NLP
Szöveg

Online NLP tanfolyam

42 Lecke None

A tanfolyamról

A videó:

A prezentáció:

Ez itt az Online NLP tanfolyam 1. fejezete - érezd magad nagyon jól a tanfolyamban, és érezd magad nagyon jól a bőrödben, ez a tanfolyam egyik célja. A többit magad határozhatod meg.

Ha érdekel, kik alkották meg az NLP-t és mi a története, akkor egyszerűen olvasd el  ezt a cikket . Ugyanitt, illetve erről az oldalról kiindulva megtudhatsz még számos érdekességet.

Én azonban egyből a lényegre török.

Ha ezt a tanfolyamot ténylegesen tanfolyamként végzed, vagyis elolvasod, átgondolod, kipróbálod és  meg is csinálod  a gyakorlatokat, akkor változtatni fogsz az életeden.

Ez garantált, az NLP gyakorlatoknak mindig van valamilyen pozitív hatása. A lelkes NLP-sek ezért is érnek el olyan sok sikert rövid idő alatt, mert a saját életükkel foglalkoznak. A gyakorlatok nem arról szólnak, hogy oldd meg az én problémámat (de ha szeretnéd, csak tessék), hanem a saját élethelyzetedből,  saját magadból  kell kiemelned egy-egy problémát, vagy feladatot, célt, szóval valamit, amin javítani akarsz. Annak ellenére, hogy sokszor a körülményeket tesszük felelőssé a problémáinkkal kapcsolatban, valójában a külső problémák sosem érdekelnek senkit, csak akkor válnak kellemetlenné, ha belső problémákat csinál belőle az ember.

Egy alapos önismeret a minimum, amit kaphatsz ettől a tanfolyamtól. De ennél sokkal többre is számíthatsz. A gyakorlatok folyamatos végzése komoly előrelépést hozhat az életednek azon a területén, ahol a legszívesebben látod a fejlődést.

Természetesen mindezt az  NLP gyakorlataival fogjuk megcsinálni, hogy megismerd és megtanuld a módszer alapvető működési elvét, és annyi gyakorlatot csinálj, hogy végül magad is otthonosan mozoghass az NLP-ben.

A tanfolyam szerkezete és tartalma nem azonos az élő NLP tanfolyamokéval, de természetesen sok átfedés van, hiszen ugyanarról a módszerről szól. Mindkettő verziónak megvan a maga előnye. Az élőnek az, hogy élő, az online-ban meg pont az a jó, hogy online. Ki gondolta volna?

Ki-ki a magának megfelelő változatot választja. Én jelenleg, amikor ezt a tréninget írom, épp az online tanfolyamokra vagyok ráhangolódva, de részt vettem már sok élőn is.

Biztosan lesz, ami már ismerős anyag számodra, ezeket a részeket is érdemes egyszer átfutnod, mert ebben a tanfolyamban mindent új megfogalmazásban olvashatsz. 

Az NLP tehát egy olyan módszer, amellyel megoldhatod a gondjaid, és ha valamit már eddig is jól csináltál, akkor az most még jobban fog menni.  Válaszokat kaphatsz olyan kérdésekre, amelyeket korábban fel sem tettél, döntéseket hozhatsz, leszokhatsz rossz dolgokról és rászokhatsz jókra, hiedelmeket dönthetsz meg, korlátokat léphetsz át, megtanulhatsz jól bánni az emberekkel, nagyságrendekkel javíthatsz a kommunikációdon.

Nagyjából tehát erre számíts, közben pedig úgyis minden kiderül.

Nos, mindenféleképpen az ún. előfeltevések azok, amelyekkel elsőként meg kell ismerkedned, hiszen ezek működtetik az NLP egészét.

Az NLP előfeltevései

Az NLP által megfogalmazott előfeltevések tulajdonképpen rövid állítások a világról és az emberekről.  Az értelmezésük többféleképpen megtörténhet, és ez így van jól.

Nem azt mondom, hogy mindegyiket el kell fogadnod, inkább úgy fogalmazok, olvasd el őket, gondolkozz el rajtuk, és próbáld ki, milyen az, amikor igaznak tekinted ezeket az állításokat? Talán nyugodtabbá válsz, könnyebben veszed az akadályokat, a látótered kitágul, és közelebb kerülsz embertársaidhoz. Ne aggódj, nem mindegyikhez. Nem kell mindent elfogadnod, a rugalmasság nem azt jelenti, hogy bele kell szakadnod.

