A feladat az, hogy készíts egy egészséges ebédet. Vagy reggelit, esetleg vacsorát. Készíthetsz csak magadnak, vagy gondolkodhatsz az egész családban. Utóbbi nagyobb kihívás lehet (anyu, utálom a főzeléket!). Hogy mi az egészséges, azt úgyis tudod, de ha nem, nézz utána. Ha kevés az alapanyag otthon, akkor ezt a feladatot nehezített pályán kell megoldanod.

Vannak dolgok, amelyekre állandóan figyelnünk kell. Ilyen az egészséges étkezés. Talán te eleve így élsz. Ebben az esetben ez a feladat számodra ujjgyakorlat. Ha azonban nem figyelsz arra, akkor ez egy új gyakorlat. Mind a kettő hasznos.

Vajon mit készítettél? Megosztod?

Utóirat: Ha nincs kedved / időd / képességed / lehetőséged az étel elkészítésére, akkor vegyél vagy rendelj valamit.

 • Szia,
  Ez egy ujjgyakorlat lesz nekem. (Kirázom az ujjamból.) Erre én tényleg tudatosan odfigyelek. Igyekszem a családomat is bevonni, ezért amit főzök, az alapjában véve majdnem mindig egészséges. A kivétel, amikor valami mást szeretnének enni, ami az én egészséges tartományomban már nincs benne.
  Ma raguleves lesz, ez csirkemellből sok zöldséggel. Nokedli, rizslisztből, és mellé tejfölös csirkepaprikás, amiben lesz joghurt is bőven, a paprikás csirkecombból, bőr nélkül és csirrkemellből.
  Desszert pedig a kertben leszedett alma és szőlő lesz.
  Ez volt az óhaj, hát megcsinálom. A konyha egy olyan felségterület, ahol szívesen ügyködöm.
  A vacsi pedig “hideg” lecsó lesz. Natur formában. És milyen a hideg lecsó? Nyersen összevágva mindenféle hozzávaló: paprika, piros és zöld, paradicsom, sárga és piros, hagyma, lila, vörös és fehér. Pici só, olivaolajjal. Hagyom egy órát állni, míg az ízek összeállak. Rozskenyérrel tökéletes. Lehet a levét mártogatni vele. És hogy egészséges, az nem is kérdéses.
  A reggeli most fog következni, műzli lesz eperrel( ez ugyan már csak fagyasztott) és tejjel.
  Elég egészséges lesz?

  • Te jó ég Zsuzsa! Te aztán tényleg Mestere vagy ennek! Le a kalappal! Nagyon ügyes vagy& sok jó ötletet adtál. Köszi 🙂

 • Szeretem a burgonyapürét, ezért ma az készült pácolt csirkecombbal. Nálam az egészséges étel második évtizede egy turmix, ami 20- nál is több zöldségből, gyümölcsből és gyógynövényekből áll. Emellett azt érzem, hogy bármit ehetek, ami nem mondható mérgezőnek és jól esik. Odafigyelek arra is, hogy kevés glutén és tejszármazékot egyek. Emellett néhány a tüneteimre ajanlott táplálékkiegészítőt szedek. 🙂

  • 20-nál is több zöldség, gyümölcs és gyógynövények? 🙂 Hűha, ez valami szuperpempő lehet!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Pen
  >