Olvasási tesztek Villámolvasás tanfolyamon

A Villámolvasást, vagy más nevén a Teljes Elmés Olvasást alkalmazó diákok ugrásszerű javulást tapasztalnak a tanulmányi eredményükben, amint elkezdik aktívan használni a módszert. És persze nem csak annak előrelépés ez, aki tanul, hanem annak is, aki dolgozik, alkot, szervesz, tervez, vagy bármilyen kreatív tevékenységben vesz részt.

A módszer maga pofonegyszerű - megtanulni is az volna, azonban nem szabad elfelejtenünk azt a fontos tényezőt, hogy a hozzáállás és a hiedelemrendszerünk óriási mértékben befolyásolja az eredményességet.

Technikailag valóban könnyen elsajátítható a teljes rendszer - egyedül a fotófókusz állapot az, ami az elején több odafigyelést igényel, hiszen nem a betűket olvassuk, hanem a teljes könyvet nézzük egyszerre, s ha sikerül, figyeljük közben az ún. fantomoldalt is. (Ez nem követelmény, de hasznos lehet.) Igazából pár óra alatt megérthető, és gyakorlati szinten is alkalmazható a módszer.

Az alapvető kérdés mindig az: Működik ez? Tényleg igaz? Képes vagyok pár perc alatt elolvasni egy több száz oldalas könyvet?

A tanfolyamokat épp ezért a gyakorlatra építjük, 3 könyvet olvasunk el a 2 nap alatt. A tanfolyam talán leghasznosabb része pedig az olvasási tesztek kitöltéséből adódik.

Ez következőképpen néz ki: A tanfolyam első napján elolvasunk egy vagy két ún. tesztkönyvet.

 

Jelenleg a következőkből válaszhatsz:
-Richard Bandler: Elmés változások (NLP)
-José Silva: Gyógyíthatsz (Agykontroll)
-T. Harv Eker: A milliomos elme titkai (Pénzügyi modellünk)
- Regőczi Lalus: Az égig érő erdő (mese, személyiségfejlesztés, szépirodalom)
- Joe Vitale: Számíts a csodára (személyiségfejlesztés)

ÚJ KÖNYVEK:
- Edward de Bono: Hat keret a figyelem tudatos irányításához (gondolkodás, koncentráció, információszűrés)
- Richard Brodie: A jobbnál is jobban (Személyiségfejlesztés, célkitűzés)
- Barbara & Allan Pease: A testbeszéd enciklopédiája (kommunikáció)
(ez a könyv két könyvnek felel meg, ne válasz mellé másikat!)

A rendelkezésre álló idő könyvenként:
Előzetes áttekintés: 2 perc
Fotóolvasás: 8 perc
Utólagos áttekintés: 12 perc
Aktiválás: 60 perc

A testbeszéd című könyv esetében minden időtartam kétszer annyi, és nem olvasunk mellette másik könyvet.

Az aktiválás után a résztvevők kitöltik az 40-50 vagy 100 kérdésből álló olvasási teszteket. A teszt a hagymományos A,B,C,D feleletválasztós kérdésekből, igaz-hamis állításokból és pár rövid, szöveges válaszból áll. Nem könnyű.

Sokaknak ez eredményezi az igazi áttörést, hiszen a teszt előtt még tele lehetnek kétségekkel: nem értem, nem tudom, nem hiszem, nem megy; a teszt eredménye azonban mindennél meggyőzőbb, hiszen egyértelműen megmutatja, hogy igen, én ezt a könyvet 50-60-70, (és nem ritkán) 80%-ban megértettem. Ezek fantasztikus eredmények!

Ha pedig valaki kihasználja ezt az ugródeszkát, s a tanfolyam után még pár hétig aktívan gyakorol, akkor könnyen a tanulási modell 4. fokán találhatja magát, amelyet úgy hívunk: tudattalan hozzáértés. Nevezzük ezt a szintet kiválóságnak is. (Bővebben a tanulási szintekről)

A következő meghirdetett időpontokról és helyszínekről ezen az oldalon tudsz tájékozódni:
Villámolvasás tanfolyam

Megosztás

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.

Szia Endre!   Nálunk a

Szia Endre!

 

Nálunk a Villámolvasás Videótréning kapható, ami teljes mértékben online, olvasási teszteket is bőven tartalmaz, és minden egyes lépést részletesen bemutat. Vezetett olvasási gyakorlatok segítik, hogy gyakorlatot szerezz a módszerben. Ezt az anyagot itt érheted el: http://onkepzovideok.hu/videok/villamolvasas-videotrening

 

Üdv:

Ági

Sziasztok! Azt szeretném

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy hol tudom megrendelni a villàmolvasàs hàzi kurzusàt. Több kommentben is láttam de nem talàlom. Németorszàgban dolgozom szóval sajnos nem tudok képzésen résztvenni. 

Előre is köszönöm, üdv.: Endre!

tibi képe

Szia, ne haragudj a késői

Szia, ne haragudj a késői válaszért.

Aki gyakorol rendszeresen, az pár hét alatt belejön. Aki feladja az elején, annak nem fog beindulni sajnos.

Tibi

Helló!   Érdeklődve olvastam

Helló!

 

Érdeklődve olvastam a cikkeket élménybeszámolókat és hihetetlennek tűnik  hogy én is képes lennék erre valaha. Az érdekelne hogy lehet-e hogy valaki lelkiismeretesen végiggcsinálja a programot és gyakorol és mindent megtesz azért hogy működjön és nem működik?

Előre is köszönöm.

tibi képe

Sziasztok! A most

Sziasztok!

A most következő hétvégén (2010.05.29-30) Debrecenben tartunk egy izgalmas tanfolyamot, szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!Smile

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.

Hozzászólás

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><p><br><img><table><tr><th><td><tbody><theader><sub><sup>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről