Könyvek, melyekkel szórakozva fejlesztheted személyiséged


Szűcs Tibor könyvei


Szűcs Tibor: Mi az ördög az az NLP?

Ára: 2 800 Ft

Olvastad már a százrészes NLP hírlevelet? Több, mint 15000 olvasóval büszkélkedhet ez az email sorozat.
A visszajelzések többnyire pozitívak és van belőle jó sok, ráadásul több olvasó rendszeresen kéri, hogy pótoljuk az éterben elveszett leveleket. Sőt, többen kinyomtatják, és lefűzik azokat.
Úgy gondoltam, sokaknak örömöt okozna, ha nem kellene nyomtatgatni. Ezért könyvvé alakítottam a leveleket. Ez nem egy egyszerű másolás-beillesztés volt, hanem természetesen átdolgozva, átalakítva, kiegészítve - más lett!
Ez a könyv is - mint az Akárki volt, Te voltál - a szórakoztató személyiségfejlesztés kategóriába tartozik.
És hogy mi az ördög az az NLP? Eszik-e vagy isszák? Sokan még sosem hallottak róla. Viszont, aki tudja, hogy az NLP a Neuro Lingvisztikus Programozás rövidítése,  az valószínűleg cseppet sem kerül közelebb a valósághoz, mert ugyan már, hogy lehet valaminek ilyen neve?


Hadd segítsek annyiban, hogy az NLP-t használhatod például - vagy ahogy kisfiam elterjesztette a családban: példájul - személyiségfejlesztésre. De hogy az meg mi, meg ne kérdezd! Sokáig tartana kifejteni.

Előre szólok, hogy nincsenek a könyvben teljes gyakorlatok, meg ilyesmi.  De van benne ötven fejezet. Ez az első ötven NLP hírlevél átirata. És mivel az százrészes, van egy másik kötet is: Ez a "Nagy vagy, agy!" c. könyv.

Ez a könyv kedvcsináló az NLP-hez, meg máshoz. Ki tudja, rád hogy hat? Valamihez kedved lesz, az biztos. Próbáld ki!


Szűcs Tibor: Nagy vagy, agy!

Olvastad már a “Mi az ördög az az NLP?” c. könyvet? Ha nem, akkor célszerű azzal kezdeni, mert ez a könyv annak a folytatása. Ha igen, akkor viszont kíváncsi vagyok, mennyire viselte meg az idegrendszeredet. Ha jól szórakoztál közben, akkor meg merem kockáztatni, hogy ez a kötet is kedves lesz számodra. Ha azonban az agyadra mentem, nos, akkor először is, úgy kell neked! Minek olvastad el? Másodszor pedig, ne aggódj! Ez a könyv pont arról szól, mekkora hatalmas találmány az agyad!

Nem mondom meg, mi az az NLP, mert ez már kiderült az első részből. Annyit elárulok viszont, hogy ebben az újabb agymenésben további ismerős és ismeretlen arcokkal futhatsz majd össze, és vissza. Gondolok itt a Tótra, aki semmiből sem bír kimaradni, és itt van még a házmester, a Pötyi néni, a hülye szomszéd, a Stollmájer meg a neje, Kiss Oszkár, sőt, még szörnyeket is találhatsz az ajtó előtt.

És persze elmondom majd, hogy miért jó, ha igent is és nemet is tudsz mondani, megmutatom majd az összes NLP-s idegrendszeri szintet, elmesélem, melyik a legjobb módja a konfliktusok megoldásának, beszélünk majd csajokról és pasikról, és sok másról is.

Meglátod majd, mennyi mindent el tudok vakogni ötven fejezetben. De most már itt nincs mit olvasgatni, a lényeg a könyvben van!

Ára: 3 200 Ft


Szűcs Tibor: Holdfény sárkánnyal

Ára: 3 200 Ft

Ez egy különleges könyv. Egy mese felnőtteknek. Jót tesz a lelkednek, gyógyító történet, de még annál is több.
A könyv két különböző szinten hordoz információt. Az egyik a tudatos. Ez maga a történet. A másik szintet a pozitív sugallatok adják, amelyeket a mélyben rejtettem el. Ez a tudattalan szint.
A könyv megírásakor felhasználtam mindent, amit a Neuro Lingvisztikus Programozásról, az írásról, a metaforikus gondolkodásról és Milton Erickson hipnotikus nyelvi mintáiról tudtam. Így maga a történet is különleges lett, és a könyv nyelvezete is. Ezt persze nem fogod feltétlenül észrevenni - tudatosan.
A könyv első része egy hosszú mese. A történet több különböző metaforaszálon fut, és tartalmaz jó pár kisebb elbeszélést is, ez a mese a mesében. Sőt, van még néhány mélyebb szint is. Ezek a beágyazott, vagy többszörösen beágyazott metaforák különösen hatékonyak.
Találhatsz a könyvben néhány speciális metaforát is, például párhuzamosan futó történeteket vagy transzba ejtő mesét.
A könyvben a mese után következik egy rövidebb, második rész, amiből megtudhatod, mi az a metafora, hogyan működik, vagyis: hogyan használhatod ezt a könyvet.
A harmadik részben pedig részletes elemzést találhatsz: Jellem- és helyzetrajzokat, a metaforaszálak kibontását, magyarázatot, és kérdéseket, hogy a saját problémádat könnyebben megoldhasd.
A könyv 236 oldal.

