NLP - Varázsigék

A meggyőzés nyelvi mintái

Murányi Péter online tanfolyama

  • 25 hetes online tanfolyam
  • 25 varázsigék nyelvi kártya (postán küldve)
  • Kérdezési lehetőség
  • Belső oldal - örökös hozzáférés
  • Emlékeztető levélsorozat

Mi a varázsige?

Korlátozó meggyőződések meglazítására, átalakítására való nyelvi módszer. Mintegy húsz varázsigét ismerünk. Angol neve, a sleight-of-mouth, a sleight-of-hand-ból, „bűvészmutatvány”-ból ered. „Szóbeli bűvészmutatványnak” fordíthatnánk, ugyanis ügyes alkalmazáskor néhány, ártatlannak tűnő szó látványos átalakulást válthat ki valakiből.

Noha az egyes varázsigéknél azt fogjuk hangsúlyozni, hogy miképpen tudunk vele meggyőződést megváltoztatni, tartsd észben, hogy épp így alkalmazható kívánt, hasznos meggyőződés megerősítésére is.

Hogyan működik a varázsige?

Minden varázsige egy bizonyos módon változtatja a hallgató perspektíváját, amellyel az adott témára tekint. Úgy is mondhatjuk, hogy a keretet módosítja: gyakran kitágítja valamerre, új információt hozva be, amely más összefüggéseket mutat. Az is előfordul, hogy egy részletre fókuszál, vagy a már meglévő információt teszi más megvilágításba.

NLP - Varázsigék online tanfolyam

25 hetes online tréning

A szerző által beállított tanfolyami ritmus alapján 25 hét alatt ajánlott elsajátítanod a tanfolyam anyagát és követheted saját fejlődésedet zárt, tagsági oldalunkon. 

Varázsigék kártyacsomag

25 db kártyalap, amellyel játszva gyakorolhatod be a tanfolyam során megismert mintákat.
A kártyákat postán küldjük el neked.

Tanfolyami ritmus

A teljes tanfolyami anyag egyszerre válik elérhetővé, azonban a külön indítható levélsorozat megadja a tanfolyam ritmusát, ami heti két lecke. Természetes lehet egyéni ütemezéssel is haladni. A levélsorozat emlékeztető is egyben, hogy ne feledd a következő leckét.

A varázsigék alkalmazása

NLP Varázsigék, Ericksoni Hipnózis

A varázsigék alkalmazását szisztematikus, kifinomult érvelésnek is nevezhetjük, bár tulajdonképpen több ennél. Az érvelés alapjának ugyanis többnyire a logikus meggyőzést szokták tekinteni, a varázsigék pedig számos, tudattalanul ható elemet is tartalmaznak. Ebben hasonlítanak az ericksoni nyelvi mintákra, amelyekkel jól kombinálhatók – a kettő együtt még erősebb hatást vált ki. A varázsigék jól alkalmazhatók írásban is.

Sokféle szempont

Mindegyik varázsige másfelé irányítja a hallgató figyelmét. A legtöbben ösztönösen alkalmazunk néhány fajtát, melyek minket is erősen megérintenek. Más embereket egyéb minták befolyásolnak erősen, ezért érdemes valamennyit megismerni, külön-külön gyakorolni, és így a tudattalan képességeink részévé tenni. Miután némi gyakorlatra tettünk szert az alkalmazásukban, sokféleképpen kombinálhatjuk őket egymással, ezzel tovább erősítve a hatásukat.

A meggyőződésekről


Meggyőződésnek vagy hiedelemnek okozásra, jelentésre vagy kiterjedésre, határokra vonatkozó általánosítást nevezünk az NLP-ben. Mind az egyéni, mind a másokkal közös hiedelmeink rendkívül erősen befolyásolják az érzelmeinket és a viselkedésünket.


Az emberek a meggyőződéseiket általában nem meggyőződésnek gondolják, hanem valóságnak. A hiedelmeik-teremtette korlátokat pedig a világ korlátainak tekintik. Mások egyéni hiedelmeiről könnyebben észrevesszük, hogy mennyire szubjektívek; a saját világunkból kevésbé látunk ki. A társadalmi hiedelmek szintén igen kényszerítők lehetnek, hiszen a körülöttünk élők is támogatják őket.


A hiedelmek szűrőként, önbeteljesítő jóslatként működnek. Jellemzően csak azokat a tapasztalatokat engedik át, amelyek egybevágnak velük, a többit pedig elsüllyesztik.

