november 28

0 hozzászólás

Igazodj el a személyiségfejlesztés útvesztőjében!

november 28, 2020


Ebben az írásban szeretnék neked segíteni eligazodni a személyiségfejlesztés útvesztőjében. Noha ez egy olyan labirintus, ahol csak hasznos meglepetésekkel találkozhatsz, hamarabb megtalálhatod önmagad, ha tudod, mit is keresel.

Hogy ebben a segítségedre legyek, röviden összefoglalom neked, hogy milyen célokhoz milyen módszereket érdemes használnod. Figyelem: Ebben a bejegyzésben fizetős tanfolyamokat ajánlunk neked.


Merre induljak?

Ha fogalmad sincs, merre menj, ha nem vagy tisztában a céljaiddal, akkor mielőtt bármihez is hozzáfognál, először hasznos lehet értékelni a jelenlegi élethelyzeted. Ki vagy valójában, milyen belső értékeid vannak, mit tartasz fontosnak, és milyen változásokat szeretnél elérni az életedben?

Erre a legalkalmasabb a célkitűzés módszere. Természetesen a gondolkodásnak csak akkor van értelme, ha azt cselekvés is követi.

Ezekhez a következőket tudom ajánlani:

Online célkitűző tanfolyam, amely 16 héten keresztül 77 fejezetben segít neked meghatározni a céljaidat, és elindulni feléjük.

Nagy Belső Utazás, amely egy teljes éven keresztül elkísér téged az utadon, miközben egy nagyszerű közösség támogatását is élvezheted.


Hogyan kommunikáljak?

Bármi legyen is a célod, a tiszta és hatékony kommunikáció segíthet azt elérni. Sőt, nemcsak a céljaidhoz kerülhetsz közelebb, hanem emberi kapcsolataidat is erősítheted. Legyen szó párkapcsolatról, gyereknevelésről, üzletfelekről, a saját csapatodról, a kommunikáció az egyik legfontosabb eszköz és képesség, amire szükséged lehet.

A következő tanfolyamok segíthetnek neked:

Turbó kommunikáció, amelyből a Neuro-lingvisztikus programozás modelljét ismerheted meg, olyan különleges technikákkal, mint pl. a szemmozgások értelmezése, a követés és a vezetés.

Ericksoni hipnózis és NLP Varázsigék, amelyek a legendás Milton Erickson mélyebb szintű nyelvi mintáit tárják fel előtted.


Hogyan éljek harmonikus életet?

Néha egy olyan eszközre van szükségünk, amelyre minden egyes nap számíthatunk. Egy olyan univerzális dologra, amelyet napi szinten használhatunk, és amelyre minden élethelyzetben számíthatunk. Valamire, amit szeretünk csinálni, és ami megszünteti a stresszt, segít összeszedni a gondolatainkat, és új magasságokba helyezi a kreativitásunkat.

Több ilyen dolog is létezik, hiszen mindannyian mások vagyunk, más módszerekben találjuk meg önmagunk. Ami számomra legkedvesebb ezek közül, és amely nélkül ma már egyetlen napomat sem tudnám elképzelni, az az írás. A folyamatos, megszakítás nélküli kézírás, amelyhez nem kell más, csak egy füzet és egy toll.

A következő tanfolyamokat ajánlom:

Belső írás alaptanfolyam, amely bevezet téged a szabad írás világába, segít kialakítani a szokás szintű írást, és átadja neked azokat a kreatív módszereket, amelyek végtelenféleképpen tudsz alkalmazni az életed különféle területein.

Színes írás tanfolyam, amely az előbbi módszert emeli magasabb szintre színes rajzeszközökkel, az NLP rögzítéses technikáját alkalmazva. A Gyógyító folyó, amely az előbbi két módszert ötvözi a metaforák erejével. (Lentebb bővebben is írok erről.)


Hogyan váljak egészségessé?

A célod a gyógyulás, vagy csupán szeretnéd megváltoztatni az életmódodat, jobban figyelni a testedre? A testi és lelki egészséget nem lehet egymástól elválasztani, épp ezért célszerű mindkettőre megfelelő hangsúlyt helyezned. Sajnos manapság sokan önpusztító életet élnek, és azt gondolják, ez normális, vagy be kell vállalni. Minél hamarabb ismered fel azonban a saját egészséged értékét, annál könnyebben találhatsz vissza a helyes prioritásokhoz, amelyben a legfontosabb természetesen te magad vagy.

A következő módszereket ajánlom:

100 nap a karcsúságért ericksoni hipnózissal, amelyben az egészséged hét fontos tényezőjét rakhatod helyre, és változásodat hét különleges hangfelvétel is segíti. A száz napos ciklust bármikor megismételheted.

A Gyógyító folyó, amellyel a kreatív írás, az NLP és a metaforák segítségével a saját belső világodat építheted fel. A folyót, a vízesést, az Elengedés hegyét, az Ezüst alagutat - és sok mást. Ezt a nyílt végű írásgyakorlatot éveken át alkalmazhatod (én több, mint 3000 kézzel írt oldalt tudok magam mögött).


Hogyan tanuljak?

Sokan felismerik, hogy a tanulás nem ér véget az iskola után. Sőt, talán nem is azt kellene tanulásnak hívni, amelyet az iskolapadban ismertünk meg. Az élethosszig tartó tanulás mindannyiunk lehetősége, és ha már kihasználjuk, miért is ne tennénk azt élvezettel és hatékonyan, magunk örömére és hasznára?

Az alábbi különleges tanfolyamokat ajánlom:

A tanulás művészete, amelyben Murányi Péter adja át azokat a tudatos és tudattalan módszereket, amelyekkel egyszerre emelheted a tanulást magasabb szintre, és érheted el azokat a mélyebb szinteket, ahol a valódi tanulás történik. Három különleges hangfelvétel segíti a fejlődésedet.