Ez a könyv speciálisan a következő élethelyzetekhez és problémákhoz nyújthat megoldást:


 • Mások elvárásainak kell megfelelned, s magadra már nem jut energiád.
 • A formaságok rabja vagy, és ez gátol.
 • Virtuális kapcsolatban élsz valakivel, és nem tudod, mit tegyél.
 • Gyereknevelési problémáid vannak, vagy úgy érzed, eltávolodtál a gyerekeidtől.
 • Beteg vagy, és meg akarsz gyógyulni.
 • Úgy érzed, a körülmények rabja vagy, az élet megtörténik veled, és nem te irányítod azt.
 • Önértékelési problémáid vannak. Nem tartod magad elég szépnek vagy jónak.
 • Óriási lépés előtt állsz, s nem tudod, megtedd-e.
 • Társaságra vágysz, de az emberek sokszor idegesítenek.
 • Felelősöket keresel egy múltbéli sérelem miatt, és ezért nem tudsz tovább lépni.
 • Szeretnél megállapodni, családot alapítani, de sajnálod feláldozni a szabadságod.
 • Úgy érzed, megrekedtél a fejlődésben, és nem tudod, mit kell tenned, hogy tovább juss.
 • Kommunikációs nehézségeket akarsz leküzdeni.


Ha ilyen gondjaid vannak, csak olvasd el a mesét, és egyszerűen csak vedd észre, hogyan hat rád!
Ha már ismered az NLP-s metaforákat, ez a könyv kötelező olvasmány, vagy szöveggyűjtemény a számodra. S ha még sosem hallottál ilyesmiről, és szereted a mesés történeteket, érdekel a személyes fejlődésed, hát, akkor ki ne hagyd!


Szűcs Tibor: Akárki volt, Te voltál!

Vannak emberek, akik eljutottak a spirituális fejlődés olyan szintjére, hogy ők már mindenkit szeretnek, mindent elfogadnak, a világ csodálatos és szeretetteljes, a fejlődés végtelen, a boldogság örök, a feltétel nélküli szeretet még annál is örökebb, és így tovább.

Ezt csodálatosnak tartom. Nem tudom, valaha eljutok-e erre a szintre, mert jelenleg baromira távol állok tőle. Ha te már elérted ezt a szintet, ez a könyv nem sok újat mondhat neked. Attól még elolvashatod, csak úgy szórakozásképp.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy az élet szép, de nem fenékig tejfel. Így ez a könyv is arról fog szólni, hogy az élet egy olyan fantasztikus lehetőség, amit ha még nem használtál ki, akkor már megbocsáss, de neked teljesen elment az eszed. Ugyanakkor ez a könyv arról is fog szólni egy kicsit, hogy nem mindig jönnek be a dolgok, és néhanapján egy kis depi simán elfogadható, és ha nem is adjuk fel, de kiléphetünk bizonyos megszokásokból, ha azokat feleslegesnek tartjuk.

Ez a könyv a szórakoztató személyiségfejlesztés kategóriájába tartozik. Bízom benne, hogy a kettőből legalább egy megvalósul, ha elolvasod!

Ára: 2 500 Ft


És még egy különleges, személyiségfejlesztő foglalkoztatókönyv felnőtteknek:

Szűcs Tibor: Teljes átalakulás

A “Teljes átalakulás” a Mindennapi NLP egész éves online személyiségfejlesztő kalandjának az átirata.
Erről a programról bővebben itt találsz leírást.

Papírkönyv ára: 4 800 Ft

E-book ára: 3 600 Ft

Egy könyv, amely kitölti a teljes évedet.


Ez a könyv nem arra való, hogy elolvasd, hanem arra, hogy megcsináld. Egy éved van rá, hogy a végére érj. Ez egy évkönyv ugyanis. Célszerű januárban elkezdened. A könyv hónapokra van osztva, így tizenkét részből áll. minden hónapra három fejezetet tartogat neked.


