Murányi Péter

Természetes Nyelvtanulás

- Így lehetsz nyelvzseni -Murányi Péter: Természetes nyelvtanulás

Ára: 3 930 Ft

Könyv a nyelvekről, a valódi tanulás, vagyis a játék öröméről – és rólad.

Miért ösztönös a nyelvtanulás? Miért nehézkes az iskolai próbálkozás? És hogyan éleszthetjük fel a gyermekkori képességeinket?

E könyv módszerek seregét vonultatja fel, amelyekkel a megszokottól igencsak eltérő, sokkal könnyebb és vidámabb módon szívhatsz be új nyelveket.
Hogyan építhetsz fel anyanyelvi világot magad körül otthon? Hogyan tanulhatsz a mindennapi tevékenységeiden keresztül?
Nyelvi készségek: megértés, beszéd, jó kiejtés, új nyelvű gondolkodás, megjegyzés, felidézés, olvasás, írás és egyebek.
Kommunikációs cselek: körülírás, megmutatás, a kultúra mozgás- és hangmintáinak átvétele.
A haladást segítő módszerek: célok kitűzése, kitartás, leleményesség, az önmagaddal való bánás.

Hogyan sajátíthatunk el nyelvtant szabályok tanulmányozása nélkül? Hogyan szívhatunk be szavakat szótanulás nélkül? Hogyan tanulhatunk a hobbink által és hogyan válhat hobbinkká maga a nyelvtanulás?


Noha e könyv számos példát tár eléd különféle nyelvekből, esze ágában sincs szabályokat vagy szavakat beléd verni. Csak lépésről-lépésre megmutatja, hogy miként szabadíthatod fel a gyermekkori képességeidet, amelyekkel az anyanyelvet magadba szívtad. A nyelvtanulásra való tehetség ugyanis veled született. Maga a nyelvek megismerése pedig tekintélyes élvezet. 

A bő 400 oldalon sok-sok módszert kapsz új kultúrák megértésére, hasznosabb gondolati megközelítésre, a saját magaddal való bánásra. Praktikus tanácsokat találsz arra, hogy mibe érdemes fektetned az energiádat, ha tényleg eredményt akarsz elérni a nyelvek terén. Eljárásokat arra, hogy tanulás helyett miképp tedd a kiszemelt nyelvet az életed részévé. És még sok minden mást, ami megkönnyíti a más nyelvű beszédet.

Ez a könyv hosszabb távon is a leghűségesebb barátoddá válhat az új nyelvek elsajátításában. Akárhányszor csak visszatérsz hozzá, biztatni és támogatni fog. Építi az önbizalmadat, visszaadja a saját képességeidbe vetett hitet, vagy, ha már eddig is erős volt, még jobban megszilárdítja. Minden szinten új érdekességekre hívja fel a figyelmedet, megmutatja, hogy mennyire érdekesek az emberek, és milyen izgalmasak a kultúrák.
Ha szívesen beleolvasnál, akkor kattints ide.


A szerző NLP-tanár, utazó, tolmács, fordító, nyelvtanár és lélekgyógyító. Kamaszkora óta él különböző kultúrákban, két évtizede tanulmányozza a nyelv elsajátításának fortélyait.

Ha nincs időd vagy lehetőséged részt venni az élő Természetes Nyelvtanulás tanfolyamon, de égsz a vágytól, hogy te is megismerd azokat a nagyszerű módszereket, amelyekkel végre élvezettel vetheted bele magad a nyelvtanulásba, akkor ez a könyv a megoldás.

Copyright 2020, Mindennapi NLP

>