Villámolvasás, amely Paul Scheele világhírű felfedezését adja át neked. A szó valódi értelmében ez nem is olvasás, hanem a könyv oldalainak villámgyors mentális fényképezése, így a tartalom a tudattalan elméd részévé válik.

Számítógépes fotóolvasás, amely hipersebességre kapcsolja az amúgy is gyors villámolvasást - hiszen a számítógépen történő lapozás nagységrendekkel egyszerűbb egy papírkönyv oldalainak a hajtogatásától.


Hogyan fejlődjek játékosan?

Vannak olyan módszerek, amelyeket az életed szinte bármely területén alkalmazhatsz, miközben azok játékos, elegáns, néha mesés utakat kínálnak a fejlődésre. Mivel olyan dolgokat csinálsz, amelyeket korábban nem, a kreativitás kapui nyílnak meg előtted. Végre sikerül kilépned a dobozból, a saját gondolkodásod korlátai közül, így olyan megoldásokra lelhetsz, amelyek korábban rejtve voltak előled.

Az alábbi izgalmas módszerek várnak rád:

Online NLP tanfolyam és NLP Otthon műhely: A Neuro-lingvisztikus programozás a játékos személyiségfejlesztés világának nyitja meg a kapuit. Olyan nagyszerű felfedezéseket ad át neked, mint az Életfonal, a rögzítések vagy a lépegetős gyakorlatok. Átrajzolhatod az emlékeidet, megszabadulhatsz korlátozó hiedelmeidtől, több nagyszerű erőforrást olvaszthatsz egybe - de ez még csak egy töredéke a lehetőségeknek.

Metaforaírás tanfolyam, amellyel mesés történetekbe rejtheted azokat a segítő szándékú sugallatokat, amelyeket csak a tudattalan elme értelmezhet. Minden egyes problémádat átalakíthatod történetté, de nemcsak magadnak írhatsz metaforát, hanem másoknak is segíthetsz, hiszen a metafora egy igen erőteljes kommunikációs eszköz is egyben. Számomra hosszú időn keresztül a gyerekeimnek írt gyógyító mesék voltak a leghasznosabbak.

A 7 napos transzformációs játék, amellyel felpörgetheted az életed, hiszen minden napra kapsz egy NLP előfeltevést, egy játékos feladatot, egy kreatív írásgyakorlatot, és egy élő küldetést - természetesen többször is végigjátszhatod ezt a játékot.

A Titkos erdő és a a Változás Piramisa, amelyekben olyan történetek szereplőjévé válhatsz, amelyet a metaforák, az NLP és a kreatív írás erősít.


Hogyan váljak gazdagabbá?

Mert akármilyen fontosak is a belső értékek, a világunknak egy jelentős erőforrása a pénz. Ha van pénzed, sokkal könnyebben elérheted azokat a céljaidat is, amelyeknek - elviekben - semmi köze sincs a pénzhez. Ha azonban azt szeretnéd, hogy neked is elegendő pénzed legyen a céljaidhoz, elsőként magadban kell keresned a lehetőséget, neked kell változnod.

Az alábbi tanfolyamok lehetnek hasznosak:

Gazdagság, amelyben három fontos területen gondolkodhatsz el: A forrásokon, a megtartáson és a gazdagság érzésén. Természetesen gondolkodni nem elég, ezért a 45 percnyi videón túl 32 feladat is vár rád, amelyekkel nemcsak felismerheted a benned rejlő lehetőségeket, hanem új szokásokat is kialakíthatsz.

Érvényesülés, amelyben szintén három fontos területtel ismerkedhetsz meg: az érvényesülés tárgyával, a belső felkészüléssel és a társas műveletkel. A 28 feladat,. amelyet elvégzel, alapjaiban alakíthatja át a hozzáállásod, hogy ne csak belső értékekkel rendelkezz, de képes legyél azt másoknak is megmutatni.


Hogyan lépjek ki a halogatásból, és érjem el a céljaim?

A tanfolyamokkal, a tanulással, az elhatározásainkkal és céljainkkal sokszor ugyanaz a baj. Csak az elején vagyunk lelkesek, s aztán visszasüppedünk a hétköznapok látszólagos kényelmébe, a "biztonságba". Talán évek óta fennálló problémákkal nézünk szembe, és hiába tudjuk, mit kellene tennünk, egy láthatatlan belső erő utunkban áll. Az is lehet, hogy a környezetünk ejtett csapdába, és egyszerűen nincs időnk önmagunkra.

Ha te is ebben a helyzetben vagy, a következőt tudom ajánlani jó szívvel:

Nagy Belső Utazás 2021, amelyben egy teljes éven át egy nagyszerű online közösségben egymást segítve, és ezzel egyfajta felelősséget vállalva valósítjuk meg a céljainkat. Miközben átalakítjuk a szokásainkat, olyan új életmódot és hozzáállást alakítunk ki, amelynek a középpontjában végre a saját céljaink állnak. Ráadásul külön hangsúlyt fektetünk a produktivitásra, hogy ne "erőből" kelljen elérni a céljainkat.

Remélem, tudtam segíteni neked abban, hogy a megfelelő módszert kiválaszthasd. Ha bármiben a segítségedre lehetek, kérlek, írj hozzászólást.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Tibi

A szerzőről

A Mindennapi NLP alapítója, szerző, tréner, írásmániás, családapa. Ha meg akarod ismerni, olvasd el az írásait, kövesd a Twitteren: https://twitter.com/tibiszucs

Ez is érdekelhet:

>