Egy komplett személyiségfejlesztő útikalauz, melyben találsz magadnak 12 nagyobb állomást (havonta 3, amely igazodik az adott hónap témájához), személyiségfejlesztő feladatokat, kreatív írásgyakorlatokat,  célkitűző feladatsort, ötleteket, tippeket és hasznos tanácsokat a személyes változáshoz.
A könyv hozzáférést biztosít letölthető anyagokhoz, amelyek között audioanyagot, feladatlapokat, esettanulmányokat találhatsz.


A könyv nyomtatott és elektronikus formában is megrendelhető! A könyv oldalán e-könyv formájában is megrendelheted.

A Belső Írás a kedvencem, azzal jó messzire lehet "utazni".


Másként tudok gondolni a célokra, feladatokra mint előtte. Az utazás alatt mindig voltak/vannak sikerélmények amik előre visznek. A Belső Írás a kedvencem, azzal jó messzire lehet "utazni". 

Mindenkinek ajánlom a Nagy Belső Utazást, akinek igénye van arra, hogy megismerje önmagát és elfogadja a segítséget a Tibitől, hogy végig vezesse az útján lépésről-lépésre. Ajánlom azoknak akik mélyebben akarják megtalálni saját értékeiket és azoknak is akiket az Élet kényszerít rá, hogy elinduljanak egy Nagy Belső Utazáson. 

A program alapvetően egy nagyon jól összerakott rendszer melynek nagyon találó az elnevezése. Egy olyan út amit ha várakozással és kíváncsisággal jársz végig akkor élvezni fogod az egész utat! 

Mária

15 év kihagyás után visszatértem a pedagógus pályára


Kedves Tibi! Köszönöm a könyvet, amit kedvezménnyel kaptam Tőled egy éve, a születésnapom alkalmából. Valójában ezért gondoltam, hogy hozzám szól, sőt egyenesen nekem íródott, mert pont a szülinapomon indul a feladatsor és mivel ráálltál az alkura is, miközben nemigazán az én stílusom ez a laza kedvezmény kérés. Tehát olyan felsőbb akarat érzésem volt, arra meg a világ legésszerűbb dolga hallgatni. Arra emlékszem, hogy valahogy komolyan éreztem, hogy igaz, amikor az elején azt mondtad, hogy mert valóban változni fog az életem. A fő változás, hogy 15 év kihagyás után visszatértem a pedagógus pályára és egyben én lettem a város első Montessori tanítója, amire aztán tényleg nem gondoltam sose. Utoljára akkor találkoztam ezzel a névvel, amikor Pestre jártam fősulira és a vonat valamelyik Montessori intézmény mellett ment el. Akkor valami megszólított, de hogy pontosan mi azt akkor még nem tudtam. Nekem ez a legnagyobb változás. Valamint több alkalommal lelki támasz és előrevivő volt a könyv, az aktuális feladat, mintha pont nekem szólt volna, amikor valahogy nem stimmeltek a dolgok. Úgy tervezem, az idei (azaz jövőre január 15.) szülinapomon újból nekiállok. Érdekel, hogy ugyanazon feladatokra mennyiben lesznek mások a válaszaim. Köszönöm mégegyszer ezt a fejlődési lehetőséget és igen, örömmel fogadom a szülinapi jókívánságokat! Szeretettel: Kata"

Kata , újságíró aztán év közben tanító is

Sok ilyenre lenne szükség!! KÖSZÖNÖM!!!!


Az NBU-nak köszönhetően megtanultam rendszerezni, tudatosítani az értékeimet, a céljaimat, felismerni, hogy igazából mi a fontos számomra, merre is kellene elindulnom. A kreatív írásgyakorlatok nagy élményt jelentettek, hatékonynak éreztem ezeket, segítettek " közelebb kerülni saját magamhoz". Eddig is tapasztaltam már a feladatok motiváló, lelkesítő hatását,máris közelebb kerültem céljaimhoz, de biztos vagyok benne, hogy továbbra is segítenek majd céljaim elérésében.

Olyan embereknek ajánlanám ezt a programot, akik szeretnék szórakoztató, könnyed , érdekes módon megismerni önmagukat, belső mozgatórugóikat, valódi belső vágyaikat és értékeiket.

Az NBU egy kalandokkal teli, izgalmas utazás a belső valóság felfedezésére, feltérképezésére, a belső történések megismerésére, amely erővel, lelkesedéssel, motivációval tölt fel - szórakoztató, lelkesítő, ugyanakkor rendkívül hasznos és fontos tevékenység. Sok ilyenre lenne szükség!! KÖSZÖNÖM!!!!

Andikineziológus, fejlesztőpedagógus


Érdekel a személyiségfejlesztés szórakoztató módon?


Copyright 2019, Mindennapi NLP

>