Ismerd meg az Ericksoni hipnózis alapjait

Ericksoni hipnózis
Kétnapos élő tanfolyam
Tréner: Murányi Péter

Ezen a tanfolyamon kezdők is könnyedén megtanulhatják az ericksoni kommunikáció, a más tudatállapotokat elősegítő szuggesztív nyelvi minták alapjait.

A tanfolyam célja, hogy játékos eszközökkel megtanuljunk egy csomó konkrét nyelvi módszert (azok legfőbb nyelven kívüli hátterével egyetemben), hogy tapasztaljuk és érzékeljük, hogyan is fejtik ki hatásukat a valóságban – illetve, hogy el is kezdjük az ilyen minták begyakorlását, és feltérképezzük, hogyan lehet azokat még jobban alkalmazni.


Ericksoni hipnózis

Ericksoni hipnózis kétnapos élő tanfolyam

Jelenleg nincs meghirdetett időpont

Feltöltő és inspiráló volt a két nap.

A kíváncsiság vitt a tanfolyamra, és a lelkesedés hozott haza. Szívesen folytatnám a témában való elmélyülést, annyira feltöltő és inspiráló volt a két nap. Kapcsolatépítő kommunikációval (EMK), tanítással, coaching-gal foglalkozom, mégis egy új világ tárult ki előttem Murányi Péter segítségével. Ráébredtem egy olyan, mélyebb dimenzióra, amit az ericksoni nyelvi minták használatával érhetek el a hivatásomban. Pl. a pozitív megfogalmazásokra vevők voltak a gyerekek és a felnőttek is. A tanultakat fokozatosan beépítem a mindennapjaimba, és kíváncsian várom a hatást. Olyan embereknek ajánlom ezt a tanfolyamot, akik tudatosan akarnak kommunikálni, és boldogító emberi kapcsolatokra vágynak. (Tanítók, tanárok, coach-ok, mediátorok, egészségügyi dolgozók,...)
Ahol megtalálható vagyok:
https://www.facebook.com/jutalmazzaszavaiddal
https://www.facebook.com/tothildikokatalin

Ki volt Erickson? Mi az az ericksoni kommunikáció?

Milton Erickson, hipnoterapeuta

Dr. Milton H. Erickson a XX. század leghíresebb hipnoterapeutája volt, aki emberek ezreinek segített új alapokra helyezni életét, viselkedését, gyógyulását. Súlyos betegségéből gyógyulva először saját életében figyelte meg, hogyan képes közvetlenül szót érteni a tudattalannal. Később orvosként és gyógyítóként egyre többet alkalmazta a saját maga által fejlesztett hipnoterápiás módszert.

Erickson csak részben volt tudatában annak, konkrétan hogyan is működnek sugallatai. Hipnotikus nyelvi és viselkedésmintáiról kétkötetes tanulmányt írt John Grinder és Richard Bandler, az NLP (neuro-lingvisztikus programozás) két alapítója.Erickson többnyire transzba – megváltozott tudatállapotba – ejtette azokat, akik hozzá fordultak, bár olykor egy-egy elejtett megjegyzése is sokat lendített a hozzá fordulók állapotán. Grinder és Bandler észrevette, hogy az Erickson által alkalmazott nyelvi minták minden szuggesztív kommunikációban megtalálhatók – tehát nemcsak a megváltozott tudatállapotokban –, így például a reklámban, a politikai szövegekben, a tehetséges pszichológusok, edzők, a jó szülők vagy barátok segítő megjegyzéseiben, vagy éppen a vallás és a filozófia szövegeiben – és ott is hatást fejtenek ki, nem csupán a formális hipnózis (vagy transz) keretén belül. Sőt, hamarosan arra a következtetésre jutottak, hogy felnőtt verbális kommunikációnk nagy részében sugallatokat adunk – csakhogy ennek nem mindig vagyunk tudatában. Így azt sem mindig tudjuk, milyen irányban befolyásoljuk mások tudattalanját, vagy éppen a sajátunkat.

Mire jó egy ericksoni tanfolyam?


Itt megtanulhatjuk és begyakorolhatjuk a hipnotikus kommunikáció alapelveit és legfőbb nyelvi mintáit, valamint azt, hogy milyen nem-verbális háttérben alkalmazhatjuk leghatásosabban a hipnotikus kommunikációt.

Megfigyelhetjük saját magunkon és társainkon az ericksoni minták hatását.

Megtanulhatjuk észrevenni az ericksoni mintákat mindennapi életünkben, külső forrásokban (pl. reklámszövegek, politikai propaganda stb.), illetve saját magunk mindennapi kommunikációs mintáiban. Ez igen mulatságos és szórakoztató folyamat.

Tanfolyamunkon ezt annak gyakorlásával sajátítjuk el, hogy kis csoportokban kipróbáljuk a tanult nyelvi és viselkedésmintákat, hogy transzot – révületet, vagyis némileg megváltoztatott tudatállapotot – idézünk elő társainkban. Az ilyen ericksoni eszközökkel elősegített állapot felhasználható gyógyulásra, mélyülésre, önismeretre, az életünk fölötti irányítás elmélyítésére, önmagunk vagy mások motiválására és egyebekre.

Az első munkanapomon már sikeresen tudtam alkalmazni

Élménydús, csodálatos 2 nap volt, sok gyakorlással, ami nagyon fontos. Külön köszönet Murányi Péternek.
Már a 2. nap végére teljesen összeállt a kép, minden kérdésemre választ kaptam. Az első munkanapomon már sikeresen tudtam alkalmazni a tanultakat a pácienseim kezelése során.
Elsősorban azoknak ajánlom aki szeret tanulni, és fejlődni akar.

