Kreatív írás
Videó/Szöveg

A Gyógyító folyó

4 Modul 7 Fejezet 19 Lecke None

A tanfolyamról

A tanfolyam szerkezete

A tanfolyam négy egymásra épülő modulból áll:

1. A gyógyító írás

A modul első felében főként előfeltevésekkel, a hitrendszerrel és a sikeres alkalmazáshoz szükséges "mindset"-tel foglalkozunk. 

A modul második felében összefoglaljuk azokat a gyógyító írás-technikákat, amelyeket már eddig is ismerhettél. Ezeket önállóan is tudod alkalmazni, és a Gyógyító folyó gyakorlatai is ezekből épülnek fel.

2. A belső világ megteremtése

Ebben a modulban a Gyógyító folyó világát teremtheted meg. Ez a világ különféle helyszínekből áll. Minden egyes ilyen helyszín egy külön fejezetben kerül kibontásra. Mialatt ezeket a helyszíneket sorról-sorra leírod, megfogalmazod, a belső világod egy hatalmas kiterjesztett metafora formájában ölt majd testet benned.

3. Élet a folyón

Ha az egyes helyszíneket megteremtetted, akkor ott különféle dolgokat csinálhatsz, életre keltheted a folyót. Feltöltődhetsz a természeti elemek által, gyógyíthatsz a föld alatti laboratóriumban, gyógyító fürdőt vehetsz - és így tovább.

4. Apró kincsek

Ez a modul újabb izgalmas elemekkel népesíti be a folyót. Az állat- és növényvilágon túl akár különleges ékszereket is készíthetsz. Ezek még szélesebbre tárják a Gyógyító folyó lehetőségeinek kapuját.

A modulok  fejezetekre vannak osztva, amelyben különféle leckéket találhatsz. Ezek között lesznek írások, prezentáció formájában elérhető gyakorlatok, videók és audio anyagok. 

Az egyes modulok egymás után válnak elérhetővé, de a bennük lévő tartalom párhuzamosan jelenik majd meg. Hol az egyik, hol a másik modulban találkozhatsz majd újabb gyakorlatokkal, videókkal.

Mire lesz szükséged?

A Gyógyító folyónak megvan a maga életritmusa. Minden egyes füzetet egy meghatározott gyakorlattal kezdesz, és szintén ezzel nyitod meg a következő füzetet. Ehhez a ritmushoz a legjobb a 96 lapos A5-ös füzet. 

Ezen kívül szükséged lesz még az összes olyan rajzeszközre, amelyet a Színes írás tanfolyamban soroltam fel. Ezekről itt olvashatsz bővebben .

Mikor kezdheted el ezt a tanfolyamot?

A legjobb, ha sorban haladsz az egész tanfolyamsorozattal.

Elsőként elvégezheted a Belső írás alaptanfolyamot . Ennek során napi szokásoddá válik a szabad írás , és megismerheted a legfontosabb írástechnikákat.

Ezután a Színes írást javaslom, amely az NLP-s rögzítések elvén kiépíti a megfelelő "síneket" a különféle színekhez. Itt nagyon sokat jelent az eltelt idő. Minél tovább használsz egy színt, az annál jobban fog működni.

A Metaforaírá s nem szabad írással működik, ezért ezt a tanfolyamot az előbbi kettőtől függetlenül is elvégezheted. Mivel azonban a Gyógyító folyó egyetlen hatalmas metafora, a megértéséhez szükséges ez a tanfolyam is.

Ha nincs türelmed...

Ha azonban te kifejezetten a Gyógyító folyó miatt jelentkeztél ezekre a tanfolyamokra, akkor kezdhetsz rögtön ezzel is. Nem fogsz mindent érteni, de tudsz mindent használni. 

Ebben az esetben elengedhetetlen a szabad írás ismerete. A színes tollak használatát itt is kezdheted. Ez kevésbé lesz hatékony, mintha a színes írás már meglévő képességed lenne, de itt is kiépülhetnek a szükséges rögzítések.

Hogy a metafora hogyan működik, szintén nem fogod magas szinten megérteni - de attól még tudod alkalmazni.

Ez azt jelenti, hogy lehetséges a Gyógyító folyóval kezdened, s ha úgy érzed, elakadtál, vagy valamit nem értesz, akkor követheted a szöveges részekben elhelyezett linkeket, amelyek elvezetnek téged a korábbi tanfolyamok egyes leckéihez.

Tartalom

KEDVEZMÉNNYEL!

Bevezető 1 Lecke

Bevezető a tanfolyamba

Pár szó elöljáróban...

Hitrendszer 1 Lecke

Gyógyít-e a Gyógyító folyó?

Nagyon fontos, hogy nézd meg ezt a videót.

KEDVEZMÉNNYEL!

Bevezető 1 Lecke

A belső világokról

Élethosszig tartó kiterjesztett metaforák.

A folyó 4 Lecke

A folyóról

Mielőtt elkezdenéd a saját folyód megalkotását, nézd meg ezt a videót.

Transz: A folyó

Hallgasd meg ezt  transzot, és alkosd meg a folyót fejben, mielőtt papírra vetnéd.

A folyó – Írásgyakorlat ismertető

Mielőtt elkezdenéd a Gyógyító folyó füzeted, nézd meg ezt a videót!

A folyó - vezetett írásgyakorlat

A vezetett írásgyakorlatot találhatod ebben a leckében több változatban is.

Az öböl 3 Lecke

A Gyógyító öböl bemutatása

A Gyógyító öböl egy igen fontos gyakorlat. Ez köti össze a füzeteidet, ráadásul egy igen intenzív gyógyító gyakorlat. Mindenképpen nézd meg ezt a videót mielőtt a füzeted végére érnél.

Az öböl – zárógyakorlat

Ezzel a gyakorlattal zárd a füzeteidet.

Az öböl – nyitógyakorlat

A füzeteidben ez legyen az első gyakorlat.

A Vízesés 3 Lecke

A vízesés bemutatása

A Vízesés és a felette található Terasz egy újabb helyszíne a folyónak. Ebből a videóból megismerheted, és megtudhatod, mire használhatod.

A Vízesés – írásgyakorlat

Írj a Vízesésről, és használd azt. 

A Terasz a Vízesés fölött - írásgyakorlat

A Vízesés fölött lévő teraszt külön írásgyakorlat keretében alkothatod meg.

A Laboratórium 3 Lecke

A laboratórium

A mélyebb szintű gyógyításoki helyszíne, a Laboratórium. Ha szeretnél komolyabb hatást elérni, vagy "nagyobb beavatkozást" akarsz végrehajtani, hasznos lehet ezeken a szinteken gyógyítanod.

A laboratórium – Írásgyakorlat

Ebben az írásgyakorlatban megteremtheted a saját gyógyító laborodat. 

Utazás a testemben

Egy különleges gyógyító módszer a folyónál.

KEDVEZMÉNNYEL!

Az öt természeti elem

A Belső világod elemei, amelyeket mind felhasználhatsz gyógyító célokkal.

Alapvető gyógyító módszerek a folyónál

Milyen módszerek használhatsz, amikor még "csak" a folyót és az öblöt ismered?

KEDVEZMÉNNYEL!
1 Lecke

Bónuszok

A szünetekről + néhány tapasztalat

Kiegészítés a tanfolyamhoz. Tartsunk-e szüneteket? Plusz pár tapasztalat.

Powered by Thrive Apprentice
Pen
>