Dobd fel a napod a Gondolkodó tálcákkal!

NLP-re és kreatív írásra épülő gyakorlatok és játékok fejlődni vágyó embereknek. Az önálló fejlődés eszköze és másokkal is játszható. A gyűjthető kávéstálcák nem csak háztartásod színes és vidám kellékei lesznek, hanem személyes fejlődésed hasznos eszközei is. Nagyon fogod őket szeretni!

NLP, gondolkodó tálcák, gyűjthető kávéstálcák

Ezt a tálcát nem tudod majd letenni. Vagyis de. Pont ezt kell vele csinálnod. Anélkül sajnos nem működik. A falról leesik, oda ne tedd, és fiókban sem működik. Ágyban jól mutat, de nem praktikus. Viszont az asztalodon, a kispolcon, zsúrkocsin és hasonló bútorokon rendkívül hasznos lehet.

Mi a csudák azok a Gondolkodó tálcák?

Mivel bizonyos szempontból egyszerű háztartási kellékről van szó, miközben egy kreatív és egyedülálló önfejlesztő eszköz is egyben, érdemes megismerned a tálcák működési elvét.

A gondolkodó tálcáknak két funkciója van.

NLP, gondolkodó tálcák, játékok

1. A TÁLCA

Ez a minimum. A tálcát az asztalra helyezheted. Az anyaga papír és műanyag. A papír szívünknek kedves dolog, ha szeretünk írni és olvasni. A műanyag pedig környezetkímélő olyan szempontból, hogy ellenáll a víznek, és így megkíméli a saját környezetét mindenféle folyadék, morzsa és hasonló adaléktól.

Szerencsére a tálca szép is. Színes képeket ábrázolnak, amelyek asztalod dekoratív elemeként emelhetik a morálod. A tálcákon szereplő képek nem stock fotók, hanem saját készítésű felvételek és grafikák. Reméljük, hogy jó kedvre hangolnak majd, ha rájuk pillantasz.

A tálca hajlítható, tehát nem olyan kemény, mint egy parafatábla, de jobb is így, mert kisebb helyen elfér, és bizonyos tekintetben praktikusabb. Talán nem olyan exkluzív, ellenben mutatós és praktikus, ráaádásul minél több van belőle, annál jobb. Ezért jobb, hogy vékony és hajlítható.

Rendeltetése teljesen egyértelmű: Poharat, tányért, kiskanalat és hasonlókat rakhatsz rá. Használat után nyugodtan letörölheted nedves ronggyal. Forró edényt eszedbe ne jusson rárakni, mert azt nem bírja. 

Eddig tehát praktikus és esztétikus, de most jön a java (ez a fantasztikus).

NLP, gondolkodó tálcák, játékok

2. A JÁTÉK

A tálcát meg lehet fordítani (de előtte, kérlek, vedd le róla a kávét!). 

A másik oldal egyrészt ugyanúgy funkcionál (vízhatlan, visszarakhatod rá a kávéd), de tartalmaz valamit, amivel lekötheted magad kávézás közben. Ez legtöbbször egy feladat, szórakoztató gyakorlat, elgondolkodtató feladvány. Logikai játék, amellyel fejlesztheted a személyiséged.

Milyen játékok vannak a tálcákon?

Meggyőződésünk, hogy minden egyes gyakorlat előbbre visz téged. A gondolkodási játékok mindig a saját, személyes élethelyzeteddel kapcsolatosak. Átgondolhatod a céljaid, új utakat kereshetsz, amelyekkel túljuthatsz a problémákon. Évek óta fennálló elakadásokból léphetsz ki, kreatív ötleteket találhatsz, és megnyugtathatod a lelked.

Ezek a játékok bevezetnek téged az NLP-be, a célkitűzésbe, a kreatív írásba és a metaforák világába. Nem vesznek el több időt, mint egy kávé, sokkal egyszerűbbek, mint egy online vagy egy élő tanfolyam, mégis új felismerésekhez juthatsz általuk, meghozhatsz bizonyos döntéseket, változtathatsz az életeden. A legjobb önfejlesztő gyakorlatokat válogattuk csokorba.

Jelenleg kétféle játékkal találkozhatsz a tálcákon.


Játékok

NLP, gondolkodó tálcák, játékok

1. GONDOLKODÁSI FELADATOK

Például egy célkitűző gyakorlat, amivel meghatározott stratégia (kérdések, feltételek) szerint megformálhatod egy célodat. Gondolati játékok ("képzeld el, hogy egy napon...), elgondolkodtató kérdések, életmódod újratervezése, és hasonló gyakorlatok várnak rád.

Az ilyen gyakorlatok fejben is elvégezhetők, de nyugodtan jegyzetelhetsz közben, ha akarsz.

