NLP Akadémia – NLP Bevezető

2 napos NLP Bevezető

Képzelj el egy olyan puzzle-t, ami nem csak egyféleképpen rakható össze! Elemeit bárhogyan is rendezed, mindig kapsz egy teljes képet. Sőt, ha másképp rendezed ugyanazokat az elemeket, egy másik képet kapsz. Ugye izgalmasan hangzik? Ha lenne ilyen, szívesen kipróbálnád?

Ilyen puzzle nem csak hogy létezik, hanem mindannyian a birtokában vagyunk! Úgy hívják: emberi elme.

A 2 napos Bevezető tréningen bemutatók, beszélgetés, és sok kiscsoportos gyakorlat révén ízelítőt kaphatsz az NLP gazdag eszköztárából.

• Megismerkedhetsz azokkal az „axiómákkal”, amelyekre az NLP-és gondolkodás épül. Amikor elkezded őket használni mindennapjaidban, sokkal könnyebben elérheted céljaidat. Amikor ezek a meggyőződések kezdik irányítani életed, olyan mintha a világ változott volna meg, pedig csak te gondolkodsz másként.

Elkezdheted kifinomítani érzékelésed (látás, hallás, tapintás), amelyek segítségével a világból jövő információkat befogadod, tárolod és előhívod. Ezek az információk alkotják emlékeidet. Érzékszerveink szűrőként működnek. Jelentősen befolyásolják, hogy mit látok meg, mit hallok meg és miként érzek egy adott helyzetben.

• Rájössz arra is, miért van az, hogy valaki már első látásra rokonszenves, más meg nem. Valakivel elsőre megtalálod a közös hangot, mással már évek óta keresed. Megtanulsz rokonszenvet teremteni bárkivel, akivel csak szeretnél. Jól jönne ez a munkahelyeden? A családban? Már szombat este ki is próbálhatod.

Varázslatos pillanatok „elmentése”  – NLP-és szóval „rögzítés”. Ha ezt megtanulod használni, hozzáférsz belső erőforrásaidhoz minden olyan helyzetben, amikor csak szükséged van rá. Azaz nem fogsz izgulni a vizsgán. Nyugodt maradsz, amikor a gyerek egyest hoz. Nem ordítod le a szomszédod fejét….  Végül is arról szól, hogy tudod majd kezelni érzelmi állapotaidat. Persze továbbra is lehetsz dühös, mérges és szomorú, de már nem zsigerből válaszolsz a külvilág ingereire, hanem TE döntöd el hogyan.

• Felfedezheted az életed fonalát (az NLP egyik leghatásosabb metaforája), azaz a múltadhoz, jelenedhez és a jövődhöz való viszonyulásod, személyes időérzékelésed. Lehet, hogy hihetetlennek hangzik, de még a fejedben pörgő múltbeli események filmjét is újrarendezheted, s ezzel életed egészére kiterjedő változást érhetsz el.

>