Tanulj meg metaforát írni!

Hatékony és lebilincselő kommunikáció, a problémamegoldás és személyes fejlődés mélyebb szintje, a gyógyítás természetes útja.

Tanulj meg történetekkel kommunikálni, és ismerd meg a személyes fejlődés mesés útjait!

A hagyományos kommunikáció néha falakba ütközik. Sokszor elakadunk egy élethelyzetben, vagy nem jutunk túl egy problémánkon. A régi módszerek nem mindig működnek. 

A metaforikus kommunikáció szórakoztató, mély és hatékony. A tudatos elmét megkerülve az üzenet közvetlenül a tudattalan elmébe jut. Ezzel nemcsak másokra hathatunk, hanem magunkban is pozitív változásokat indíthatunk el.


A személyre szabott metaforákkal többek között:
 • Pozitívan befolyásolhatsz másokat
 • Segíthetsz szeretteidnek
 • Érzékletesen és szórakoztatóan tudod magad kifejezni
 • Izgalmasabbá és hatékonyabbá teheted a weboldaladat, blogodat
 • Új megoldási szinteken foglalkozhatsz életed problémáival
 • Gyógyító történeteket írhatsz másoknak és magadnak
 • Mélyebb tudatszintekre vezethetsz másokat

Mi az metafora?

A metaforákról már az iskolákban is tanultunk, bár nem biztos, hogy mély nyomot hagyott bennünk. Ettől függetlenül a metaforákat folyamatosan használjuk. Olykor tudatosan, máskor tudattalanul. 


Ha azt mondjuk, "az élet egy utazás", "a munkahelyem egy bolondok háza", metaforákban beszélünk.


Ezek az egyszerű metaforák, amelyek önmagukban is értékesek. Vannak azonban ennél mélyebbre ható, hosszabb utak is.

Az összetett NLP-s alapokon nyugvó metaforák

Ennek a tanfolyamnak a fő témája az NLP (Neuro-lingvisztikus programozás) által is használt ún. AZONOS SZERKEZETŰ metafora. Ezek olyan mesés történetek, amelyekbe a tudattalan elmének szóló pozitív sugallatokat rejthetünk. 

Mire használhatod a metaforákat?

Élő kommunikáció

Minden ember szívesen hallgat történeteket. Ha a megfelelő módon tudod ezeket használni, a pozitív üzeneted akár észrevétlen is a célba érhet - képes leszel másokat hatékonyan, pozitív szándékkal befolyásolni.

Írott kommunikáció

A metaforák írásban ugyanúgy (vagy még jobban) működnek, mint szóban. A történetek erejét felhasználhatod a leveleidben, blogodban, weboldaladon, üzleti jellegű írásaidban. Marketing szempontok szerint is alkothatsz történetet.

Önfejlesztés

A metaforaírás egyfajta belső kommunikáció. Megtanulhatsz általa más szinteken gondolkodni. Túljuthatsz azokon a nehézségeken, amelyek már évek óta megakadályoztak a céljaid elérésében.

Gyógyítás

A gyermekek gyógyításának egyik különleges módja a gyógyító mesékben rejlik. A hagyományos gyógyító eljárások MELLETT elősegítheted és felgyorsíthatod a természetes gyógyulási folyamatokat. Jó, ha tudod: Nem csak gyerekek esetében alkalmazhatod.

Öngyógyítás

Mivel a metaforák már a történetek felépítésekor is hatnak, már az alkotás közben és azt követően is jelentős mértékben elősegíthetik saját gyógyulásod. A gyógyító írás számos alapkövön nyugszik. Az egyik a metaforaírás. Hosszú távú alkalmazásával komolyabb betegségeken is túljuthatsz.

Transz

A transzállapotokban előidézett változás egyszerre tiszteletteljes, megengedő és erőteljes folyamat. A metaforák útján kiváltott transz-szerű élményeket (és a transzban átadott metaforákat) használhatod segítő munkád során, vagy elmélyítheted az általad alkotott történeteket.

Mit kapsz ezzel a tanfolyammal?

 • Örökös hozzáférést a teljes tanfolyami anyaghoz
 • Gyakorlatokat, amelyekkel lépésről-lépésre megtanulhatod a metaforaírást
 • A "Milton Erickson hipnotikus nyelvi mintái metaforaíráshoz és mesemondáshoz" c. ebook-ot 
 • Az "Álomba ringató és gyógyító esti mesék" c. ebook-ot
 • Három "transzot" (audio anyagot), amelyek hallgatása segíti a metaforikus gondolkodást
 • Hozzászólási lehetőséget, és ha szükséged van rá, személyes segítségnyújtást

Gyere, és írd meg a saját metaforádat!

A két letölthető ebook

(ezek a tanfolyam kiegészítői)

1. Milton Erickson hipnotikus nyelvi mintái

Metaforaíráshoz és mesemondáshoz

NLP, Ericksoni hipnózis, hipnotikus nyelvi minták

19 oldalas ebook, amellyel egy csipetnyi varázslatot adhatsz a metaforáidhoz

Erickson minden idők legsikeresebb hipnoterapeutája volt. Az NLP meghatározott mintákba gyűjtötte azt a zseniális kommunikációs technikát, azokat a mágikus szavakat, amelyeket Erickson használt. Ezekkel olyan történeteket fogsz írni, amelyeknek nem lehet majd ellenállni - és nem is akarnak.

...a mindennapi életben is segítségül jöhet

Korábban minimális ismereteim voltak csak a hipnotikus nyelvi mintákról, ilyen konkrétumokról nem tudtam. Amit az ebook-ban olvastam, azt gyógyító és elgondolkodtató történeteimben akarom használni, illetve leendő könyvemben. Emellett célok elérésében is segítségül jöhet, targyalásoknál, de akár a mindennapi életben is, amikor valamit másképp szeretnék tapasztalni, mint ahogy az éppen van.

Az eszközök közül a késleltetés és nyitott végű történetek tetszettek, illetve, hogy a megjelenítő rendszer megismerésével személyre lehet szabni az üzenetet.

Azoknak ajánlom ezt az ebook-ot, akik szeretik a csavaros, mély rétegeket célzó történeteket, és szeretnének önmaguk vagy mások segítségére lenni, illetve akik érdekérvényesítés terén fejlődni akarnak.

Gurmai Norbi

IT tesztelő-önfejlesztő útkereső


2. Álomba ringató és gyógyító esti mesék

Hogyan mondj metaforát a gyerekednek?

NLP, álomba ringató mesék, gyógyító mesék

Hogyan altasd el a gyereked varázslatos történetekkel? - ebook, 12 oldal.


Megmutatom, hogy lehet elaltatni egy (vagy több) gyermeket este. Kitalálhat bármit, nincs apelláta. Édesen elalszik, és csodás álmai lesznek. Személyes tapasztalatok, hosszas és kimerítő gyakorlás után adom át neked ezt az anyagot. A történeteket nem csak altatóként tudod használni, nap közben is mesélheted, ha szeretnéd meggyőzni valamiről a csöppséget.

Sokkal könnyebben gyógyult a fiam.

Az e-book-ban több ötlet nem új volt, inkább megerősített abban, amit gondolok. Nagyon jó volt ezt így összeszedetten olvasni, így én is könnyebben kommunikálom a véleményem a körülöttem élők felé. A fiam eddig is sokszor kérte, buksiból meséljek, de mióta olvastam a könyvet, azóta ez sokkal inkább része lett az életünknek. Már bármilyen szituációban mesélünk. Sokszor együtt.

A gyógyító meséket rögtön ki is próbálhattam. Működött. Sokkal könnyebben gyógyult a fiam. Elkezdett arról beszélni, miért nem szeretne meggyógyulni. És megoldottuk. Annyira apró dolog volt, valószínűleg én sosem gondoltam volna rá. Köszönöm, hogy megírtad ezt az e-bookot!

Mindenkinek ajánlom ezt az e-book-ot. Szülőknek, nagyszülőknek, leendő szülőknek, pedagógusoknak, védőnőknek.