Ez a tanfolyam...

A tanfolyam céljai

E tanfolyam lényege, hogy gyakorold az itt szereplő húsz varázsigét, ezáltal beépítve őket a tudattalan viselkedéstáradba. Egy hétig egy mintát tartunk előtérben, hogy a teljes tudatos figyelmed erre irányuljon. A következő mintha csak egy hét múlva válik elérhetővé.

Érdemes minden mintának energiát szentelni – különösen azoknak, amelyek elsőre nem tűnnek annyira közelinek hozzád. Ezek talán pont a tőled különböző emberekkel könnyítik majd meg a kommunikációt, akiknek a világába eddig kevésbé tudtál belépni. Emellett persze élvezheted a már rögtön tetszetős varázsigéket is. Minél többféle emberrel és helyzetben veted be őket, annál biztosabban fogod tudni alkalmazni őket fontos helyzetekben.


Feladatok

A húsz varázsigét az előkészítő és ismétlő feladatokkal együtt összesen 25 héten át gyakoroljuk. Hetente két alkalommal kapsz feladatot, mely tartalmazza az adott minta leírását, példákat és gyakorlatokat. Minden mintát bemutatunk többféle szemszögből, majd alkalmazunk ugyanarra a hat kiválasztott, korlátozó hiedelemre. Az éppen esedékes varázsigét hol önmagaddal, hol a körülötted élőkkel, hol általános társadalmi meggyőződésekkel javasoljuk kipróbálásra. Van, amikor szóban, máskor írásban végzendő feladatot kapsz. Természetesen ezek csak lehetőségek, arra szolgálnak, hogy minél több módon alkalmad legyen megismerni a varázsigéket. Ha éppen másképpen van kedved alkalmazni az illető mintát, nyugodtan megteheted.

Gyakorlás közben tiszteletteljes hozzáállást javasolunk. Tartsd észben, hogy a varázsige több szóbeli trükköknél – mindegyik egy bizonyos módon hat a hallgató belső megjelenítésére. Hogyan tudjuk az illető nyelvi mintát úgy bevetni, hogy az lehetőségeket nyisson meg a hallgató világmodelljében?


Összefoglalás

A tanfolyam végén áttekintés céljából elküldjük valamennyi varázsige listáját, a minta rövid leírásával. Ezenkívül öt táblázatot is kapsz, amelyeken egy-egy korlátozó hiedelem mellett szerepel a megváltoztatására szolgáló valamennyi varázsige.


Kártya

A tanfolyamhoz tartozik egy valóságosan a kezedbe vehető kártyacsomag is, amelyet postán kapsz meg. Minden hétre jár kártya egy-egy mintával, melyet emlékeztetőként magaddal hordhatsz és gyakorolhatsz, ezáltal egyre inkább a viselkedésed természetes részévé téve az illető módszert. Kellemes felfedezést!

Kinek ajánljuk ezt a tanfolyamot?


A varázsigék új szempontokat tárnak fel, nem várt összefüggésekre világítanak rá, átértelmeznek helyzeteket, segítenek megváltoztatni idejüket múlt hiedelmeket. Így hasznosak mindenkinek, aki szeretne embereket motiválni, gyógyítani, tanítani, meggyőzni valamiről – akár szóban, akár írásban. Többek között például:


– szülőknek, tanároknak, trénereknek, edzőknek
– orvosoknak, terapeutáknak, testi és lelki gyógyítóknak
– közép- és felső vezetőknek, managereknek
– üzletembereknek, értékesítőknek, ügyvédeknek, jogvédőknek
– íróknak, újságíróknak, előadóknak, médiaszemélyiségeknek
– társadalmi változást akaróknak, zöld és civil szervezetek tagjainak
– önfejlesztéssel foglalkozóknak, a korlátaiktól megszabadulni vágyóknak

Jelentkezz most
az NLP - Varázsigék online tanfolyamra!

Szerezd meg mind a 25 hét teljes anyagát, és a 25 lapból álló Varázsigék gyakorlókártya-csomagot. Minden anyaghoz ÖRÖKÖS hozzáférést kapsz.

Ericksoni Hipnózis, személyiségfejlesztés, NLP varázsigék


NLP - Varázsigék
a meggyőzés nyelvi mintái

28 880 Ft


JELENTKEZÉS A TANFOLYAMRA


28880 Ft

Hogyan fizethetek?
(Kattints a képre!)

Hogyan fizethetek