Belső Írás alaptanfolyam - Mindennapi NLP

A legkönnyebben alkalmazható ÖNÁLLÓAN HASZNÁLHATÓ SZEMÉLYISÉGFEJLESZTŐ MÓDSZER

Elég a céltalanságból, a megrekedt élethelyzetekből, az időhiányból, a megoldhatatlan problémákból.
VEDD A KEZEDBE AZ IRÁNYÍTÁST.

 • Önbizalomhiánnyal, alacsony önértékeléssel küzdesz? Nem találod a céljaid, vagy nem találod ÖNMAGAD?
 • Megváltozott valami, elakadt élethelyzetbe kerültél? Nincs senki, aki segítene?
 • Időhiányban szenvedsz, túlvállaltad magad, nem tudsz a legfontosabbra fókuszálni: SAJÁT MAGADRA?

Szűcs Tibor vagyok, a Mindennapi NLP és a Nagy Belső Utazás szerzője és trénere, számos önfejlesztő cikk, könyv és tanfolyam megalkotója.  Évek óta használom azt a módszert, amelyet hamarosan TE is megismerhetsz.

A megoldást ne odakint keresd. Amire szükséged van, már most is benned van.

A mindennapi életben számos problémával kell szembenéznünk. Miközben a legtöbben túlvállaljuk magunkat, és az energiánkat felemészti a másoknak való megfelelés, nem jut időnk saját magunkra. Ha mégis, nem tudjuk, MIT is kezdhetnénk magunkkal, HOGYAN oldjuk meg a gondjainkat, hogy végre a CÉLJAINKRA figyelhessünk.

Ha nem kapunk KÜLSŐ segítséget, ha nem számíthatunk másokra, sokszor úgy érezzük, hogy EGYEDÜL MARADTUNK a problémáinkkal. Kevesen tudják azonban, hogy valójában a külső segítséget is BELSŐ ERŐFORRÁSOK útján érhetjük elEzek az erőforrások pedig most is a rendelkezésedre állnak - csak elő kell hívnod őket.

Az első és legfontosabb lépés a MEGOLDÁS felé, hogy ÉSZREVEDD: valami nincs rendben. Ha hajlandó vagy a figyelmed a saját életedre fordítani, akkor tudsz továbblépni.

Miért nem tudjuk megoldani a problémákat?

Az iskolában sok mindent megtanítottak nekünk, de pár lényeges dolog kimaradt. Nem mutatták meg, hogyan találhatjuk meg a céljainkat. Nem tanították meg, hogyan lehetünk hatékonyak és következetesek, hogy el is érjük a céljainkat. Nem kaptunk útmutatót a KOMMUNIKÁCIÓHOZ, és azt sem mondták meg, hogyan éljük túl, ha rosszra fordulnak a dolgok körülöttünk. Természetes tehát, ha ma valamiféle problémás helyzetbe kerülünk, nem mindig tudjuk, mit tegyünk. Ez pedig rányomja a bélyegét a mindennapjainkra.


Az ELVÁRÁSOK világában élünk. Rengeteg a felelősségünk, és a figyelmünk alapvetően KIFELÉ irányul. Mégsem érezzük magunkat boldognak, ha sikerül teljesítenünk az elvárásokat. 


FÓKUSZ


A legfontosabb dolog, ami kiránthatna bennünket a mókuskerékből vagy a céltalanságból, az a FÓKUSZ. Ennek a fókusznak azonban elsősorban BEFELÉ kellene irányulnia.


TE MENNYIT SZOKTÁL MAGADRA FIGYELNI?

Mindenkinek annyi baja van.

De mennyi?

Mindannyiunknak bőven megvan a maga problémája. Ettől még lehetünk pozitívak, és megoldhatjuk a gondjainkat. A kérdés, hogy mennyi időre van szükségünk a megoldáshoz.
Vannak teljesen egyedi problémák, de sok a hasonló eset is. Hogy ne kelljen találgatnunk, megkérdeztük az olvasóinkat, melyek a legnagyobb problémák, s mely életterület foglalkoztatja őket a legjobban.

