csere-bere

5 Hozzászólás

március 11, 2010

NLP, önismeret, metafora, kihívás, csere-bere, vízen úszó vörös levél

Kitaláltam egy jó csere-berét. Érdemes kipróbálni.

Válassz egy nem annyira fontos dolgot az életedben, olyat, ami fontos is lehetne ugyan, de vannak fontosabbak is. Pl. hogy tiszta a lakásod, minden pikk-pakk, tip-top, meg mittudomén, szóval fontos neked, hogy rendben legyen a ház, mert akkor jól érzed magad benne. De mivel nincs pénzed, ezért folyton dolgozol, s emellett nincs időd rendbe tenni a lakást, és az szegény egyre rosszabbul néz ki, a piszok ugyan képtelen felülmúlni a rendetlenséget, de szörnyen tud nyomasztani, ráadásul közben még dolgoznod is kell, s egy ilyen lakásban, ráadásul dolgozni, egy ilyen helyzetben, mint ez, és ráadásul dolgozni.

Azért nem kell megijedni, mert bár csak metaforikusan értettem, (én bírom a rendetlenséget:), egy csomó ilyen dolog van az életünkben, ami zavaró lehet, mert kevés az időnk, a pénzünk, a kedvünk, a bármink, de sokszor találunk egy annál fontosabb dolgot, mondjuk, hogy dolgoznod kell, vagy hasonló, és ezért csak dolgozol-dolgozol, és dolgozol.

Ha most elgondolkozol, talán te is találsz egy nagyon fontosat, amivel egy kevésbé fontos miatt nem foglalkozol. Pl. nagyon fontos a gyerek, de csak napi 10 percet beszélgetsz vele, mert kell a pénz, persze főleg a gyerek miatt.

Szóval fogj két ilyen dolgot, és cseréld fel, és azzal foglalkozzál, amivel kéne, ne azzal, amivel muszáj. Amit eddig hanyagoltál, tedd az első helyre, és amivel az idődet a legtöbbet töltötted, na azt hanyagold nyugodtan. Tudom, hogy nem lehet, de akkor is. Csak egy órára. 

Beszélgess a gyerekkel... Hívd föl anyádat... Takarítsd ki a lakást...

Vagy aludj egy jó nagyot!

About the author 

Tibi

A Mindennapi NLP alapítója, szerző, tréner, írásmániás, családapa. Ha meg akarod ismerni, olvasd el az írásait, kövesd a Twitteren: https://twitter.com/tibiszucs

  • Majdnem ebben a sorrendben! 🙂 Nálam mindig első helyen van az „aludj egy jó nagyot!" Minden mást csak ez után. „Szóval fogj két ilyen dolgot, és cseréld fel, és azzal foglalkozzál, amivel kéne, ne azzal, amivel muszáj. Amit eddig hanyagoltál, tedd az első helyre, és amivel az idődet a legtöbbet töltötted, na azt hanyagold nyugodtan."Felszabadító érzés! Próbáljátok ki! Ne csak egy órára… 😉

  • No, lám, mit kaptam mára? "A számodra legértékesebb dolgokra összpontosíts. Segítek a szervezésben, és ösztökéllek. Úgy alakítsd ki a feladataidat, hogy mindig tartsd tiszteletben a számodra legfontosabb területeket, és ez szolgálni fogja élethivatásodat.":)

  • Ez teccik! NagggyonjóóóT Főleg, az, hogy "Tudom, hogy nem lehet, de akkor is"…:-)

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >