Ez a feladat egyszerű (és nagyszerű). Olvass el egy könyvből húsz oldalt. Legalább annyit, de többet is lehet. Az olvasmány típusa, stílusa és műfaja szigorúan mindegy. Azt olvasol, amit akarsz. Választhatsz papírkönyvet, vagy ebook-ot is.

Ez egyrészt hasznos kikapcsolódást nyújt, hiszen ha akarsz, akár ponyvát is olvashatsz. Másrészt te magad döntöd el, milyen olvasmányt választasz, így bármelyik célodhoz kapcsolódhat a könyv.

Legyen ez egy impulzusszerű feladat, de semmi sem akadályozhat meg abban, hogy a szokásoddá tedd a napi szintű olvasást.

Hogy mit ossz meg a hozzászólások között. Például azt, hogy milyen könyvet választottál.

 • Jujj, imádok olvasni! Máris ez lett a kedvenc kihívásom és ma még minimum rátriplázok. Ugyanis már a buszon is olvastam munkába menet, méghozzá Szepes Máriától A szerelem mágiáját. A megszokottól teljesen eltérő módon szemléli a férfi-nő kapcsolatot, más dimenzióba helyezi az egészet. Szuper kis könyvecske, szerintem ma végzek vele.

 • Ez nekem is egy kedves kihívás. Most éppen Robert Schwartz: Bátor lelkek című könyvében olvasom a meghökkentő történeteket, melyek elgondolkodtató felismerésekhez vezetnek, saját sorsom meghatározó eseményei is átértékelődnek.

 • Mivel ma tanulós napom van, így a 20 oldal biztosan meglesz a Bevezetés a kulturális antropológiába című jegyzetemből.
  Este a könyv valószínűleg a Büszkeség és balítélet lesz, most épp azt olvasom (újra).
  Valószínűleg nincs nap, hogy ne olvasnék valamit, de attól még örülök ennek a kihívásnak 🙂

 • Én szinte minden nap szoktam olvasni. Most se maradt ez ki. Jelenleg Barabás-Albert László: Villanások könyvét olvasom.

 • Úgy látom, ez mindenkinek testhezálló kihívás. Nekem is. Jelenleg Vámos Miklós: Zenga Zének c. könyvét olvasom. Nagyon tetszik, ajánlom mindenkinek.

 • Kedves Tibi! Ez a feladat igazán kedvemre való. Szeretek olvasni, hál Istennek erre mindig tudok időt szakítani. Vannak kedvenc íróim, akiknek könyveit többször is elolvasom, és mindig tudnak újat nyújtani, újat mondani. Most az egyik ilyen kedvencet vettem elő. Márai Sándort, ebből is -ősz lévén és tél közeledvén- a négy évszakot. Természetesen az októberrel kezdtem, -aztán visszanyúltam a januárra is- majd november, december. Ami most megfogott az olvasás során – így csak egy ragyogó elme tud fogalmazni-, két gondolatot osztanék meg, ha lehet. Az egyik:
  “A szeretetnek nincs színfoka, mint a gyöngédségnek, nincs hőfoka, mint a szerelemnek. Tartalmát nem lehet nem lehet szavakkal közölni; ha kimondják, már hazugság. A szeretetben csak élni lehet, mint fényben, vagy levegőben.”
  A másik nekem sokat mondó gondolata ebből a részből: ” A barátság sokkal bonyolultabb, fájdalmasabb és erőszakosabb kapcsolat, mint a szerelem. A szerelmes adni és kapni akar. A barát csak adhat.”
  Pár évvel ezelőtt olvastam először ezeket a gondolatokat. Most egészen más oldalról világította meg számomra mindkét “fogalom” tartalmát. Talán érettebb lettem? Bizonyára. Nagyon köszönöm ezt a felemelő feladatot! Neked is szép őszi évszakokat kívánok! Üdv: Édua.

  • Nagyon szeretem Márait én is! Hangoskönyvben hallgattam meg legutóbb “Az igazi”-t, és a két folytatását, nagyszerű élmény volt.

   • Nagy örömet okoztál, hogy Te is szereted Márait! Köszönöm a válaszod, az említett könyvet én is szeretem. Nagyon “mély” tartalmú, elgondolkodtató és gyönyörű. Édua.

  • Nyár óta van az ágyam mellett ez a könyv, és ugyanúgy pótolgattam visszamenőleg én is 🙂 ! Apróbb, szeszélyes adagokban csemegézek belőle, folyamatosan 🙂 .

 • Elég sokára jutottam a kihíváshoz. Nekem sem okoz majd probémát, igazi könyvmoly vagyok. Mostanában inkább a szakirodalomban szoktam elveszni, a szó pozitív értelmében, mert nagyon érdekes is tud az is lenni, ráadásul sokat tanulhatok belőle.
  A napokban kaptam vissza barátnőmtől Orvos-Tóth Noémi Örökölt sors c. könyvét. Most éppen abban szeretnék ma este (is) elveszni.
  Érdekel ez a bizonyos “sors” téma… mert nem a csillagokban vn a sorsunk megírva. Köszönöm a mai kihívást, szívesen teljesítem, és nem csak a húsz oldalt. 🙂

 • Tibi, a tegnapi célkereső feladat remek indulás volt, remek gondolatokat hozott felszínre, ötletet a változáshoz. Ennek fényében kezembe is akadt egy régóta polcon heverő könyv, gondoltam jó lesz további inspirációnak, most jött meg a kedvem elolvasni. Ma meg néztem az új feladatot, hangosan fel is kacagtam, ezt könnyű lesz túl is teljesíteni. A könyv: David Graeber – Bullshit munkák

 • Nekem ez az egész 30 napos feladat nagyon jókor jött, hogy a félelmeim helyett a cselekvésre koncentráljak!:) A mai feladatot pedig külön imádtam, már egy csomó könyvet összegyűjtöttem, hogy majd újra nekiállok olvasni, és most végre neki is álltam:) Mégpedig a Reader’s Digest ~ Használja ki elméjét 100%-ig! könyvvel:) Köszönöm🤗

 • Én a Beavatás című könyvet olvasom Elizabeth Haichtól. Általában este látok neki és elálmosodom. 20 oldal rekord lenne 🙂

  • Én először a második kötetéhez jutottam hozzá, garantálom, hogy abba nem lehet belealudni! 🙂

   • Igen, meglepően élethű könyv. 🙂 Sajnos már a végén járok. Lehet, hogy egy fotelban jobb lenne olvasni ágy helyett.

 • Imádok olvasni! Az én nyertes könyvem amit jelenleg olvasok: Náray Tamás: Volt egyszer egy varrodám. Nagyon szeretem a stílusát.

 • Simone Milasas: Az üzlet öröme című könyvét olvasom épp. Nagyon rendhagyó módon közelíti meg a dolgokat. Szeretettel ajánlom annak is, akinek nincs “üzlete”.

 • Sziasztok! Végigolvasva a hozzászólásokat arra gondolok, hogy mennyi jó könyv van a világon, amit még nem olvastam 🙂 Örülök, hogy ennyien vagyunk, akik szeretjük a valódi könyveket!

 • Sziasztok!

  Most Mucsi Tina: Az alkotó nő c.”füveskönyvét” olvasom, ám ebből sok nekem a 20 oldal, mivel feladatot is ad -:).

  Szóval inkább egy régi (oroszoknak írt) angol nyelvlecke könyvből olvastam ma többet -;). Jack Londonról tudtam meg ezt-azt, nem volt könnyű élete (már 8 évesen dolgoznia kellett: suli mellett újságot árult; elszegődött hajóra, így rengeteg élményben részesült, ám gyenge nyt.tudása miatt nem tudta helyesen s jól megfogalmazni, sokat olvasott, tanult, 3 hónap alatt letette 2 év anyagát…).

  P.s.ma olvastam az eddigieket – karanténban vagyunk, adódott teendő…

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Pen
  >