A három legfontosabb terület

 • Testi és lelki öngyógyítás 
  Természetes, hogy ez a leggyakrabban megjelölt terület, hiszen az alapvető értékrendünk első helyén az EGÉSZSÉG áll, legalábbis így volna helyes. A betegségek jelentősen ronthatják az életminőségünket. Sajnos a gyógyulás sokszor nem könnyű, és a külső segítség sem hoz mindig megoldást.
  Ha lelki problémáink vannak, az egy másik szinten veszi el az energiánkat. Szorongunk, félünk, nem hiszünk magunkban, nem merünk megtenni dolgokat, fásultak vagyunk. Ez senkinek sem hiányzik, mégis sokan ilyen problémákkal küzdenek.
 • Önbizalom, önértékelés növelése
  A legjobbat kellene magadból kihozni, ez teljesen logikus. Amikor azonban valaki fél megpróbálni dolgokat, nem hisz magában, nem ad ESÉLYT sem a változásra saját magának, akkor rendesen berántja a kéziféket az életében. Mozdulni sem tudsz, ha nem ismered fel a saját képességeid. Tudsz beszélni, tudsz járni, képes vagy dolgokat megtenni, ez már önmagában is alkalmas a megoldásra. Gondolkodni is tudsz, vagyis teljesen ésszerű volna, ha mindenki felismerné, milyen értékes valójában, és ez egészséges önbizalmat adna, és bátorságot.
  Természetes, ha az önbizalom és önértékelés növelése fontos az embereknek.
 • Emberi kapcsolatok
  Az emberi kapcsolatok gazdagítása, javítása , kommunikáció fejlesztése különösen fontos az embereknek. Az emberi lények legfontosabb örömforrása, életének értelmet adó tényezője, hogy másokkal töltsék el az idejüket. Mindenféle emberi kapcsolat lehet nagyon értékes, így fontos, hogy ezeket mindig ápoljuk.
  Külön probléma, ha szegényes emberi kapcsolataink vannak, nincs kivel beszélnünk. Nem tudjuk kiönteni a lelkünket senkinek, az apró problémáktól a nagy traumákig mindent magunkban akarunk megoldani. Ez a feszültség nem ritkán beteggé tesz minket. 

KÖRÜLMÉNYES?

A körülmények meghatározzák az életünket. Nem mindegy, hova születtünk, hol élünk, kik vagyunk, milyen a családunk, az egészségünk - a lehetőségek korlátjai között élünk. Azokat megváltoztatni pedig néha borzasztó "körülményes".

Nyilvánvalóan vannak, akik "szerencsésebb" helyzetben vannak nálunk. És hát, akkor most mit is tehetnénk?

Rengeteg mindent. 

Robert Dilts, a Neuro Lingvisztikus Progamozás (NLP) egyik híres szerzője alkotta meg az idegrendszeri szintek modelljét, amely az emberi viselkedés megfigyelésének és a problémák megoldásának egy nagyszerű eszköze. Minél "magasabb szinten" gondolkodunk a piramisban, annál nehezebb a változtatás. 

 Amint látod, a KÖRNYEZET a legalsó szint. Vagyis a körülményeket a legkönnyebb megváltoztatni.

Természetesen vannak módszerek, amiket használhatunk arra, hogy megváltoztassuk a környezetünket, sőt, a piramis magasabb szintjein is tudunk változást elérni.
Megváltoztathatjuk a viselkedésünket, képességeinket, hiedelmeinket. Mindannyian ismerünk pár ilyen módszert, a kérdés az, mennyire tudjuk azokat használni.

Kiutak a problémákból

Néhány ismert eszköz és módszer

JÓZAN PARASZTI ÉSZ
Nos, ez nem egy módszer, hanem egy adottságunk, amellyel (elvileg) mindannyian rendelkezünk. Aki képes két lábbal a földön állva működtetni ezt a fajta gondolkodási módot, az ösztönösen mindig a legjobb irányba fog haladni. A józan paraszti eszünket tehát célszerű a lehető legtöbbet használni. 

Ez volna a legegyszerűbb, de bizonyos helyzetek nem érhetők fel józan paraszti ésszel. Ha valahol elkövetünk egy hibát, amelyet nem korrigálunk, akkor az idők folyamán már nem lesz elegendő a józan paraszti logika, "kacifántosabban" kell gondolkodnunk, hogy megtalálhassuk a megoldást.

