A mai nap szóljon a tanulásról! A legtöbben már egy csomó dolgot elkezdtünk tanulni, amit aztán félbehagytunk. Ha neked is van ilyen, ideje folytatni. Vagy választhatsz egy olyan dolgot, amit már régóta meg akartál tanulni. Hosszabb időt is eltölthetsz azzal, hogy megtalálod a megfelelő anyagot – könyvet, gyakorlatlistát, tanfolyamot.

Akár a mi házunk táján is szétnézhetsz, ha valami új dologba vágnál bele.  Bőven akadnak itt tanfolyamok. És persze máshol is, az internet a végtelen lehetőségek tengere.

A tanulás mindig hasznos. Ez a feladat tanulásra ösztönöz. Hogy mennyire hasznos számodra, az rajtad múlik.

Vajon hogyan döntöttél?

 • Most éppen az emberektől tanulok, az emberek viselkedéséről, főleg, ha azok mentálisan sérültek. Van mit, úgy gondolom.Ez legtöbbször olyan kihívás elé állít, ami kínai falként áll ellőttem: gondolkodóba ejtve, hogy megkerüljem, megugorjam, megmásszam,újra nekikezdjek…nem mindig sikeres az igyekezetem.
  Van sajnos olyan eset, amikor azonnali, instant működő megoldást keresnek. A tutit, a lottó ötöst. Ha ismerém, már nem csak ötös, de hatos találatom is bőven lenne.
  Attól függetlenül tervem az érzelmi intelligencia koferencia meghallgatása, felvételről.
  Csak, hogy kicsit ismételjek. Mert hiszem, hogy elég magas az EQ-m, talán néha kicsit vissza is kellene fognom magam… és ez is tanulás, gyakorlás kérdése….

  • Nagyon jó, hogy szóba hoztad a gyakorlást, Zsuzsi. Legalább olyan fontos, mint az új dolgok megtanulása. Sokan megtanulnak valamit, és azt gondolják, most már “tudnak”. De alkalmazni fontosabb, s ehhez kell a gyakorlás.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Pen
  >