Olvasnivaló

Sok évvel ezelőtt, amikor még egy régebbi verziójú weboldalunk volt, amely nem volt se reszponzív, se ilyen szép, mint ez, és még online tanfolyamokat sem tudtunk rajta működtetni, akkor nem tudtunk ilyen szintű szolgáltatást nyújtani, mint most.

Akkor is volt azonban nagyon sok írásunk, cikkek és gondolatébresztő bejegyzések több szerző tollából. Amikor azonban átalakítottuk az oldalunkat az újabb rendszerre, nem volt elegendő figyelmünk ezekre az írásokra.

Most azonban ismét életre keltettük, visszahoztuk az összes korábbi cikket, így éltre keltve minden régi tartalmat. Az alábbiakban találhatod a tematikus cikkgyűjteményünket, melynek olvasásához jó szórakozást kívánunk!

A cikkek szerzői: Braskó Csaba, Dinnyés Márta, Dr. Stenger Györgyi, Murányi Péter, Szűcs Tibor

Tematikus személyiségfejlesztés cikkgyűjtemény

Célkitűzés

Ha tudod, mi az, ami igazán számít, akkor azt is tudod, mit akarsz. Így jelölheted ki az életedben a változás irányát. Persze nem elég csak tervezni, cselekedni is kell, így a célkitűzés részben agyalás, részben fizikai síkon történő munka.

Család

A család az egyik legfontosabb közösség amelynek a tagja lehetsz. Ezzel együtt a legtöbb fejtörést okozhatja az életedben. Minél nagyobb a család, annál több mindenre kell figyelned. Vajon te hogyan kezeled ezt a dolgot?

Emberi kapcsolatok

Egyedül nem megy... nagyjából semmi. Az élet a kapcsolatteremtésről szól, s a család csak az egyik színtere ennek. Munkatársak, barátok, párkapcsolat. Mindezek önmagukban, vagy egymást kiegészítve, sokszor egymásnak ellentmondva adnak feladatokat a mindennapi életben.

Kommunikáció

A kapcsolatteremtés kommunikáció. A kommunikáció pedig az egyik legfontosabb emberi képesség. Ennek ellenére nem tanítanak ilyesmit az iskolában, így mindenképpen érdemes beszélnünk róla. Külön szót érdemelnek a kommunikáció különféle szintjei és rétegei, amelyekről sokan még egyáltalán nem hallottak.

Kreativitás

Kreatívnak lenni azt jelenti, hogy nemcsak a megoldást tudod megtalálni egy adott problémára, hanem azt is, hogy egyáltalán hol keress megoldást. Észrevenni, hogy a dolgok nem csak egyféleképpen működnek, hanem egészen új módokon is. A kreatív alkotói folyamtok pedig egészen mélyre vezethetnek...

NLP

A Neuro-lingvisztikus programozásban az a legjobb, hogy mindenki számára érhető, játékos gyakorlatai elegáns megoldásokat nyújtanak az emberi problémákra. Ha pedig más emberekkel akarunk kapcsolatba kerülni, az NLP egyedülálló kommunikációs modelljére támaszkodhatunk.

Önismeret

A legfontosabb ember világon, legalábbis a saját világodban csakis te lehetsz. Épp ezért nagyon fontos, hogy alaposan tisztában légy a tulajdonságaiddal és képességeiddel. Tudnod kell, milyen helyzeteket vállalsz be, és persze fejlődnöd is szükséges. Erről szól az önismeret.

További cikkek

Mert sok érdekes írásunk van, amelyeket igazából egyik kategóriába sem tennénk bele. Vagy azért, mert nem tartozik oda, vagy azért, mert túl sok helyre is passzol. Szemezgess ezen írások között, mert talán itt találod meg azt, amely igazán hozzád szól.

>