Nyúlné Terpó Edit

A hanganyagokról

Ericksoni hipnózis, kreatív írás, transzok

Ehhez a tanfolyamhoz 3 hanganyagot is kapsz. Ezek "transzok", vagyis hanganyagok, amelyek meghallgatása segít téged abban, hogy könnyedén tudj hatékony metaforákat írni.

Az első anyag a kreatív énedet hozza a felszínre.

A második a metaforákhoz szükséges párhuzamok megtalálását segíti.

A harmadik a sugallatadásról szól, vagyis arról, hogyan mutathatsz a történeteidben lehetőségeket, amelyek a megoldás felé vezetnek.

Tematika

1

Alapok

Ebben a fejezetben az egyszerű metaforákról beszélünk, és a hozzá hasonló nyelvi elemekről. Felszabadítjuk kreativitásod, hogy minél gyorsabban megtalálhasd a metaforikus megfeleltetést egy adott dologhoz. Megismerheted a kiterjesztett metaforákat.

2

Felépítés

Az egyszerű metaforákon túl - a történetek ereje. Megismerheted az azonos szerkezetű, az NLP által is használt metaforákat. Lépésről-lépésre megtanulhatod a metaforák felépítésének a folyamatát. Külön beszélünk a sekély és mély metaforikus környezetekről, az erőforrásokról és a sugallatokról.

3

Erősítés

Számos apró trükk és történetszövési technika létezik, amellyel "erősebbé" teheted a történeted. Ebben a fejezetben kifejezetten ezekre koncentrálunk. Szó lesz többek között a rejtet logikai láncszemekről, az érzékelési csatornákról, az egymásba ágyazott vagy párhuzamosan futó metaforaszálakról és az ún. megoldási szintekről.

4

Életmetaforák

Az életmetaforák a saját életedre jellemző - legtöbbször tudattalan - képzettársítások. Most felfedezheted ezeket, és elkezdhetsz az életeddel egy újabb, mélyebb szinten foglalkozni. Alkothatsz egyedi történeteket, vagy megírhatod életed regényét.

5

Transzba ejtő mesék

Ehhez a fejezethez a "Milton Erickson hipnotikus nyelvi mintái
metaforaíráshoz és mesemondáshoz" c. ebook nyújt jó alapot. Nemcsak egyes nyelvi mintákkal érhetsz el azonban különlegesen mély hatást, hanem olyan történeteket is írhatsz, amelyek az olvasót (vagy az írót) mélyebb tudatszintekre vezetik. Ezeken a szinteken pedig különösen mélyre juttathatod a sugallatokat.

6

Gyógyító mesék

Az "Álomba ringató és gyógyító esti mesék" c. ebook-hoz kapcsolódóan ebben a fejezetben kifejezetten a gyógyító történetekkel foglalkozunk. Ezeknek több típusát is megismerheted. Különösen értékes lehet ez, ha gyermeked van, hiszen ők fogadják be legkönnyebben a történeteket. Alkalmazhatod azonban ezt a módszert önmagad gyógyítására is.

Ez egy fontos része a tanfolyamnak, ha komolyabban is érdekel a gyógyító írás, amely "A Gyógyító folyó" címmel, egy önálló tanfolyamban válik majd teljessé.

Metaforaírás

online tanfolyam

Örökös hozzáférés
a teljes tanfolyamhoz

28000 Ft

Több írástanfolyam is érdekel? 

A tanfolyamcsomagok kedvezményesek.
Tudj meg többet itt.

Hogyan fizethetek?
(kattints a képre!)

Hogyan fizethetek

Holdfény sárkánnyal

A "Holdfény sárkánnyal" c. könyv mese felnőtteknek. A könyv hátsó részében részletes magyarázatokat találhatsz a történetben szereplő számos metaforáról. 
Ha még nincs meg neked ez a könyv, érdemes lehet beszerezned.  A 236 oldalas papírkönyv ára 3200 Ft. 

Ha a metaforaírás tanfolyam résztvevője vagy, és megrendeled a könyvet, átvállaljuk a teljes szállítási költséget. A könyvet futárral küldjük el. A szállítási költséget csak abban az esetben tudjuk átvállalni, ha NEM utánvéttel fizetsz. 

(Megrendelésre lehetőség az első tanfolyami fejezetben.)

Komolyabban is elmerülnél az önfejlesztő írásban? A gyógyító írást akarod megtanulni? Akkor a tanfolyamcsomagokat érdemes megnézned. 

A dupla, tripla és teljes írástanfolyam-csomagok jelentős kedvezményt biztosítanak.

Kreatív írástanfolyam-csomagok

Ha több írástanfolyamot is szeretnél elvégezni, akkor kedvezményesen juthatsz örökös hozzáféréshez a tanfolyamcsomagok keretén belül. Ezek különösen akkor lehetnek hasznosak, ha többféle írásmódszer is érdekel, illetve ha kifejezetten a GYÓGYÍTÓ ÍRÁS elsajátítása a célod.  

A teljes tanfolyamsorozat NÉGY tanfolyamból épül fel, amelyek a következők:

1. Belső írás alaptanfolyam 
(már elérhető)

2. Színes írás
(már elérhető)

3. Metaforaírás
(már elérhető)

4. A Gyógyító folyó

(Elindult)

Ha a gyógyító írás áll az érdeklődésed középpontjában, szükséged lesz a teljes tanfolyamsorozatra, mert a Gyógyító folyóban mindent használunk, amiről ezek a tanfolyamok szólnak.

Vélemények a korábbi tanfolyamról

Kedves volt, barátságos, érthető, vidám...

A tanfolyam kedves volt, barátságos, érthető, vidám, ajánlom bárkinek, aki segíteni akar másoknak, de nem tudja hogyan. A metaforákkal el tudtam érni egy nekem fontos embernél, hogy újból megfontolja és revidiálja egy fontos döntését, aminek az eredménye neki is jó volt, és nekem is.

Zsuzsa

Ott hagytam az állásomat, hogy vállalkozó legyek, s álmaim hivatását csináljam...

A tanfolyam hatására rájöttem sok mindenre a munkahelyemmel kapcsolatban, s ott hagytam az állásomat, hogy vállalkozó legyek, s álmaim hivatását csináljam.

Ildikó

ThetaHealing konzulens

A hírleveleimet többen nyitják meg. Jobb a statisztikám.

Mindenkinek ajánlom ezt a tanfolyamot, blogolóknak, azoknak akik írni szeretnének, és akik fejleszteni szeretnék a kommunikációjukat.

A legjobban az Ericksoni hipnózist, a feladatok közül a varázslatos mesét kedveltem, és sokat tanultam a kommunikációm fejlesztéséhez. A leveleimben használom a módszert, és a hírleveleimet többen nyitják meg. Jobb a statisztikám.

Vali

Ha engeded, a metaforák megérintik a lelkedet és felemelnek a földről.


Egy őszi mélypont időszakában találtam rá erre a tanfolyamra, akkor úgy gondoltam, nem véletlenül. Nem vagyok az az elmélyülő típus, és úgy érzem, nem vagyok képes tanított technikák tudatos alkalmazására, de azért igyekszem azokat valamennyire elsajátítani. A tanfolyam során olyan személyes visszajelzések érkeztek az elvégzett feladatokról, amelyek újabb energiát adtak a további feladatok elvégzéséhez, így azokhoz mindig örömmel fogtam hozzá. Ha engeded, a metaforák megérintik a lelkedet és felemelnek a földről. És ha koncentráltan akarod, a Te metaforáid megérinthetnek más lelkeket ... na akkor megélheted az igazi katarzist. Tudom, hogy nem véletlenül akadtam a tanfolyam hírére.

Minden egyes lelkitársnak ajánlom ezt a tanfolyamot.

Van-e valamilyen javaslatom? Még több ilyet ;)))

Bujdosó Klára

Ügyintéző

Gyakran ismételt kérdések

Milyen eszközökön érhetem el az online tanfolyamot?

Le tudom tölteni a tanfolyam anyagát?

Ha korábban megvásároltam a Nagy metaforás csomagot, érdemes erre a tanfolyamra is jelentkeznem?

Szükséges bármilyen előképzettség?

Engem a gyógyító írás érdekel. Ez a tanfolyam kell nekem?

Nem találom a kérdésemre a választ, mit tegyek?

>