október 29

25 hozzászólás

Új kihívássorozat: 30 dolog, amire szükséged van.

október 29, 2020


Apdét! 
Többen kérdeztétek, hogyan lehet feliratkozni erre a játékra.

Rövid válasz: 
Sehogy 🙂
Nem szükséges feliratkozni, csupán nézzétek meg a kis harangot minden nap az oldal bal alsó sarkában - most már ezen az oldalon is ott van, nem csak a főoldalon.

Hosszú válasz:

Push üzenetekben fel lehet rá irakozni. Ha a böngésződ rákérdez, mondd, hogy igen, kérsz értesítéseket. Ha nem kérdez rá, törölheted a sütiket, az segít. (Nem kell hozzá törlőrongy!)

Itt egy cikk arról, hogyan lehet a Push üzeneteket kezelni, engedélyezni Firefoxban: https://support.mozilla.org/hu/kb/web-push-ertesites-firefoxban

És Google Chrome-ban:
https://support.google.com/chrome/answer/3220216?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=hu

A fenti képen látható úr gyorsabb volt mint te. Őt Tamásnak hívják. Tamás épp unottan és búsan, már-már leverten böngészett a mobilján, mert úgy érezte, valami hiányzik az életéből. Ekkor bukkant rá erre a bejegyzésre. A reakciót láthatod. Szerencsére fotósunk épp a helyszínen járt, így sikerült lencsevégre kapnia Tamást, aki izgatottan várja, hogy elkezdődjön a legújabb játékunk.

Akarsz te is Tamáshoz csatlakozni? Jaj, még nem is mondtam, hogy mihez! Akkor ide jön most a szuper címsor:

Pörgesd fel a novembert!

Légy gazdagabb 30 dologgal, ami igazán számít!

Vannak dolgok, amelyek titkos vágyaid? Családi ház, szuper autó, vadiúj simogatós telefon, vagy egy új táska? Talán egy lottó ötös, vagy egy ingyen wellness, esetleg világ körüli út?

Nem tudom, mit akarsz elérni éppen most, de azt tudom, hogy:

Az, amit akarsz, nem feltétlenül azonos azzal, amire szükséged van.

Épp ezért egy különleges játékra hívlak, amely nem más, mint ez:

November minden egyes napján felhívom a figyelmed EGY fontos dologra.

Talán nem pont arra, amit akarsz, de valami olyasmire, amire nagy szükséged van. Hogy miért? Azért, mert ezek a dolgok tartalmasabbá, gazdagabbá, örömtelibbé és izgalmasabbá teszik az életed. 

Ez azonban nemcsak egy egyszerű (avagy mezei) felsorolás lesz, tekintheted ezt 30 kihívásnak, egy olyan küldetéssornak, amellyel letesztelheted a jelenlegi felszereltségedet. Vajon a 30 dologból mennyit birtokolsz már most is, és meg tudod-e szerezni azt, ami eddig nem volt meg neked?


Háromféleképpen oldhatod meg ezeket a feladatokat:

 1. Nos, ha ez a bizonyos dolog megvan, akkor egyszerűen kipipálod (persze csak fejben), és elégedetten dőlhetsz hátra a karosszékedben, vagy a kartalan székedben, a buszon, a munkahelyeden vagy a szerető párod karjaiban, ha éppen ott olvasol.
 2. Ha neked ugyan megvan ez a dolog, de azt sem tudod, hol, vagy nem használod, akkor keresd meg, vedd elő, és kezdd el használni. Nem elég ugyanis valamit birtokolni, hanem használni is kell azt.
 3. Ha neked a szóban forgó valamicsoda totális hiánycikk, akkor ideje felkerekedned, és beszerezned az adott dolgot. Biztosan kíváncsi vagy, hogy honnan lehet ezekhez a dolgokhoz hozzájutni. Olvass tovább!

Hol kaphatók ezek a dolgok?

Nos, egy részük a boltban.

Más részük pénzért nem megvásárolható, mégis hozzájuthatsz.

S ha esetleg olyan valamiről lenne szó, amit te sosem kaphatsz meg, akkor választhatsz helyette valami hasonlót, ami nagyjából ugyanazt eredményezi az életedben.

Ha például az egyik szükséges dolog egy kutya volna, de az anyukád hallani sem akar kutyáról, viszont a macskákat szereti, akkor szerezz be egy macskát, hiszen az hasonlít a kutyára.

Ne aggódj, természetesen nem lesz se kutya, se macska. (Hörcsög lesz.)


Készen állsz a kihívásra? 

Mit tippelsz, a 30 dologból mennyit tudsz megszerezni november utolsó napjáig? Olyan izgalmas ez az egész, majd kiugrom a bőrömből. Csak azért nem teszem, mert úgy nagyon hülyén néznék ki.

Van azonban még egy nagyon fontos kérdés:


HOGYAN vehetsz részt ebben az izgalmas kihívássorozatban?

Mivel ez a Mindennapi NLP hasonló játékai közül már az ötödik, ismerős lehet.

November 1-től a Beamer-en (tessék?) minden nap megosztunk egy dolgot veled. Mivel ez a hónap 30 napos, így összesen 30 dolgot osztunk meg veled.

A Beamer az a kis harang, amely a Mindennapi NLP és a Nagy Belső Utazás oldalainkon a bal alsó sarokban szerepel. Ha rákattintasz, mindig az aktuális vagy fontos híreinket olvashatod ott.

Amúgy így néz ki:

Itt találod már reggel 5 órától az új kihívást. (Imádok korán kelni.) (Dehogy! Időzítve van.)

Viszont, ha te nem nézed meg aznap, akkor... semmi gond, megnézheted másnap, sőt harmadnap is, de vigyázz: CSAK HÁROM NAPIG érhető el egy-egy ilyen feladat. Három nap után eltűnik a feneketlen archívumunkban. (Hogy is nézne ki egy archívum, aminek feneke van, nem?) Ne is kérd, utólag nem tudjuk megmutatni. (Amúgy tudjuk, csak nem akarjuk.)

Tehát: Nincs email, nincs Facebook megosztás, nincs Instagram, sem Twitter.

Na, jó, egyvalami van. Ezekre a "posztokra" fel lehet iratkozni "Push" üzenetben. Ennek semmi köze a pushmogáshoz, csupán arról van szó, hogy megkérdezi a böngésződ, a Chrome-od vagy a Firefox-od példának okáért, hogy fel akarsz-e iratkozni az új tartalmakra? És ha igen, akkor egy pici ablak jön majd fel (nem igazi ablak, hanem csak a számítógépeden), amely szól az új tartalmakról.

Túl sokat mondtam már erről, remélem, elfogadod a kihívást - én is részt veszek ám benne.

Ekkor indulunk:

2020.  november 1.

00
Nap
00
Óra
00
Perc
00
Másodperc

A játék 30 napig tart.

Jó szórakozást!

Ugye próbára teszed magad? Örömmel látom a visszajelzésedet a hozzászólásoknál, itt, lent.

Tibi

A szerzőről

A Mindennapi NLP alapítója, szerző, tréner, írásmániás, családapa. Ha meg akarod ismerni, olvasd el az írásait, kövesd a Twitteren!

Ez is érdekelhet:

 • Időutazásra invitálsz? Én benne lennék, csak félek, nincs hozzá megfelelő eszközrendszerem. 🙂
  Ekkor indulunk:
  2002. november 1.
  2 0 Nap 0 8 Óra 4 12 Perc 34 78 Másodperc
  A játék 30 napig tart.

  Jó szórakozást!
  Remélem, az lesz.

  • Köszi, kedves Ágnes! 😀
   Akkor az első dolognak az időgépnek kellene lennie, de nem az lesz 🙂

   Javítva!

 • Hol kell figyelni a napi feladatokat, ezen a honlapon? Nincs feliratkozás e-mail címmel, hogy kapjak naponta róla emlékeztetőt?

 • Kedves Tibi! Ez nagyon izgalmasnak tűnik, és most éppen valami ilyesmire van szükségem. Nagyon várom! Köszönöm szépen!😊

 • A push értesítések létrehozásánál kicsit megakadtam ugyan, okos dolognak tűnik pedig, ha nem akarunk (én biztosan nem) fejben tartani minden érdekeset, fontosat.

 • Alig várom a kihívásokat . Remélem a 30 dologból legalább 25 darabot beszerzek. Mivel én viszont a fontos dolgokat észben tartom , minden áldott nap résen leszek . Drukkolj nekem ! : ) Én meg Neked !
  Üdv Zsuzsi

 • Szia Tibi!
  Ez nagyon jól hangzik! Te mindig kitalálsz valami fantasztikusan jó dolgot. A “játékokat játszva” az én életem is megváltozott. Olyan dolgokat is megtettem, amikről azt gondoltam, hogy képtelen vagyok.
  Például felültem egyedül egy repülőre pedig sokáig úgy tudtam, hogy klausztrofóbiám van. Ráadásul teljesen idegen helyre utaztam olyan munkát végezni, amiről soha nem gondoltam, hogy képes vagyok megtenni.
  Nagyon kíváncsian várom a listát. Vajon nekem mim van? Mert az ember azt pontosan tudja, hogy mije nincs. Aztán igyekszik elkerülni, hogy ne erre fókuszáljon, végül mégis erre esik a fókusz. Sajnos.A minap olvastam, hogy jobb lenne arra vágyakozni, amink már van.Ezt nem igazán értettem. Ma sem értem, vagy inkább halványan érzem mit jelenthet ez.
  Köszönöm ezt az új lehetőséget!
  Sok sikert és jó egészséget kívánok! Az sosem árt ha van🙂

  • Szia Erika!
   Úgy látom, téged nem kell félteni, ha arról van szó, hogy kimozdulj a komfortzónádból, így egy dologgal már egészen biztosan rendelkezel: bátorsággal.
   “Jobb lenne arra vágyakozni, amink már van…” Hát, ez nekem azt jelenti, hogy becsüljük meg, értékeljük és használjuk ki mindazokat a dolgokat, amelyekkel már rendelkezünk. Ez egyébként hasznos tanács, de szerintem önmagában nem elég. Vágyakozzunk arra, amink van MIKÖZBEN ú
   új célokat is kitűzünk. Legalábbis nekem ez jutott erről az eszembe.

 • Nagyon jó ötlet, már alig várom! A rendszerességgel mostanában bajom van, remélem, ez a 30 napos napi rutin visszaráz a régi önmagamhoz. 😀

  • Köszönöm, kedve Andrea! 🙂 A régi önmagadhoz, vagy egy új önmagadhoz, mindkettő lehet hasznos. 🙂

 • Szervusz Tibi!
  Eleve imadok játszani, de az írásod olyan lelkesítő, hogy nem is lehet nem elfogadni a kihívást! 😉
  Az időzítés pedig remek, éppen holnap kezdődik az új életem egy új helyen, úgyhogy ez a játék hatásfokozó lesz számomra, csupa izgalom! És már csak egyet kell aludniii!!! 🎈🤸✨

  • Kedves Róna, elindult a játék 🙂 Remélem, nagyszerűen indult az új életed is!
   Sok örömöt mindkettőhöz!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >