NLP
Videó

Turbó kommunikáció

15 Lecke None

A tanfolyamról

Ez az  oktatóanyag a nagy sikerű audio tréningünk továbbfejlesztett változata.  Mostantól online tantermi rendszerünkben tekintheted és hallgathatod meg az anyagot.

A tréning levelei tömören, és egyértelműen leírják, hogyan gazdagíthatod az emberi kapcsolataid, röviden bemutatnak néhány NLP-s kommunikációs mintát, és kapsz néhány hasznos tippet és trükköt is. A tanultak alkalmazása azonban teljesen a te dolgod. Tehát nem egy NLP bevezető tréninget végzel, ez más. Lehetőségeket kapsz, és eldöntheted, melyiket próbálod ki. Egyes kommunikációs technikák beépítése a viselkedésünkbe évekbe is telhet, és ez így van rendjén. Ugyanakkor ezeket kipróbálni vagy megfigyelni is érdekes élmény, amely mindenképpen javadra válik. Megtanulsz másképpen figyelni az emberekre.

Az anyag átalakításánál figyelembe vettük a résztvevők visszajelzéseit. A letölthető anyagokat kibővítettük, és a tartalmi részt is kiegészítettük helyenként.

A tréning céljai:

 • NLP-s hozzáállás kialakítása
 • Az NLP néhány alapvető elemének megismerése
 • Hatékony és újszerű kommunikációs minták megismerése
 • Emberi kapcsolataid erősítése

TEMATIKA

 • Az NLP alapjai, előfeltevések
 • Önismeret, értékek és célok
 • Emberi kapcsolatok és ökológia
 • Követés és vezetés - az összhang kialakítása
 • Domináns megjelenítő rendszerek és szemmozgások
 • A visszajelzés
 • A nyelv torzításai
 • Nézőpontok
 • Belső határaink, amelyeket nem lépünk át
 • Kilépés a komfortzónából

A tréning első 3 napján tehát az NLP, az önismeret és a célkitűzés a témánk. Az NLP szemléletének megismerésével felkészülsz a tréning által bemutatott technikák alkalmazására.Az önismeret és a célkitűzés elengedhetetlen feltétele a sikeres kommunikációnak. A kommunikációs technikákkal a 4. napon kezdünk el foglalkozni.

Milyen anyagokat tartalmaz a tréning?

 • 14 napon keresztül   minden nap email-ben kapod meg az aznapi leckét.  A levelek között számíthatsz rövidebbre és hosszabbra is.
 • Az online tanteremben prezentációt és audioanyagot találsz (mind a 14 fejezethez)
 • Mellékleteket, feladatlapokat is találhatsz
 • Az anyagokat le is töltheted

Letölthető anyagok

Ennél a tréningnél különösen nagy hangsúlyt fektettünk rá, hogy MINDEN anyagot magaddal vihess, ha úgy kényelmesebb.A következő anyagokat tudod letölteni:

 • prezentáció (pdf)
 • a teljes hanganyag (mp3)
 • ha nincs időd/kedved meghallgatni, akkor el is olvashatod a hanganyag szöveges változatát (pdf)A prezentációkat, feladatlapokat tehát PDF, a hanganyagokat pedig mp3 formátumban érheted el. A hanganyagokat a lejátszósávra  jobb egér gombbal kattintva töltheted le (Hang mentése másként...).

Bevezető

A bevezető rész hanganyagának a szövegét ide kattintva pdf formátumban letöltheted, illetve itt el is olvashatod.

Szeretettel köszöntelek. Én Szűcs Tibor vagyok a Mindennapi NLP-től. Most szeretnék néhány szót szólni a Turbó kommunikáció online tréningünkről. Rögtön a nevéről, hogy miért lett pont turbó. Én úgy tudom, hogy a turbótól nem csak gyorsabb lesz a kocsi, hanem hatékonyabban ki lehet használni a motor erejét, azt olvastam valahol, hogy egy gyári autó 80%-ban le van butítva, és ezt a turbóval fel lehet oldani. Azt hiszem, hogy jelenleg annyi minden elektronikus csatorna és képernyő leköti a figyelmünket, hogy a kommunikációs készségünk nem 80, hanem 95%-ban van lebutítva, mert még arra sem figyelünk, amire régebben figyeltünk.