Egy előfeltevés átgondolása nem olyan látványos, mint mondjuk az Életfonalad előhívása vagy egy lépegetős NLP gyakorlat, ugyanakkor én nagyobb változást értem el az életemben az előfeltevésekkel, mint a gyakorlatokkal. A gyakorlatoknál épp ezért majd utalok az odavágó előfeltevésekre. Ha mind a kettőre odafigyelsz, úgy a legjobb.

Mivel elég sok van ezekből az állításokból, ebben a fejezetben csupán kettővel foglalkozunk részletesen, de megkapod a teljes listát is. A tanfolyam során majd alkalmanként előveszünk egy-egy előfeltevést a gyakorlatok előtt.

Nos, íme a legismertebb előfeltevések, és még néhány hozzá. A lista nem teljes.

1. A térkép nem a terület.  Amit valóságnak gondolsz, az nem más, mint a saját, világról alkotott térképed, a világképed. Minden embernek más és más a térképe, nincs két egyforma térkép a világon. S hogy milyen a valóság? Honnan is tudhatnánk? De a térképünket saját magunk alakítjuk. A világra is lehetsz hatással, a világképed pedig egyértelműen saját magad alakítod.

2. Minél több választási lehetőséged van, annál jobb.  Ha már van egy szép térképed, itt az ideje telepakolni azt lehetőségekkel, értékekkel. Minél gazdagabb a térképed, annál több lehetőséget adsz majd magadnak az életedben, annál kreatívabban fogsz haladni a célod felé. Fontos megértened, hogy a lehetőségek csak részben adódnak, a legtöbbet te adod magadnak.

3. A feladatok alkotóelemeikre bonthatók.  Nincsenek óriási feladatok, elérhetetlen álmok, csak rosszul kitűzött célok vannak. A legnehezebbnek tűnő feladatot is részekre bonthatjuk, és így kirajzolódik majd előttünk a célhoz vezető út.

4. Mindenki képes mindenre. Ha valaki képes valamire, akkor mi is képesek vagyunk ugyanazt megtenni. Mivel mindannyian rendelkezünk minden képességgel, amire csak szükségünk lehet (legfeljebb csak fel kell azokat ébresztenünk), ezért nincs más dolgunk, mint megfigyelni, mit tesz az, aki képes valamilyen dologra, amit mi is szeretnénk megtenni, és egyszerűen csak eltanulni a viselkedését.

5. Nincs kudarc, csak visszajelzés. Az NLP-ben a kudarc értelmezhetetlen fogalom. Legyen hát az a saját életünkben is az. Ha valami nem úgy történik, ahogyan szerettük volna, az nem azt jelenti, hogy kudarcot vallottunk. Tekintsük ezeket a dolgokat visszajelzésnek, és használjuk fel az életünkben a magunk javára. Minden egyes “nem” közelebb visz minket az “igenhez”.

6. A változékonyság lényeges. Ha semmit sem teszünk, semmi sem fog történni. Ha nem haladunk a célunk felé, valószínűleg semmit sem teszünk érte, vagy nem a megfelelő dolgot tesszük. Ilyenkor addig csináljunk más és más dolgokat, ameddig a célunkhoz nem érünk.Akármennyire is kiegyensúlyozottnak és boldognak érezzük magunkat, mindig érhetünk el olyan pozitív változásokat, amelyek a javunkra válhatnak. Mindenhonnan tudunk tovább fejlődni.

7. Minden viselkedés, minden élmény hasznos valamire. Valamilyen szinten minden egyes emberi viselkedésnek megvan a maga haszna, értelme. Ahhoz, hogy eldönthessük valamiről, hogy korlát-e vagy épp erőforrás, mindig a megfelelő helyzetben, környezetben kell azt megvizsgálnunk. Mindent okkal teszel, még ha nem is tudsz róla.

8. Az emberek tökéletesen „működnek”. Minden viselkedésünk tökéletesen működő program szerint történik, a nem kívántak is. Ha ezt a programot felismerjük, könnyedén módosíthatjuk, és így átírhatjuk a viselkedést a számunkra legmegfelelőbb módon. Nem kell magad hibáztatni, ha nem jó a teljesítményed, csak pár helyen módosítanod a viselkedésed.

9. Mindig a legjobbat választjuk.  A rendelkezésünkre álló lehetőségekből mindig a legjobbat választjuk, még ha ez értelmetlen, vagy számunkra haszontalan, zavaró viselkedésnek is tűnik. Ha a térképünkre más lehetőségeket is rakunk, akkor legközelebb már másképp fogunk viselkedni.

10. Az emberben megvan minden, amire szüksége van. Minden erőforrással, képességgel, tulajdonsággal rendelkezünk, vagy ha nem, akkor elő tudjuk állítani azt. Mindannyiunkban felébreszthető a bátorság, kitartás, a gyengédség, a magabiztosság, vagy bármely más pozitív állapot. Nincs több kifogás, minden kéznél van, csak használni kell.

11. Az alkotott élmények éppúgy befolyásolnak, mint a megtörténtek. Ha valamit elképzelünk, az ugyanúgy hat ránk, mintha a valóságban éltük volna át. Az idegrendszerünk bizonyos szinten ugyanúgy reagál az élményre, mintha az valóban megtörténne. Ez pedig rendkívül izgalmas lehetőségeket kínál az NLP-ben.

12. A viselkedés jó szándékú. Mindig a jóra törekszünk. Ha ez nem kívánt viselkedéshez vezetne, érdemes a mögötte meghúzódó szándékot megfigyelnünk, hogy változni tudjunk. Ha valaki becsapott, közben akkor is jót akart, valószínűleg nem neked, hanem magának. Ettől még nem leszel boldogabb, de ha elfogadod, hogy a másik a saját világképének megfelelő legjobb lehetőséget választotta, akkor már haragudni sem fogsz rá, hanem túllépsz a dolgon.

13. Az ember nem azonos a viselkedésével. Az embert eredendően jónak tekintjük, és nem azonosítjuk a viselkedésével, vagy a tulajdonságaival. A viselkedése lehet nem kívánatos, és ezt megpróbálhatjuk módosítani a saját érdekeit is figyelembe véve. Ha hibát követsz el, attól még te magad jó maradsz.

14. Mindig kapcsolatban vagyunk. Mindannyian egy rendszer részét képezzük, és így nem tudunk nem kapcsolatban állni. Folyamatos kölcsönhatásban vagyunk, és senki nem tudja magát tökéletesen elszigetelni. Nagy kérdés, mennyire élnek ezek a kapcsolatok az életedben.

15. A kommunikáció azt jelenti, amit eredményezett. Nem csak az számít, hogy mit mondunk, hanem az is, hogy milyen választ kapunk rá. Bár a másik reakcióját tekinthetjük eredménynek, de a saját viselkedésünkkel értük azt el.

16. Az emberi érintkezés visszajelzési hurkokból áll. Amit teszünk, azzal hatunk másokra, ők pedig hatnak ránk. Így a saját tetteink visszajelzésként is hatnak ránk.

17. Az élőlények jelenségei rendszerszerűek. Minden rendszer. A világ egy óriási rendszer - amely szintén része egy nagyobb rendszernek -, amelyben minden rendszer, mi is azok vagyunk, minden sejtünkkel együtt, amelyek szintén rendszereket alkotnak. Ha a viselkedésed is rendszerekben értelmezed, könnyebben megérthetsz sok mindent.

18. A kibernetikus rendszerek többszintűek. A rendszereket több szinten is megfigyelhetjük, és így lehetőségünk nyílik rá, hogy a megfelelő szinten végezzük el a változtatást. Ami az egyik szinten negatív hatással bír, az egy másik szinten lehet pozitív.

19. Az elme és a test hatással vannak egymásra. Az elme és a test szintén rendszerben működnek. A belső konfliktusok testi betegségekben jelennek meg. Sokszor célszerűbb a háttérben álló okkal foglalkozni, mint a testben megjelenő elváltozással.

20. Ha tudod, mit akarsz, könnyebben hozzájutsz.  Az elégedetlenség gyakran céltalanságból táplálkozik. Amíg nem döntjük el egyértelműen, mit akarunk elérni, addig a döntéseid nem támogatják a fejlődésed. Ha céltudatosan viselkedsz, gyorsabban fogsz előrejutni.

21. Ha kiválóságot modellezel, kiválóvá válsz. A kiváló teljesítményű vagy képességű emberek viselkedése modellezhető, vagyis megfigyelhető, leírható és lemásolható. Ez azt jelenti, hogy ha kiválóvá akarsz válni valamiben, egy megfelelő modell viselkedést kell leutánoznod.

Ebben a fejezetben két előfeltevéssel foglalkozunk részletesebben.

A térkép nem a terület

Az állítást eredetileg  Alfred Korzybski , lengyel származású amerikai gondolkodó fogalmazta meg 1931-ben. Maga az előfeltevés egy metafora, amelyben a terület és a róla készült térkép közötti kapcsolatot állítjuk párhuzamba egy dologgal és az arról alkotott absztrakcióval, elvonatkoztatással. Korzybski azt állította, hogy az emberek sokszor nem képesek különbséget tenni a valóság és az arról alkotott absztrakció között – márpedig az nem ugyanaz.

Később számos művész és gondolkodó megfogalmazta ugyanezt az előfeltevést. Gondoljunk csak például  René Magritte híres festményére:

A képen a felirat: „Ez nem egy pipa” megvilágítja azt a nyilvánvaló tényt, hogy a pipa az a tárgy, amelyet megtömhetünk dohánnyal és meggyújthatjuk, a pipáról készült festményt azonban nehezen használhatnánk ilyen célokra.

Gregory Bateson , angol antropológus 1972-ben azt írta, valójában a területet sosem ismerhetjük meg, mert a térkép, amely róla készült, csupán egyetlen fajta leképezése a területnek, hiszen a térképet készítő ember csak a saját szűrőin keresztül volt képes érzékelni a világot. Gregory Bateson volt a mentora  Richard Bandler -nek és  John Grinder -nek, az NLP megalkotóinak, így került ez az előfeltevés az NLP látóterébe.

NLP-s nézőpontból fontos, hogy  legtöbbször a térképpel fogunk dolgozni . Modelleket készítünk a világról, és a modelleket fogjuk használni a gyakorlatok során. Minél több gyakorlatot elvégzel majd, annál jobban átrajzolod a saját térképedet, vagyis megváltoztatod a világképed.

Ha elfogadod ezt az előfeltevést, valószínűleg nem fogod többet másoknak bizonygatni a saját igazad, hiszen az csak a saját nézőpontod, a másik ember más szűrőkön keresztül érzékeli ugyanazt a dolgot. Képes lehetsz megváltoztatni a másik ember világképét, de ez csak akkor lehet helyes, ha a változás pozitív lesz.

És hogy mi a helyzet a valósággal? Köszöni szépen, jól van.

A másik előfeltevés, amelyről beszélünk:

Minél több lehetőséged van, annál jobb neked.

Felmerülhet a kérdés, hogy  kinek jobb a térképe?  Mivel mindenki szűri az információt, és mindenki másképp, ezért teljesen különböző véleménnyel lehetünk ugyanazokról a dolgokról. Hogy kinek van „igaza”, azt nem könnyű eldönteni, azonban azt mondhatjuk, hogy  az igazán jó térképek gazdagabbak a többitől.

Az NLP erőteljesen gazdagítja majd a térképedet, mert olyan dolgokat is észre fogsz venni, amelyekre eddig nem figyeltél. Lehetőségeket kapsz, hogy újabb szempontok szerint is szemügyre vedd a világot, az embereket.

Ha egy problémával küzdesz hosszú ideje, talán azért nem tudod megoldani, mert a rendelkezésedre álló X db megoldás közül egyik sem működik. A megoldások száma pedig mindig sokkal több, mint amit el tudsz fogadni.

Ha új állást szeretnél kapni, de sem az újságban, sem az interneten, sem a munkaközvetítőben nincsen semmi hasznos már jó ideje, akkor a megoldás az lehet, hogy kibővíted a lehetőségeid számát, és felhívsz pár ismerőst, hátha tudnak segíteni, vagy szétnézel egy másik városban is.

Minden egyes NLP gyakorlat egy új lehetőség lesz ebben a tanfolyamban.  Érdemes lesz mindet kipróbálnod. Lesznek olyan módszerek is, amelyeket egy ideig gyakorolnod kell, hogy gördülékenyen tudd alkalmazni őket, és lesznek olyanok, amelyeknek már az első használatakor jelentős változásra számíthatsz.

Nos, ez a legelső fejezet sok fontos információt tartalmazott, azonban most még csak filozofálgattunk. A további előfeltevésekre a tanfolyam során úgymond szórványosan számíthatsz.

A következő rész a célkitűzésről fog szólni, amelynek keretében elvégezheted az első gyakorlatot is .

