A feladat a következő: Írj szabad írással 12 percen keresztül.
A szabad írást ismered: Fogj egy füzetet, és írj folyamatos KÉZÍRÁSSAL. A kézírás azt jelenti, hogy számítógépet nem használhatsz, akkor sem, ha villámgyorsan tudsz tíz ujjal gépelni. Csak papír és toll jöhet szóba. Ne állj meg közben gondolkozni, mert a gondolataid papírra vetése a feladat. Nem kell senkinek megmutatni, nem kell utólag átolvasni, még neked sem.

A szabad írás a kreatív fókusz állapotát hozza elő. A figyelmed erősebb, a fantáziád szárnyaló, ez már önmagában is hasznos.

Az írásnak gyógyító ereje is van. Nem kell megkérdezned az orvosod, gyógyszerészed sem a kockázatokról és mellékhatásokról. Jót tesz a lelkednek, ha írsz.

Ha most csinálod először, máris megérte ez a feladat, mert megismerted a szabad írást. Ha már rutinos vagy, akkor pontosan tudod, miért hasznos ez a gyakorlat.

 • A szabad írásnak ereje van, az biztos. Most bevallom, hogy az áradó gondolataim nem túl rózsásak voltak, mégis jól esett kiírni magamból őket.
  Ha valami fáj, szorít, és bánt, az is emberi dolog, hozzánk tartozik, ezeket is meg kell tudni élni, aztán elengedni is tudni kell.
  Már hogy leírtam őket, könnyebb sokkal a lelkem.
  Ahogy valamelyik nap írtad, ha nem lenne fájdalom, hamar elpatkolnánk, nem éreznénk, ha átmenne rajtunk egy úthenger.
  Mivel nem volt ráhangolódás és megszabott mederbe terelve, én ezt választottam. Mint mindig, most is jó volt kicsit lecsendesíteni a gondolataimat, hogy papírra tudjam őket vetni, betűk formájában.
  Hálásan köszönöm a gyakorlatot, hogy közben a könnyeim is kicsordultak, az is emberi dolog volt.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Pen
  >