Ez egy online kommunikációs tréning, de az online az nem a kommunikációra vonatkozik, hanem a tréningre. Az anyagot e-mailben kapod meg, a hanganyaghoz és a prezentációhoz szintén online módon férhetsz hozzá, de a téma, a valós, az élő, ahogy mondani szokták a face-to-face emberi közlés.

Tehát turbózzuk fel azt a képességünket, hogy más emberekkel kapcsolatot létesítünk, információt adunk és szerzünk. Ebben az a jó, hogy gyakorlatilag egy olyan képességet fejlesztünk, ami a mindennapi életben, de az üzleti életben is, a személyes fejlődésünkben és szinte minden emberi tevékenységben a leggyakrabban használt emberi képesség. Ez azt jelenti, hogy bármilyen céljaid vannak, a kommunikációd fejlesztése közelebb fog hozzá juttatni. Ha te keveset kommunikálsz másokkal, akkor vagy egy speciális területen tevékenykedsz, mert például író vagy, és hosszú időt töltesz egyedül, vagy egy lakatlan szigeten élsz, esetleg némasági fogadalmat teljesítesz éppen, de az is lehet, hogy pont ez a legnagyobb probléma az életedben, hogy keveset kommunikálsz, nem megy a kommunikáció.

Nagyon fontos, hogy itt emberekről van szó, nem csak rólad, hanem másokról, akikkel kapcsolatba kerülsz. Általában elmondható, hogy minél több ismerősünk, barátunk van, annál könnyebben boldogulunk az életben, mert tudunk kitől segítséget kérni, meg tudjuk osztani másokkal a gondolatainkat, vagyis visszajelzéseket kapunk, sokkal okosabbak vagyunk, ha nem csak a saját tudásunkra építünk.

A lényeg, hogy a tanfolyam tartalmaz bizonyos információkat, vagyis elméleti tudást, ezért ha van időd, olvasd el a leveleket, de ha nincs, akkor egyszerűen hallgasd meg a hanganyagokat, ahol elmondom, hogy mi a lényege az egésznek. Lesz pár dolog, amin egyszerűen csak el kell gondolkoznod, lesz olyan, amit majd kipróbálhatsz, és gyakorolhatsz hosszabb időn keresztül, és lesznek teljesen egyértelmű feladatok, amelyeket viszont azonnal végre tudsz hajtani.

A cél az, hogy ez a két hét bizonyos fokon felpörgesse az életed. Megmutasson néhány olyan lehetőséget, amit eddig egyszerűen nem vettél észre, és még cél az is, hogy egy kicsit rendbe szedd az emberi kapcsolataidat, és ebbe beletartoznak a rokonok, a barátok, a munkatársak, azok az emberek, akiket talán még nem is ismersz, és ha ezek a kapcsolatok gazdagok és jó a minőségük, akkor sokkal könnyebben fogsz boldogulni, és jobban is fogod magad érezni a bőrödben. Ennek a tréningnek pontosan ez a célja. Szeretettel várlak a tréning folytatásán, ahol a következő témákkal foglalkozunk majd.

 1. NLP Neuro Lingvisztikus Programozás
 2. ÚtkeresésCélkitűzés.
 3. Ökológia Következmények.
 4. Egymásra hangolva Követés és vezetés.
 5. Kommunikációs típusok Vizuális, auditív, kinesztetikus.
 6. Árulkodó szemmozgások És ami mögöttük van.
 7. Gyakorlónap Mert ezt a sok új dolgot gyakorolni kell.
 8. Visszajelzés Más néven a feedback.
 9. Árulkodó szavak Valami, amire tutira nem figyeltél eddig.
 10. A tákolás Hogyan védekezzünk ellene, és hogyan használjuk?
 11. Nézőpontok Mert minden attól függ.
 12. Határok Te melyiket tudod átlépni?
 13. 10 extra TIPP kommunikációhoz Vajon mennyit tudsz használni belőle?
 14. Tárd ki ablakod! Vár a nagyvilág.

Nos, az első fejezetben néhány rendkívül hasznos NLP-s előfeltevést alkalmazunk a kommunikációra vonatkoztatva. Próbálj ki egy párat, és figyeld meg, mi történik!

Várlak az első fejezetben!

Tartalom

KEDVEZMÉNNYEL!

Bevezető

Ebből a rövid bevezetőből megtudhatsz néhány dolgot a tréningről. Megismered, hogy mi lesz a témája a 14 napnak.  

KEDVEZMÉNNYEL!

1. NLP

NLP, vagyis a Neuro Lingvisztikus Programozás. Előfeltevések, amelyeket főként a kommunikációval hozunk összefüggésbe.

KEDVEZMÉNNYEL!

2. Útkeresés

Mi a fontos a számodra, és mit akarsz elérni? Ha jól akarsz kommunikálni, először is tisztában kell lenned önmagaddal. Ha vannak határozott, személyes céljaid, akkor ezekhez jelentős számú kommunikációs cél is fog tartozni. Ha ezekkel rendelkezel, akkor bőven lesz min gyakorolni a tréning feladatait.

KEDVEZMÉNNYEL!

03. Bevállalós

Ez a lecke az ökológiáról szól, mégpedig abban az összefüggésben, hogy mennyire vagy bevállalós, érdemes-e egy célt kitűzni, ha negatív következményei is lehetnek.

KEDVEZMÉNNYEL!

04. Egymásra hangolva

Ez a nap mindenféle kommunikáció legfontosabb feltételéről szól, amit úgy hívunk, hogy összhang. 
Hogyan valósítható meg észrevétlenül az, hogy ráhangolódj egy másik emberre, és ezáltal szimpatikussá válj a számára?

KEDVEZMÉNNYEL!

05. Mit forgatsz a fejedben?

A domináns megjelenítőrendszerekről.
Vajon Te milyen típusba tartozol?
Kitalálhatod-e, hogy a másik ember miben gondolkozik?
Egy egyszerű feladattal kiderítheted, Te melyik rendszerbe tartozol.

KEDVEZMÉNNYEL!

06. Szemrevaló

A szemmozgásokról.
Hogyan működik, mitől függ, mi a lényege?
Mit tudsz kiolvasni a másik ember fejéből csupán a szeméből?
Az egyik legérdekesebb kommunikációs jelenség, amire szinte senki sem figyel.

KEDVEZMÉNNYEL!

07. Gyakorlónap

Tartunk egy gyakorlónapot, amelynek a célja kettős: egyrészt a tanultak elkezdjük beépíteni, másrészt, hogy legyél emberekkel, tölts időt mások társaságában, erősítsd a kapcsolataid.

KEDVEZMÉNNYEL!

08. Oda-vissza

Ez a nap a visszajelzésekről szól. A visszajelzések azért nagyon fontosak, mert ha sosem kapnál visszajelzést senkitől és semmiről, akkor fogalmad sem volna arról, vajon mit gondol rólad a világ.

KEDVEZMÉNNYEL!

09. Árulkodó szavak

Hogyan jelenik meg a domináns megjelenítőrendszer az emberi beszédben?
Mik azok a jellegzetes szavak, amik elárulják az embert?
Képes lehetsz-e direkt valaki másnak a nyelvén beszélni?

KEDVEZMÉNNYEL!

10. Tákoló

Hogy tákolódik össze-vissza minden gondolatunk, miközben beszéddé alakítjuk?
Lehetséges-e kihámozni a valóságot?
Torzítás - általánosítás - kihagyás.

KEDVEZMÉNNYEL!

11. Nézőpontok

Ez a fejezet arról szól, hogy honnan nézz bizonyos helyzeteket.
Megismertetlek az alapvető enelpés nézőpontokkal.
Vajon képes vagy bármikor váltani? Vagy folyton csak a saját fejed után mész?

KEDVEZMÉNNYEL!

12. Határaink

A Barbara és Allan Pease szerzőpáros által megfogalmazott különböző zónákról.
A fizikai határainkon túl milyen egyéb határokkal vesszük körbe magunkat?
Talán egyes határaidat meg is változtathatnád.

KEDVEZMÉNNYEL!

13. Tíz tipp hatékony kommunikációhoz

Annyit alkalmazz ezekből, amennyit jónak és hasznosnak tartasz. Egyszerűen próbáld ki őket, hiszen minél több apró dologra figyelsz az emberi kapcsolataidban, annál profibb lesz a kommunikációd.

KEDVEZMÉNNYEL!

14. Tárd ki ablakod!

Erre a napra egy olyan lehetőséget tartogattam a számodra, amely erőteljes hatással lehet a kommunikációdra, az emberi kapcsolataidra és az egész életedre.

Powered by Thrive Apprentice
Pen
>