NLP, gondolkodó tálcák, írásgyakorlatok

2 ÍRÁSGYAKORLATOK

Az írásgyakorlathoz kell egy füzet és egy toll. Idejük változó, hat percnél kezdődnek. Néhány gyakorlathoz egyszerűen csak jegyzetelni kell, tehát írásban rögzíteni a gondolataidat.

Kreatív írás-gyakorlatoknál azonban nemcsak a főbb gondolataidat írhatod le, hanem az összeset. Ez a szabad írás, vagyis a a folyamatos, megszakítás nélküli kézírás. Egyes esetekben szükséged lehet színes rajzeszközökre, és akár olyan feladattal is találkozhatsz, amelyet számítógépen is megírhatsz.

3. MEGLEPETÉS

Jelenleg a nyitó kínálatunkat találhatod meg a webáruházban, de természetesen még nagyon sok a tervünk. Számtalan gyakorlatot mutatunk még, amelyekkel a feladatok, játékok típusai is kibővülnek majd. Egyelőre nem áruljuk el, mi lesz a következő feladattípus, de hamarosan ezeket is megismerheted.


Hogyan teheted az önfejlesztést szokássá a Gondolkodó tálcákkal?

A tálcák szépek, játékosak és izgalmasak. Épp ezért könnyen a kedvenc szórakozásoddá válhatnak. Már ez is hasznos, de van a személyiségfejlesztésnek egy magasabb szintje: a szokások.

Mivel szellemi gyakorlatról van szó, ha nem csak szórakozásra vágysz, hanem szeretnél valódi fejlődésre szert tenni, napi szinten jó használni az agyadat. Erre tulajdonképpen mindegyik játék alkalmas.

A játékok nem feltétlenül igényelnek aktív cselekvést (úgyis kávézol), és előbb-utóbb fejből is fogod tudni az összes gyakorlatot, így sokszor "csak" elgondolkodtatnak kávézás közben. Ezt a szokást könnyű tartani, hiszen csak használni kell hozzá a tálcát (és a fejedet). Az is lehetséges, hogy kifejezetten a játék kedvéért veszed elő a tálcát. Ebben az esetben válassz egy kedvedre való egészséges italt, s ha akarsz, ugyanilyen nasit is a tácára. Csinálj meg napi egy gyakorlatot, és megváltoznak a hétköznapok. Meg a hétvégék is.

A szokások fontos eleme az ún. kapcsoló. Ez egy olyan dolog, ami beindítja a cselekvést. Ha nincs kapcsoló, nincs szokás. Nos, van olyan szokásod, hogy leülsz pár percre, és megiszol valamit? Mert ha van, akkor ez lesz a kapcsolója az önmagadra fordított időnek. Ha sosem ülsz le egy finom ital mellé, akkor javasoljuk kiépíteni ezt a hasznos szokást. Nagyon kellemes, mindenkinek kijár.

Miért olyan fontos a szokás? Mert ha szokások szintjén fejleszted a személyiséged, a pozitív változás óhatatlanul is felbukkan az életedben.

Mi fog történni, ha elkezded ezt a játékot?

Sok nagyszerű dologra számíthatsz, ha elkezded használni a Gondolkodó tálcákat.
Többek között:

 • Átgondolod a jelenlegi élethelyzeted.
 • Terveket szőhetsz a jövőről.
 • Motivációt kapsz a változáshoz.
 • Várakozás helyett tenni fogsz valamit.
 • Elintézed a halogatott dolgaid.
 • Végre azzal foglalkozol, ami a legfontosabb: magaddal.
 • Megszabadulsz a stressztől.
 • Jobban érzed magad a bőrödben.
 • Eredményesebb leszel.
 • Kreatívabb leszel.

Beláthatatlan mennyiségű pozitív következmény szakadhat a nyakadba. Tudsz velük mit kezdeni?

Csak kávé?

Dehogy! Szeretjük a teát is. A szörpöt, gyümölcslevet és minden finomságot. A tálcának mindegy, mit teszel rá, minden innivalót örömmel üdvözöl.

A játék szempontjából bármit fogyaszthatsz, ami a kávé kategóriába esik, sőt nassolnivalóban is gondolkodhatsz, például csoki, keksz, nápolyi, mogyoró, alma, dió, de ínyencek a tortaféléktől se riadjanak vissza.

Ugyanakkor célszerű tartózkodni a zabálástól. A tálcát és a játékot sem családi pizzára terveztük, így maradjunk a kávé-tea-nasi kategóriánál.

NLP, gondolkodó tálcák, tea, kávé

A túlzott megvonásoknak is megvannak a hátrányai. Ha a tálcán nincs semmi, jó esetben egy pohár víz, a gyakorlatnak elméletileg ugyanúgy kellene működnie. Tapasztalataink alapján azonban így sokkal kevésbé hatékony. Dolgoztatni fogod az elméd, szükséged van az energiára és a jutalomra is. Legalább egy kis szőlőcukrot biggyessz oda.


