Olvasási tesztek Villámolvasás tanfolyamon

A Villámolvasást, vagy más nevén a Teljes Elmés Olvasást alkalmazó diákok ugrásszerű javulást tapasztalnak a tanulmányi eredményükben, amint elkezdik aktívan használni a módszert. És persze nem csak annak előrelépés ez, aki tanul, hanem annak is, aki dolgozik, alkot, szervesz, tervez, vagy bármilyen kreatív tevékenységben vesz részt.

A módszer maga pofonegyszerű - megtanulni is az volna, azonban nem szabad elfelejtenünk azt a fontos tényezőt, hogy a hozzáállás és a hiedelemrendszerünk óriási mértékben befolyásolja az eredményességet.

Technikailag valóban könnyen elsajátítható a teljes rendszer - egyedül a fotófókusz állapot az, ami az elején több odafigyelést igényel, hiszen nem a betűket olvassuk, hanem a teljes könyvet nézzük egyszerre, s ha sikerül, figyeljük közben az ún. fantomoldalt is. (Ez nem követelmény, de hasznos lehet.) Igazából pár óra alatt megérthető, és gyakorlati szinten is alkalmazható a módszer.

Az alapvető kérdés mindig az: Működik ez? Tényleg igaz? Képes vagyok pár perc alatt elolvasni egy több száz oldalas könyvet?

A tanfolyamokat épp ezért a gyakorlatra építjük, 3 könyvet olvasunk el a 2 nap alatt. A tanfolyam talán leghasznosabb része pedig az olvasási tesztek kitöltéséből adódik.

Ez következőképpen néz ki: A tanfolyam első napján elolvasunk egy vagy két ún. tesztkönyvet.

 

Jelenleg a következőkből válaszhatsz:
-Richard Bandler: Elmés változások (NLP)
-José Silva: Gyógyíthatsz (Agykontroll)
-T. Harv Eker: A milliomos elme titkai (Pénzügyi modellünk)
- Regőczi Lalus: Az égig érő erdő (mese, személyiségfejlesztés, szépirodalom)
- Joe Vitale: Számíts a csodára (személyiségfejlesztés)

ÚJ KÖNYVEK:
- Edward de Bono: Hat keret a figyelem tudatos irányításához (gondolkodás, koncentráció, információszűrés)
- Richard Brodie: A jobbnál is jobban (Személyiségfejlesztés, célkitűzés)
- Barbara & Allan Pease: A testbeszéd enciklopédiája (kommunikáció)
(ez a könyv két könyvnek felel meg, ne válasz mellé másikat!)

A rendelkezésre álló idő könyvenként:
Előzetes áttekintés: 2 perc
Fotóolvasás: 8 perc
Utólagos áttekintés: 12 perc
Aktiválás: 60 perc

A testbeszéd című könyv esetében minden időtartam kétszer annyi, és nem olvasunk mellette másik könyvet.

Az aktiválás után a résztvevők kitöltik az 40-50 vagy 100 kérdésből álló olvasási teszteket. A teszt a hagymományos A,B,C,D feleletválasztós kérdésekből, igaz-hamis állításokból és pár rövid, szöveges válaszból áll. Nem könnyű.

Sokaknak ez eredményezi az igazi áttörést, hiszen a teszt előtt még tele lehetnek kétségekkel: nem értem, nem tudom, nem hiszem, nem megy; a teszt eredménye azonban mindennél meggyőzőbb, hiszen egyértelműen megmutatja, hogy igen, én ezt a könyvet 50-60-70, (és nem ritkán) 80%-ban megértettem. Ezek fantasztikus eredmények!

Ha pedig valaki kihasználja ezt az ugródeszkát, s a tanfolyam után még pár hétig aktívan gyakorol, akkor könnyen a tanulási modell 4. fokán találhatja magát, amelyet úgy hívunk: tudattalan hozzáértés. Nevezzük ezt a szintet kiválóságnak is. (Bővebben a tanulási szintekről)

A következő meghirdetett időpontokról és helyszínekről ezen az oldalon tudsz tájékozódni:
Villámolvasás tanfolyam

Megosztás