NLP
Az NLP segít KREATÍVAN gondolkodni, és kihasználja az idegrendszered működését. Felismeri azokat a mintákat, amelyekre eddig nem figyeltél, és játékos gyakorlatokat ad. A szobában lépegethetsz papírlapokon, filmet pergethetsz a fejedben, megérintheted a kézfejedet.
Az NLP sok gondolkodási modellt is tartalmaz, egyik leghíresebb ezek között az Életfonal. Az NLP előfeltevései önmagukban életformáló felfedezést jelenthetnek.
Az NLP igényel némi gyakorlatot, és helyet, de megéri vele foglalkozni.

MEDITÁCIÓ
A meditáció vagy transz, vagy ezek valamely formája fontos része lehet az életednek. Különösebb feltétele nincs, csak egy nyugodt helyszín és idő kell hozzá. Ugyanakkor birtokolnod kell a fókuszálás képességét, méghozzá magas szinten. Ha elkalandozol, vagy elalszol közben, nem tudod célzottan alkalmazni, vagy egyáltalán nem tudod használni ezeket a módszereket. Az irányított hanganyagok segítenek a koncentrációban, de azokat nem biztos, hogy pontosan tudod a saját céljaidra alkalmazni.

Van azonban MÉG EGY speciális módszer:

AZ ÍRÁS

Az írás nem a józan paraszti eszünket mozgósítja, nem kifejezetten NLP-s módszer, nem meditáció - valamelyest azonban tartalmazza mind a hármat.


Az írás alatt nem a "hagyományos" értelemben vett írást értem. Hosszú évek óta kísérletezem a kreatív írással, kipróbáltam annak számos változatát, s több tucat teleírt füzet, számos élő tanfolyam, írástábor és online tréning tapasztalataira építve eljutottam a szabad írásra épülő kreatív és színes gyakorlatokat tartalmazó módszerhez, amely nem más, mint a

BELSŐ ÍRÁS

A belső írás egy speciális írástechnika. A kreatív íráshoz sorolhatjuk, amely több módszer erejét egyesíti magában.

 • Használata során LOGIKUS KÖVETKEZTETÉSEKHEZ juthatsz.
 • Megtalálható benne az NLP számos eleme. 
 • Az elmélyült írás egyfajta meditációként is felfogható, amelyben teljes a fókuszod, s nem tudsz elkalandozni.


Az elmúlt években különösen mélyre merültem az írásban, amely olyan felismerésekhez vezetett, amelyeket mindenképpen szeretnék átadni azoknak, akik szívesen írnak, és szeretnék felszámolni a problémákat az életükben. Épp ezért elérhetővé tettem számodra a TELJES MÓDSZERT BEMUTATÓ tanfolyamsorozatot, amelynek most az első részéhez férhetsz hozzá.


Most megismerheted az egyik LEGKÖNNYEBBEN HASZNÁLHATÓ és LEGSZÓRAKOZTATÓBB önfejlesztő módszert:

BELSŐ ÍRÁS online ALAPTANFOLYAM

A témáról szóló élő tanfolyamok és a korábban elérhető online műhelysorozat anyagát jelentős mértékben kiegészítve, új megközelítésben, még több írásgyakorlattal és útmutatóval ellátva létrehoztuk az új Belső írás alaptanfolyamot. A tanfolyam online: videókat, szöveges leírásokat, prezentációkat tartalmaz. 


Három modul érhető el a tanfolyamban, amelyek a következők:

 • 1
  A szabad írás, mint gondolkodási eszköz: A teljes módszer alapját képező folyamatos, megszakítás nélküli kézírás technikája. Fontos tudnivalók, önálló alkalmazási módok, szabályok és tippek. Az írás, mint SZOKÁS kiépítése.
 • 2
  A belső írás, mint képesség:  Az írás azon építőkockái, amelyeket magad is használhatsz. Speciális technikák, az írás hatásmechaniznusa. Hogyan csináld és mi áll ezek mögött?
 • 3
  Alkalmazás: Hogyan használhatod fel az írás erejét valós problémáid megoldásához? Útmutatók, és lépésről-lépésre vezetett gyakorlatok.

Érdekelnek a további részek is?