A tálcák GYŰJTHETŐK!

NLP, gondolkodó tálcák, gyűjthető

Minek gyűjtene az ember kávéstálcákat? 

Mi értelme volna ennek?

Nos, ezek a tálcák a Neuro-lingvisztikus programozás alapelveit követik. Az NLP egyik legfontosabb előfeltevése:

"Minél több lehetőséged van, annál jobb".

Minden egyes gyakorlat megismételhető bármennyiszer, így egyetlen tálca is nagy felfedezéseket tartogathat, ugyanakkor sokkal színesebb lesz a játék, ha több gyakorlatod is van. Hogy ezeket hogy osztod be, az a te döntésed. Minél több gyakorlatot megismersz és használsz, annál több lehetőséget találsz majd magad körül és magadban is.

Hogyan használd a tácákat?
Néhány lehetőség:

 • A hét minden napján másik tálcát veszel elő.
 • Reggel és este másik tálcát használsz.
 • Minden nap véletlenszerűen húzol egyet.
 • Többen is használjátok
NLP, gondolkodó tálcák, társasjáték

Társasjáték

Ha többen kávéztok, mindannyian beszélhettek a saját tálcátokon lévő feladatról, megoszthatjátok a gondolataitokat. Így egy kis "beszélgető körhöz" hasonló társalgás is kialakulhat. Pároddal, barátaiddal játszhatsz ilyet. A közösen eltöltött, értékes idő mindig feltölt és új nézőpontokat ad. Meghallgatni másokat és megnyílni mások előtt két nagyon fontos emberi tulajdonság.

Javasolt játékmenet:

1. Normál játék

1. Mindenki húz egy tálcát.
2. Hoztok (rendeltek) egy italt.
3. Mindenki szóban "megoldja" a saját feladatát. Ilyenkor az írásos feladatok kihagyhatók.

2. Tőlem neked (alternatív játék)

A játék elején mindenki valaki másnak húz tálcát.

3. Ketten egy bögrében (kétszemélyes játék)

Barátoknak, pároknak nagyszerű. Az elején meghatároznak egy közös célt, és egymástól húznak egy-egy tálcát. Közösen beszélik meg, hogy milyen ötleteket és gondolatokat kaptak a feladattól.


Mekkora egy ilyen tálca és mennyibe kerül?

Jelenleg tízféle tálcát érhetsz el, mindegyiket két külön méretben. A tálcák hátoldalán olyan gyakorlatokat találhatsz, amelyeket talán már ismersz, de ez nem probléma. A lényeg, hogy HASZNÁLD a gyakorlatokat, a tálca ezt a célt szolgálja.

A tálcák kaphatók önállóan, hatos és tízes garnitúrában is.

NLP, gondolkodó tálcák, 5 miért

Kicsi

Méret: 21 x 30 cm (A4)

A kis tálca azért jó, mert kicsi. A zsúfolt íróasztalon is elhelyezhető (ez a bevezető kreativitásfeladat), és egy bögre meg egy kistányér vígan elfér rajta. Praktikus és kedves, szelíden meghúzódik bárhol. Ha A4-es füzeted van, akár abban is tarthatod.

A kis tálca azért is jó, mert olcsóbb, mint a nagy. Így nem csak örömteli ajándék lehet bárkinek, hanem gazdaságos is.

A kis tálcán a szöveg is kisebb betűvel íródott (de az sem kisebb, mint egy könyv betűje). 

Kis Gondolkodó tálca

6-os és 10-es csomag jelenleg nem kapható.

1 db: 1280 Ft
6 db: 1178 Ft/db = 7078 Ft
10 db: 1088 Ft/db = 10880 Ft

NLP, gondolkodó tálcák, életkerék

Nagy

Méret: 30 x 43 cm (A3)

A nagy azért jó, mert nem kicsi. Szépen rendezett asztalra terveztük (mi a kicsit használjuk), hiszen több helyet foglal. Egyik előnye, hogy még szebb, mert a színes kép jobban érvényesül a kétszeres nagyságban.

Másik előnye, hogy a játék szövege könnyebben olvasható rajta, mert nagyobbak a betűk.

A harmadik előnye, hogy ha esetleg elkap a hév, és az esti írásgyakorlathoz felhoznál magadnak egy kis töltött káposztát is, nem lesz akadálya, elfér az is.

Nagy Gondolkodó tálca

6-os és 10-es csomag jelenleg nem kapható.

1 db: 1980 Ft
6 db: 1881 Ft/db = 11286 Ft
10 db: 1782 Ft/db = 17820 Ft

Hogyan fizethetek?

hogyan fizethetek
>