Amiről nem esett szó az iskolában

A Tanulás Művészete

Murányi Péter, a "Természetes nyelvtanulás" c. könyv, az "Ericksoni hipnózis", a "100 nap a karcsúságért" és az "NLP Varázsigék" c. nagy sikerű online tanfolyamok szerzőjének vadonatúj kurzusa.

Tudunk-e tanulni?

Feltűnt-e már, hogy a hagyományos oktatásban nem tanítanak tanulni. Efféle ezoterikus tevékenység nem szerepel az iskola céljai között. Az órákon „anyagot” tárnak elénk, ránk bízva, hogy sajátítsuk el, ahogyan tudjuk.


Az iskola egyik feltételezése szerint az „anyag” magunkévá tevésében a szorgalom segít. Hát, ha csavarhúzóval akarjuk beverni a szöget, tényleg szorgalmasan püfölhetjük.


Egy másik hittétel szerint a tehetség, „okosság”, „ügyesség” dönti el, hogy sikerül-e elsajátítanunk valamit. Ráadásul ezeket a nem kielégítően definiált tényezőket többnyire velünk születettnek hiszik. Felmerül a kérdés, hogy ha az „I.Q”-n nem lehet változtatni, és valakinek nem elég „magas”, akkor tulajdonképpen minek jár iskolába.


Az NLP alapítói szerint a valamilyen irányú „tehetség” jórészt a kiskorunkban, tudattalanul a magunkévá tett gondolkodási mintákon alapul. Ezek pedig fejleszthetők, ami által szó szerint magasabb „intelligenciához” juthatunk.

Amit érdemes átgondolnod

Gyakorlati és elméleti tudás

A hagyományos oktatás egy sajátos vonása, hogy passzivitásra neveli a gyerekeket. Az energiával teli, rohangáló, a világot megismerni kívánó kis lényeket ledugja egy helyre, mint a krumplit, és csak a padból engedi nyújtogatni a csíráikat.

Elég nehéz elképzelni, hogy a tudás a padban lenne a legjobban hozzáférhető. Akkor miért képzeljük, hogy így kell csinálni?

Tudatos és tudattalan tanulás

Különös feltételezés az iskolában, hogy a tanulás tudatos folyamat. A gyerekeknek, akik évek óta tökéletesen használják az anyanyelvük bonyolult nyelvi szerkezeteit, nyelvtanórán leegyszerűsített „nyelvtani szabályokat” tanítanak. E hozzáállás kudarca akkor látszik igazán, amikor egy másik nyelvet próbálnak hasonló módszerrel elsajátíttatni. Vajon miért döcög valami, ami korábban már magától működött?

A testi érzések

Az iskolai élményeink miatt gyakran elfelejtjük, hogy a tanulás az eredendő élvezetek közé tartozik.

Ezen a tanfolyamon az izgalmas tanulás lehetőségeit keressük. Az új képességek elsajátítása roppant kielégítő érzés; olyan, mint amikor a király újabb és újabb területeket hódít meg, gyarapítva a birodalmát.

A tanulás örömteli állapotai mellett azt is jó észben tartanunk, hogy nem csupán az agyunk tanul.  A tanulást lehetővé tévő idegrendszeri minták az egész testünkre kiterjednek.

Magasabb szint

Más dolog megtanulni egy matematikai formulát, mint kialakítani azt a belső látást, amelytől jobb matekosok leszünk. Amikor az utóbbi birtokába kerülünk, bármely matematikai összefüggést könnyebben megértünk.

Ez a tanfolyam ezen a logikai szinten működik: nem adatokat akar a fejedbe verni, hanem hozzásegíteni ahhoz, hogy újra kibontakoztathasd, feléleszthesd, még tovább fejleszthesd a veled született tanulási képességeidet.

Ideje megismerned a tanulás új módjait

Ezt az online tanfolyamot a saját tempódban végezheted el, a számodra legértékesebb területekre összpontosítva.

Nem kell sietned, elmerülhetsz a tanulás örömében, hiszen a hozzáférésed időben korlátlan.

27

Fő gyakorlat

20

Rugalmasság- és kreativitás-gyakorlat

3

Hangfelvétel

A tanfolyam  fő részei

Ez a tanfolyam bőségesen ellát nemcsak új tudásanyaggal, hanem gyakorlatokkal is, amelyekkel új kihívások elé állíthatod elméd, sőt, különleges hanganyagok is segítik a fejlődésed. A tanfolyam az alábbi fő modulokból épül fel.

A fő gyakorlatok

Egy-egy téma leírásán túl a gyakorlatok alkotják a tanfolyam legfontosabb részét; minél többet megcsinálsz belőlük, annál többet fejlődsz.

Mindnyájunkat más kérdés foglalkoztat legjobban, és persze más a hátterünk is. Úgyhogy nyugodtan koncentrálj arra a részre, amelyik téged a legjobban érdekel. Aztán valamikor a nyilvánvalóan neked szólók mellett érdemes belekóstolni azokba is, amelyek nem tűnnek annyira könnyűnek vagy egy kicsit szokatlanok. 

Rugalmasság- és kreativitás-gyakorlatok

Húsz további játék segítségével növelheted az idegrendszered rugalmasságát, és ezáltal az alkotókészségedet, az alkalmazkodóképességedet.


Némelyik csak furcsa gondolatokból áll, végezheted őket otthon ülve. Másokhoz változtatnod kell a megszokott rutinodon, ami kissé próbára tevő lehet olykor. Viszont érdekes és roppant tanulságos! Ezeket végezheted a többi gyakorlat mellett egy ideig, majd áttérhetsz a következőre.

Hangfelvételek
(hamarosan)

Három révületet kiváltó hangfelvétel is vár rád, mely még jobban beindítja a tanuláshoz kapcsolódó tudattalan erőforrásaidat. 

E felvételek a természetes, magától megtörténő tanuláson, az új viselkedésminták alkalmazásán és ösztönössé tételén kívül tartalmaznak sugallatokat az egészségre, a kiegyensúlyozottságra, a belső harmóniára, a tudattalan erőforrásaid beindítására, a céljaid elérésére is.

Kezdd el a tanulást MOST

Murányi Péter:
A tanulás művészete

A Mindennapi NLP online tanfolyama


A tanfolyam díja:

28880 Ft

Hogyan fizethetek?

(Kattints a képre!)

Fizetési lehetőségek

Kérdésed van? Segíthetünk?
Használd a jobb alsó gombot, vagy írj az ugyfelszolgalat@mnlp.hu címre.

>