Tartalom

KEDVEZMÉNNYEL!

01. Tegyük fel…

Az NLP előfeltevései.
KEDVEZMÉNNYEL!

02. Ha tudod, mit akarsz

Ez a lecke az NLP által megfogalmazott célkitűzési kritériumokat mutatja be.
KEDVEZMÉNNYEL!

03. Bontogatás

Ebben a fejezetben egy olyan előfeltevést ismerhetsz meg, amely a célkitűzésedet támogatja.
KEDVEZMÉNNYEL!

04. Szubmodalitások

Ez a fejezet az emberi érzékelésről szól, ami viszonylag könnyen megérthető folyamat, mégis óriási jelentőséggel bír.
KEDVEZMÉNNYEL!

05. Alkotott élmények

Ez a fejezet arról szól, hogy az alkotott élmények éppúgy befolyásolnak, mint a megtörténtek
KEDVEZMÉNNYEL!

06. Emlékmanipulálás

Hogyan rajzoljuk át emlékeinket? Ebben a fejezetben kiderül.
KEDVEZMÉNNYEL!

07. Tartalom és szerkezet

Ebben a részben a tartalom és a szerkezet közötti különbséget ismerheted meg.
KEDVEZMÉNNYEL!

08. A szerkezet megváltoztatása

Ebben a részben megnézzük, hogyan lehet megváltoztatni egy belső élményed szerkezetét.
KEDVEZMÉNNYEL!

09. Szubmodalitásmérő

Ebben a fejezetben feltérképezheted, hogy rád hogyan hatnak, amikor a szubmodalitások megváltoztatásával módosítani tudod a belső élményeid hatását.
KEDVEZMÉNNYEL!

10. Új szinkron

A képi szubmodalitásokban rejlő erő egyértelmű, ugyanakkor nem hagyhatjuk ki a hangok rendszerét sem, hiszen bizonyos esetekben tökéletes megoldást érhetünk el ezen a csatornán is néhány egyszerű változtatással. Erről szól ez a fejezet.
KEDVEZMÉNNYEL!

11. Belső állapotok és erőforrások

Belső állapotok átalakítása ás újak létrehozása.
KEDVEZMÉNNYEL!

12. Átrajzolás

Az átrajzolás egy nagyszerű módszer, amit rendkívül sok probléma esetén alkalmazhatsz.
KEDVEZMÉNNYEL!

13. Egy csomó csomó

Ez a fejezet arról szól, hogy hogyan kezelheted az apróbb és az egészen súlyos problémáidat NLP-vel vagy NLP nélkül.
KEDVEZMÉNNYEL!

14. Kilövésre felkészülni

Már kellő gyakorlatra tettél szert a szubmodalitások átrajzolása terén, ebben a feladatban szükséged is lesz rá ugyanis gyorsan kell minden változtatást végrehajtanod.
KEDVEZMÉNNYEL!

15. Pillanatragasztó

Ebben a fejezetben egy olyan technikát tanulhatsz meg, amely az NLP gyakorlatok elengedhetetlen összetevőjét alkotja.
KEDVEZMÉNNYEL!

16. A Kiválóság Köre

Ebből a fejezetből egy kreatív és játékos NLP gyakorlatot tanulhatsz meg, amely nem várt erővel tudja felturbózni az erőforrásaidat.
KEDVEZMÉNNYEL!

17. A Kiválóság Köre – magyarázat

A Kiválóság Körének működése.
KEDVEZMÉNNYEL!

18. Az Életfonal

Az Életfonal annak az NLP-s modellje, ahogyan te megjeleníted az időt. Ebben a fejezetben egy gyakorlat segítségével előhívjuk az Életfonalat.
KEDVEZMÉNNYEL!

19. Az Életfonal módosítása

Ezt a fejezetet csak akkor olvasd el, ha már elvégezted az előző gyakorlatot, és előhívtad a saját, személyes Életfonaladat.
KEDVEZMÉNNYEL!

20. Célkitűzés Életfonalon

Az Életfonálba integrált célok varázserővel bírnak, így ebből a fejezetből megtudod, hogyan lehetséges a célodat az Életfonaladba integrálni.
KEDVEZMÉNNYEL!

21. Cél lefektetése az Életfonalra

A legtöbb NLP gyakorlat nem az általad megismert modellt használja az idő kezelésére, hanem annak egy leegyszerűsített változatát, melyről ebben a fejezetben olvashatsz.
KEDVEZMÉNNYEL!