Akik már kipróbálták a belső írást:

Kedves Tibor! Szeretném Neked megköszönni ezt az egyszerű, mégis nagyszerű módszert, aminek máris a rabja lettem. Szeretem az írást minden formában, de ezt még soha nem próbáltam. Azóta viszont minden nap gyakorlom. Már majdnem elfelejtettem a papíron sercegő toll hangjának hangulatát és azt a flow élményt, amit kizárólag a kézírás nyújthat. Az írás egyébként is teljes mértékben ki szokott kapcsolni, de a kézírással és a témakényszer nélküliséggel nem csak a folyóírásnak, de a fejemet megtöltő gondolatfolyamoknak is szabad utat engedhetek. Általa a kimondatlan gondolatok kimondottá válnak, a kusza ötlethalmazok kigubancolódnak. Egyszóval sok szempontból kisimultabb vagyok. Köszönöm

Rátzné Nagyfi Krisztina

bankár és talán egyszer nem csak hobbi író

Három napja kezdtem el írni, január 13-án. Sok problémával küszködöm, családi, anyagi, munkahelyi. Mindegyikre kitérek az írásomban. Azt vettem észre ez után a rövid idő után, hogy már most a harmadik napon is másképp látom a dolgokat, nem gurulok be mások hülyeségei miatt, hanem a megoldáson gondolkodom, és jönnek is. Higgadtabb vagyok, és remélem, ez a helyzet még jobb lesz. Köszönet érte....

Radnai Ildikó

szociális gondozó

Elkezdtem. Kivételesen nem halogattam, talán mert valahol mélyen éreztem, hogy ezt most már nem szabad.........ebbe bele lehet kapaszkodni, sőt! Kell! Az első reggeli jegyzetem szó szerint brutálisra sikeredett. Visszaolvasni sem merem, csak felidézek belőle részleteket és már ettől is gyomorgörcsöm támad. Rádöbbentem, hogy mennyire depressziós vagyok. Bár nincs mihez viszonyítani, azt azért sejtem, hogy ez komoly. De valahogy mégis JOBBAN LETTEM. Nem hagyom abba a reggeli jegyzetet, mert még nem tudom mi történik bennem, velem, csak jobb lett egy kicsit, nagyon kicsit. Alapvetően introvertált ember vagyok és a jelenlegi állapotom még jobban megnehezíti a mindennapjaimat, de nagyon küzdök. Most ehhez kaptam egy medicinát anélkül, hogy le kellene meztelenítenem a testem az orvosnál, vagy a lelkem a terapeutánál.

Ildi

háziasszony

Mit kapsz ebben a tanfolyamban?

A teljes alapmódszert

Mindent, amit a belső írás alapvető használatához tudnod kell. Teljes értékű gyakorlati útmutatást példákkal illusztrálva. Később ezt a képességedet tudod kiterjeszteni további, speciális alkalmazási módokkal. (színes írás, gyógyító írás)

Örökös hozzáférést

Az anyagot KORLÁTLAN ideig eléred, bármennyiszer megtekintheted, és természetesen hozzáférsz a későbbi frissítésekhez, kiegészítő anyagokhoz és fejezetekhez is. 

Szakértő segítséget

Minden fejezet és gyakorlat alatt találhatsz hozzászólási lehetőséget. A felmerülő kérdéseidre rövid időn belül választ kapsz.

A tanfolyam témái

A szabad írás, mint gondolkodási eszköz

 • Egyszerűség és komplexitás - Hogyan használd bármikor az írást?
 • Áradó gondolatfolyam - Hogyan tapasztalhatod meg a Flow élményét a kézírás által?
 • Szabályok és tippek - Mire figyelj, és mire ne?
 • A belső cenzor - Mi van, ha valaki elolvassa, amit írtál?
 • Az írás szintjei - Hogyan tudod a legtöbbet kihozni az írásaidból, és így magadból?
 • Mederbe terelve - a tematikus szabad írás

A belső írás építőelemei

 • Listák - amelyeket amúgy is használsz
 • Kiemelések - Fókusz és szelekció
 • Leírás - Érzékszervi élmények a papíron
 • Elbeszélés - Emlékek és alkotott élmények
 • Metafora - Írás a metaforikus gondolkodás, és a történetek erejével

Technikák és módszerek

 • A bűvös mondat - Az áradó gondolatok kapuja
 • Nézőpontok, belső hangok - az új megtapasztalások világa
 • Közelítések, távolítások - Teljesebb fókusz és szélesebb látótér
 • Átírások - Emlékmanipuláció és belső élmények átformálása írással 
 • Bevésés - Az ismétlés ereje
 • Jövőbe vitel - Írd meg a pozitív jövődet
 • Valóra váltás - avagy a jelenbe hozatal
 • Kiírás és beírás - Negatív, pozitív
 • Az elküldetlen levelek - Kedves Önbizalmam!

Alkalmazás és gyakorlatok

 • Szokásteremtés - Hogyan építsd be az életedbe a belső írást?
 • Naplóírás - A rendszeres írás változatai
 • Mederbe terelt szabad írás gyakorlatok - az egyszerűség jegyében
 • Összetett írásgyakorlatok - Láncra fűzött írásfeladatok
 • Önbizalom és önértékelés növelése - becsüld meg magad
 • Kreatív percek - Problémamegoldás írással
 • Útkeresés, célkitűzés - Hogyan találd meg céljaid, és hogyan légy motivált az elérésükben
 • Akadályok leküzdése  - Amivel már régóta nem tudsz mit kezdeni
 • Hiedelem átformálása - Korlátok helyett lehetőségek
 • A múlt átírása - Éld át újra az emlékeidet új erőforrásokkal
 • Gyógyító gondolatok - A gyógyító írás alapjai (a téma fontossága és terjedelme miatt a gyógyító írás külön tanfolyamban lesz elérhető)
 • Emberi kapcsolatok javítása - Indulj ki magadból, juss el másokhoz.

Miért hasznos neked a belső írás?

 • Csak egy füzet és toll kell hozzá
 • Nem igényel semmiféle képzettséget
 • Nem szükséges sok időt áldozni rá
 • Megteremti az életedben a fókuszt
 • Segít megtalálni a céljaid
 • Segít visszatalálni önmagadhoz
 • Gyógyító hatással van rád
 • Kiutat mutat beragadt élethelyzetekből
 • Feltárja a belső erőforrásaidat
 • Javíthatod általa emberi kapcsolataidat
 • Szórakoztató, élvezetes hobbi
 • Összhangban van más önfejlesztő módszerekkel

Ezt a "módszert" teljesen magamtól évek óta használom. Természetesen úgy , hogy fogalmam sem volt mit és miért, csak úgy szimplán jól esett és oldotta a feszültséget, a fájdalmat. Erre pedig azért volt szükségem mert 9 éve egyik napról a másikra kifordult az életem a minden létező sarkából, férjem balesetével és halálával. 4 gyerekkel / köztük egy 6 évessel / kellett valamit kezdenem az élettel. Most , hogy találkoztam veled és az írásoddal / honnan is jöttél fogalmam sincs / de kaptam egy visszaigazolást, hogy nem az agyam bomlott meg a fájdalomtól, hanem ösztönösen megtaláltam a gyógyírt. Jó ez a tudat! Sok ezer oldal született az elmúlt években. Tiszta szívből ajánlom mindenkinek aki most kezdene hozzá.

Csilla

kereskedő

Kedves Tibi! Eleinte nehezen ment a szabad írás. Elvesztettem a fonalat. Mivel nem kell javítani vagy a helyesírásra figyelni, nem kell lenyelnem a mérgem, dühöm. Az elfojtásoknak VÉGE! Kiírom magamból s nem lóg az orom hanem mosolygok, megbocsátok. Magamnak is. Elvégre ahogy rájöttem a szabad írás során pont magammal nem lehetek haragban. Hogy nézne ki ha összeveszek magammal.

Mióta a füzetbe írok, nem bántok meg senkit. Bár így maradna. Miért nem tanítják a suliban, 40 után kell ekkora okos dologra szert tenni? De tudom te egy angyal vagy földi álruhában, addig minden rendben van. Fejlődök. S tetszik,sőt! Napról-napra több ötletet kapok s jobban meg is oldok mindent. Pl. már leírtam magamról 2 kilót is. Noszogatás nélkül több mozgással. :)

Era

öreg diák

Nagyon megváltoztatta az életem a szabad írás ez tény. Először is konkrétabbak lettek a feladatok amit az nap el fogok végezni és nagyobb százalékban el is végzem ezért sokkal hatékonyabbnak érzem magam és ezért ezt folytatom követező nap is és harmad nap is. Családomba nagyon sok pozitív dolog történt olyan is ami nem gondolom, hogy rajtam múlott de szerepeltek az írásaimban pl. férjemnek új munkahely, nekem nem várt fizetés emelés, amit igazából csodának is gondolhatok. Megértettem és tapasztaltam, hogy az utat nem kell ahhoz ismerjem, hogy elérjem a céljaim. Később már napközben is írok, ha van egy kis rövid időm, autóban, kávézóban stb. Másodszor ami kialakult ez az egy szokás bevezetésével. hogy magabiztosabbnak érzem magam és szóban is bátrabban el merek mondani a másiknak dolgokat vagy hogyan is fogalmazzam bele merem mondani az arcába amit régebben nem mertem. Lehet ez az írás is nagyon "szabad" lett, nem szépen van fogalmazva, de boldog vagyok. Köszönöm neked Tibi, hogy ezt megmutattad.

Lepsényi Izabella

területi képviselő

Szűcs Tibor

Mindennapi NLP

Magamról

A Mindennapi NLP alapítója, szerzője és trénereként kezdtem. Igen hamar elmerültem a Neuro Lingvisztikus Programozásban, majd később a célkitűzésben, a játékosításban - és végül a kreatív írásban. Ötödik éve vezetem a Nagy Belső Utazás c. online személyiségfejlesztő programot.
Amikor a gyerekeim hagynak, akkor írok. Írásmániámhoz legszívesebben kávét társítok.  

Kinek való ez a tanfolyam, és kinek NEM?

A belső írást nevezhetnénk UNIVERZÁLIS módszernek, de valójában nem az. A belső írás csupán téged hoz ideális formába, és a problémákat magadnak kell megoldanod. Így maga a módszer egyáltalán nem univerzális. Te vagy univerzális.

A belső írás egy eszköz, amelyet ott használsz, ahol akarsz. Épp ezért az élet szinte minden területén használhatod. Mivel azonban úgyis megvannak a legfontosabb céljaid, kezdetben talán csak egy ilyet érdemes írással “megcélozni.”
A belső írás tehát arra való, hogy javíts általa az életeden. 


Ez a tanfolyam...

Neked való, ha...

 • Szeretsz írni, vagy szívesen kipróbálnád
 • Hajlandó vagy magadra IDŐT szánni
 • Ha szereted az online tanfolyamokat, vagy szívesen kipróbálnál egyet
 • Egy új, izgalmas és szórakoztató hobbira vágysz
 • Önállóan szeretnél változatni az életeden

Nem neked való, ha...

 • Utálsz írni
 • Semennyi időt nem tudsz a tanulásra, vagy magadra fordítani
 • Ha csak az ÉLŐ oktatási formákat kedveled
 • Csak a gyors, AZONNALI változást ígérő módszerekben hiszel
 • Nem hiszel a tudattalanra ható gyakorlatokban

Kezdd el MOST a belső írást!

Örökös hozzáférés
a teljes tanfolyamhoz
és tagság a Kreatív írás zárt Facebook csoportunkban

Az örökös hozzáférés díja:
28 000 Ft

(NBU kedvezménnyel: 22 000 Ft)

(Az NBU kedvezményt csak a 2021-es évre tagságot váltott NBU résztvevők tudják igénybe venni. )
Ha te tagja vagy az NBU-nak, az aktuális kódok bejelentkezés után az NBU oldalon itt érhetőek el.
Mi az az NBU?

Hogyan fizethetek?
(Kattints a képre!)

Amennyiben érdekel a Belső írás alaptanfolyam mellett az erre épülő Színes írás tanfolyam is, vagy akár a teljes tanfolyamsorozat (kiegészülve még a Metaforaírás és a Gyógyító folyó tanfolyamokkal), akkor dupla, tripla, illetve teljes csomagban is megrendelheted őket.

Gyakran feltett kérdések

Mikor kezdődik a tanfolyam?

Mi van, ha nem tudok jól írni?

Mennyi ideig tart ez a tanfolyam?

Mennyi időt vesz igénybe ez az írás?

Hogyan fizethetek?

Ez az írás valóban GYÓGYÍTÓ?

Ebben a tanfolyamban a TELJES módszer benne van?

Már megvásároltam a Belső Írás webinár-sorozatot. Ad nekem újat ez a tanfolyam?


P.S.: Ha kérdéseid vannak, örömmel válaszolunk mindegyikre. Használhatod az oldal jobb alsó sarkában található ikont, vagy írhatsz nekünk az ugyfelszolgalat@mindennapinlp.hu címre is.

>