Dr. Popovics Szvetlana

Alaposan át fogom alakítani a kommunikációmat

Csodálatosan éreztem magam! :))) Izgatottan vártam, és életem leghasznosabb tanfolyamai között elsők között van. Régóta kimondhatatlanul tisztelem és csodálom Ericksont. Két magyarul megjelent könyvem van róla. De csak a tanfolyamon kezdtem megérteni a módszerét. Köszönöm Péternek, hogy ez általa magyarul is elérhető, és hogy ilyen szuper-jó tanfolyamot tartott! :)))) Nagyon hálás lennék, ha az ő lebilincselő nyelevezetén magyar fordításban megjelenne minél több anyag a Milton módszerről! Péter "Természetes nyelvtanulás" könyve nagyon eredeti, izgalmas, hasznos, zseniális. Egy "egyszerű" fordítás nem olyan kihívás, de az biztos, hogy pont tőle lenne a leghitelesebb, legjobb.

Alaposan át fogom alakítani a kommunikációmat. Van, ami máris megy, de a legtöbb "mintát" sokat fogom majd próbálgatni, gyakorolni, amíg "véremmé válik".

Hát persze, hogy mindenkinek ajánlom, aki beszélni (vagy legalább írni :) )tud!

Daróczi Zsuzsanna ... meteorológus, környezetvédelmi felügyelő

JELENTKEZÉS A TANFOLYAMRA

jelenleg nincs meghirdetett időpont

Tanfolyami díj:

58 000 Ft
Helyfoglaló: 20 000 Ft

A tréner:

Murányi Péter
tanácsadó, kommunikáció-, NLP- és nyelvtanár, szerző

Murányi Péter - Ericksoni hipnózis

Tanulmányok
1988 és 1998 között több, mint 2500 óra gyakorlati NLP- és ericksoni hipnózis-tréning a következő intézetekben: NLP Institute of Ontario (Kanada), NLP Comprehensive (USA), NLP University / Dynamic Learning Centre (USA), Milton Erickson Institut (Németország), ZIST Institut (Németország), NLP International (USA)


Tartott tréningek
(1993 óta 8-10 ezer óra)
— NLP-tanfolyamok (bevezető, alaptanfolyam, mester-tanfolyam)
— különféle kommunikációs és személyiségfejlesztő tanfolyamok (az egészség, metaforák, változás, tudatállapotok, paradoxonok, megértés, megérzés, nyelvi minták, tanulás, párkapcsolat stb. témakörében)
— szabadban végzett (outdoor) csapatépítés, kommunikáció és személyiségfejlesztés
— „Természetes nyelvtanulás”-tanfolyamok
— kreativitás-tanfolyamok
— „Mély, belső átalakulás”-tanfolyamok
— kommunikációs tréningek kis, közepes és nagy cégek, valamint civil szervezetek számára

Főbb tanárok
John Grinder, Richard Bandler, Robert Dilts, Steve Andreas, Connirae Andreas, Lara Ewing, Gerry Smith, Judith DeLozier, David Gordon, Max Steinbach, Charles Faulkner, Steve Lankton, Steve Gilligan, Tim Hallbom, Suzy Smith, Wyatt Woodsmall, Ed Reese, Maryann Reese


Egyéb, a tréningek során felhasznált kommunikációs tapasztalat

— egyéni nyelvtanítás felnőtteknek
— csoportos nyelvtanítás gyermekeknek és felnőtteknek nyelviskolában és alternatív 12-osztályos iskolában
— ügynökösködés a Greenpeace-nél
— asszisztensek felkészítése tréningekre
— NLP- és terápiás könyvek fordítása (Elmés változások, Békából királyfi), valamint lektorálása (Mély, belső átalakulás, Énkép)
— szakfordítás, lektorálás, követő és szinkrontolmácsolás
— egyéni terápia (1991 óta)
— coaching
— többszáz oldal, tréningcégek által használt tanfolyami jegyzet megírása

Gyakran ismételt kérdések

Mivel foglalkozunk és mivel nem foglalkozunk ezen a tanfolyamon?

Lehet-e hipnózissal manipulálni az embereket?

Felismerhetők-e a sugallatok pusztán nyelvi formájuk alapján?

A hipnózist nem csak erre képzett orvosok vagy pszichológusok, pszichiáterek használhatják?

Mik azok a sugallatok?

 A tanultakat a kommunikáció terén tudom kamatoztatni.

A tanfolyam kellemes, támogató légkörben zajlott. A tanultakat a kommunikáció terén tudom kamatoztatni.

Mindenkinek ajánlom ezt a tanfolyamot, aki önmagával, másokkal szemben megengedőbb kommunikációt szeretne folytatni, segítő szakmában is nagyon hasznosítható.

Margiticsné Kollár Zsuzsa

Gyógyító metaforában, Oktatásban fogom használni

Kezdetben fura volt, hogy mindent túldominál a saját élmény, és kevés az elmélet, ám egyszer csak leesett, hogy a gyakorlat épp ezen múlik :) Összességében nagyon jól éreztem magam.

Gyógyító metaforában, Oktatásban fogom használni - a felszólítás helyett "trükkös" nyelvi mintákkal.

Bárkinek ajánlom, aki emberekkel beszélget. :)

Váradi Zoltán ... Folyamatfejlesztő, mentor, facilitátor
>