22. Több állapot összeolvasztása

Ebből a fejezetből azt tanulhatod meg, hogyan tudsz több pozitív állapotot összeolvasztani.
KEDVEZMÉNNYEL!

23. A gyakorlatokról

Pár szó a gyakorlatokról és még egy nlp-s előfeltevés.
KEDVEZMÉNNYEL!

24. Legfontosabb értékek integrálása az Életfonalba

Az életfonalas célkitűzés mellett megismerkedhetsz azzal, hogyan lehet jövőbe vinni a pozitív állapotokat.
KEDVEZMÉNNYEL!

25. Az NLP kommunikációs modellje

Annak ellenére, hogy NEM foglalkozunk kommunikációs technikákkal, az alapokkal jó, ha tisztában vagy. Ebben a fejezetben megismerkedhetsz velük.
KEDVEZMÉNNYEL!

26. Hasznos régiségek

Egy nagyszerű gyakorlatot találsz ebben a fejezetben, ahol is a jelen erőforrásait átvisszük a múltba.

KEDVEZMÉNNYEL!

27. Részre hajlás

Pár szó a Mély, Belső Átalakulás c. módszerről.
KEDVEZMÉNNYEL!

28. Átformálás

Ebben a fejezetben az Átformálás c. gyakorlatot találod, amelyről az előző részben olvashattál.
KEDVEZMÉNNYEL!

29. Akadályok

Ebben a fejezetben átnézzük a nézőpontokat és egy gyakorlattal elhárítjuk az akadályokat a cél elől.
KEDVEZMÉNNYEL!

30. Kényszer-kipukkasztás

Egy furcsa gyakorlatot találsz ebben a fejezetben a szubmodalitásokkal.
KEDVEZMÉNNYEL!

31. Negatív-pozitív

Maradunk a szubmodalitások vizein, és felfedezünk egy újabb áramlatot, egy újabb elegáns megoldást a problémáink felszámolására.
KEDVEZMÉNNYEL!

32. A tanácsadó

Egy új és izgalmas feladat különféle nézőpontok alapján, olyan, amilyen még eddig nem volt.
KEDVEZMÉNNYEL!

33. A pillanatok ereje

Kiegészítés a Tanácsadó c. gyakorlathoz.
KEDVEZMÉNNYEL!

34. Hiedelmek

Ami akadályoz, az a korlát. És van, ami már olyan szinten akadályoz, hogy el is hisszük, hogy nem lehetséges megtennünk. Ezekről lesz szó ebben a részben.
KEDVEZMÉNNYEL!

35. Az NLP neurológiai szintjei

A fejezet témája: az NLP logikai szintjei. Ez az a modell, amelynek a célja, hogy rendszerezzük a különböző információkat.
KEDVEZMÉNNYEL!

36. Neurológia szintek gyakorlat

Ebben a fejezetben egy lazítós feladat lesz. Csupán gondolkoznod, és jegyzetelned kell majd.
KEDVEZMÉNNYEL!

37. Metaforikus gondolkodás

Ebből a fejezetből megtudhatod, mi is az a metaforikus gondolkodás.
KEDVEZMÉNNYEL!

38. Repülés a célba

Egy mély gyakorlatot találsz ebben a részben, mely a metaforikus gondolkodásra épül, és amelytől szabadságot, erőt, reményt, hasznos gondolatokat is kaphatsz.
KEDVEZMÉNNYEL!

39. Kő kövön

Ebben a fejezetben egy kissé meditatív gyakorlatot találsz, egy kis elvonulós, békén hagyós feladat. Maradunk a metaforikus gondolkodás területén.
KEDVEZMÉNNYEL!

40. Hiedelmek átformálása

Ebben a részben pedig saját magadnak kell kidolgozni egy gyakorlatot.
KEDVEZMÉNNYEL!

41. Sütty!

Klasszikus NLP gyakorlatot találsz ebben a részben. Több változata is van, ez itt most a legelterjedtebb és a legkönnyebben alkalmazható.
KEDVEZMÉNNYEL!

42. Gyors fóbia-gyógymód

Ez az utolsó fejezete a tréningnek. Meghívlak moziba, kérlek, fogadd el, izgalmas filmet nézünk!
Powered by Thrive Apprentice
Pen
>