentjük ki, hogy a hagyományos kultúrák szerveződésében olyan bölcsesség van, ami a mi társadalmunkból hiányzik.”

John Grinder

Tom Best

Életünk jelentős mértékben függ az energia különféle formáitól. Az, ahogy fizikai testünktől kezdve legmagasabb szellemi törekvésünkig az energiáinkat használjuk, meghatározza életünk minőségét. Az energiával kiegyensúlyozott coaching kinyitja a kapukat és segít feltárni azt, hogy milyen módon teremtjük meg, alakítjuk és fejezzük ki testünk, szellemünk és lelkünk energiáját.


Az energiával kiegyensúlyozott coaching során felfedezzük:

Hogyan változtassuk meg nemkívánatos érzelmeinket és viselkedésünket;
Hogyan hozhatjuk működésbe a bölcsesség energiáit;
Hogy az ego energiája miben különbözik a szellem energiájától;
Hogyan alakítsuk át a romboló energiát építő energiává;
Mi a különbség a mentális és spirituális energia között;
Hogyan tudjuk összegyüjteni, megtartani és irányítani az energiát;
Hogy személyes energiánk milyen módon tükrözi vissza a Természetet;
Hogyan használjuk az energiát egyéni időérzékelésünk megteremtésére.


Az energiával kiegyensúlyozott coaching során kifejlesztjük azt a képességet, hogy:

energetikai szinten kapcsolódjunk másokhoz;
éltető energiát cseréljünk másokkal;
"lenyeljük" a negatív energiát;
a szeretetet gyógyító energiaként használjuk;
"lássuk" az energiát;
az Erő magasabb szintjén működjünk.

Mindezek révén egyre inkább:

javul a több-érzékszerves – és az öt érzékszerven túli – tudatosságunk;
megismerjük, megértjük a világot a mítoszok és víziók látószögéből;
tudatosodik bennünk egyetemes hovatartozásunk – ráébredünk helyünkre az „élet hálójában”
különbséget tudunk tenni a mindennapi és a nem mindennapi valóság között;
úgy használjuk az intuíciónkat a mindennapokban, mint megbízható belső kalauzt.

Az észak-amerikai síkságok indiánjai, a Hawaii bennszülöttek és különösen az Andok fennsíkjain élő népek sámánisztikus látásmódjához és számtalan különböző kulturális forráshoz fordulunk, hogy felderítsük az egyensúly, a harmónia és a teljesség új mintáit. Ahogy ezeket a távoli kultúrákat kalauzként használjuk, felfedezzük az összefüggéseket a szellem erejéhez (Yachay), az érzelmek erejéhez (Munay) és a testi erőhöz (Yankay) kapcsolódó tudatállapotok között. Az energiával kiegyensúlyozott coaching arról szól, hogy kifejlesszük az energia észlelésének képességét, felismerjük az „energiablokkokat”, és megtanuljuk azok feloldását.

Az energiával kiegyensúlyozott coaching-ban olyan gyakorlatokat alkalmazunk, amelyek az utazás érzetét testesítik meg: egy olyan pályaív érzését, amely az ember spirituális, intellektuális, érzelmi vágyait és szükségleteit célozza meg.

Az energiával kiegyensúlyozott coaching technikák megváltoztatják azt, ahogy a valóságot észleljük, érzékeljük, és ahogy kölcsönösen hatunk egymásra. Ezek az érzékelési technikák pótolják azt a dimenziót, amely hiányzott az intézményesített pszichológiából.

Az életben a nehézségek általában abból származnak, ha eltávolodunk önmagunktól és ahogy belső konfliktusainkat megéljük. Az az érzésünk támadhat, hogy elkülönültünk a többi embertől, mintha nem lennénk egy nagyobb rendszernek, (pl. a bolygónknak) a részei. Az energiával kiegyensúlyozott coaching folyamatok és technikák révén újra kapcsolódni tudunk – belsőleg és külsőleg egyaránt - a szabadon áramló életerőhöz.

Az energiával kiegyensúlyozott coaching nemcsak arra koncentrál, hogy túllépjünk a korlátainkon, hanem olyan új lehetőséget nyújt számunkra és klienseinknek egyaránt, hogy képesek legyünk megélni legmerészebb álmainkat, hogy új jövőt teremtsünk!

A háromnapos program egyik érdekes momentuma az „éjszakai séta”, amelynek során perifériás látásunk fejlesztésével és belső dialógusunk megállításával kezdjük erősíteni ösztönös, intuitív képességeinket, és megtapasztaljuk, hogyan léphetünk be az öt érzékszerven túli észlelés birodalmába.


Tom Best nemcsak nevében, az utóbbi 20 év egyik „legjobb” nemzetközi hírű NLP trénere. Antropológusként sokat foglalkozott a természeti népek kultúrájával. Több évtizede kutatja az NLP és a „primitív” népek tradiciói közötti kapcsolatot. Érdeklődésének fókuszában a személyes identitás és az azt létrehozó kulturális mátrix közötti „interface” áll.

Amikor éppen nem utazik szerte a világban, a Texas állam beli (San Antonio) NLP intézetet igazgatja.

::egy beszámoló Tom Best tanfolyamáról::

Visegrád 2009.06.04 - Beszámoló:
Megérkeztünk
Az első éjszakai séta
Utolsó közös este
Energiacserés élmény
Pao Hana

Megosztás