május 14

5 hozzászólás

A harcos attitűd

május 14, 2023


Elmondom, sokszor mi a bajom a hétfővel. Vagy általában. Szóval gyakorta kicsit mindig.

Összehasonlítva a péntekkel például. Minden nap gondolhatunk a péntekre.

  • Hétfőn sóvárogva gondoljuk, milyen messze van még a péntek.
  • Kedden már reményekkel kecsegtet.
  • Szerdán közeleg.
  • Csütörtökön már szinte átsugárzik.
  • És aztán beköszönt. Eljő. Ránk virrad.

Na de a hétfő? Ki a fene gondol a hétfőre?

Na, szerintem pont ez a baj vele. Hogy a hétfő totál felkészületlenül éri az embert. Belcsöppenünk reggel hatkor, legédesebb álmunkról rántja le a leplet. A szemünkbe süt.

Arra is gondoltam már, hogy a hétfő csak úgy működhet jól, ha egy kicsit elpéntekesítjük. Szóval felkészülünk rá, várjuk. Ráhangolódunk.

Mert az életben pont az a jó, hogy ritmusa van. Ha ugyanis folyton csak a lábunkat lógatnánk, elzsibbadna. Ha mindig csak péntek volna, belebambulnánk magunkat az életünkbe.

Valljuk be őszintén, szükségünk van a hétfőre. A hétfő majdnem olyan jó, mint a péntek, már csak azért is, mert az adja meg a lendületet a péntek felé. Ily módon tehát a hétfőt is érdemben nyugodtan elpéntekesíthetnénk, lelkesen várhatnánk.

De az a baj, hogy a hétfő sosem fog olyan kedvesen belibbenni az életünkbe, mint a péntek. A hétfő egyik pillanatról a másik óracsörgésre beleexponál a reggelünkbe.

Mivel azonban elkerülhetetlen, valami jónak muszáj benne lennie.

Mi a jó a hétfőben?

Hétfő

Akárhogyan is nézzük, mégiscsak jó, hogy végre elindult egy új hét, amikor tehetünk valamit az életünkért. Megadja nekünk a lendületet, még ha fenékbe rúgásként éljük is azt meg. Kirepít az ágyból, s belesüvíthetünk a nagyvilágba, ki a komfortzónánkból.

A hétfő kész tények elé állít, nem számít, van-e kedvünk a kihívásokhoz, mert máris ott vagyunk benne.

Csinálhatjuk a reggelit, vihetjük a gyereket az iskolába, szaladhatunk a munkába, megvehetjük a bérletet, telefonálhatunk, vásárolhatunk, lóthatunk, futhatunk.

Márpedig pont erre van szükségünk, hidd el, hogy próbára tegyük a képességeinket, megoldjuk a problémákat, elhárítsuk az akadályokat. Csak így fejlődhetünk ugyanis.

Nem mindegy ugyanakkor, hogy milyen a hozzáállásunk. 

A harcos attitűd

Mondok neked egy nagyon jó stratégiát a hétre. Hétfőtől péntek délutánig használhatod. Ez a harcos attitűd. Imádom ezt a szót. Attitűd. Mittitűd? Attitűd. Mondhatnánk úgy is, hogy magatartás, de az sokkal unalmasabban hangoznék.

Szóval a harcos attitűd. A panaszkodós nyavalygás azonnali és hathatós ellenszerét adom most a kezedbe.

Először is, légy büszke magadra. A körülmények ellenére, az idióták ellenére és a világ ellenére is belevaló csaj / pasas vagy. Mennyi mindent elértél, gondolj csak bele! Azt hiszed, más jobban tudná csinálni, mint te? Másnak fogalma sincs arról, mennyi mindent meg kell oldanod. Te bezzeg nem panaszkodsz, nem rinyálsz. Nincs az körülmény, ami előtt meghátrálsz. A belülményekre és fittyet hánysz. Harcos vagy.

Ha harcos attitűdben mész neki a hétnek, nem érhet meglepetés.

Kifogyott a benzin? Mit neked, a hátadon is beviszed a kocsit a kútra.

Három új megrendelést kaptál mára, és még az előzőkkel sem vagy kész? Kisujjadból kirázod még ma az összeset.

Lassú a net, és egy hét múlva akarnak csak szerelőt küldeni? Hogy segíthetnek-e még valamiben? Hogyne, egy kis kedvességet és a panaszkönyvet legyen szíves.

Áremelés, bárányhimlő, lejárt forgalmi, égett pirítós, és a szőnyegre pisilt a macska? Ezeket félkézzel is elsimítod.

Mások hajlamosak lesznek megtörni a hétköznapok súlyai alatt. De te nem.

Amikor minden összejön, és ami nem, az elromlott, a többi meg késik, és ráadásul, és mindennek a tetejébe, és még azon túl is a világ gonosz tréfát akar veled űzni, akkor csak megrázod magad, és azt mondod a Zuniverzumnak:

Mi van, csak ennyit tudsz? Ez az egész? Ennél azért többet néztem ki belőled! 

Nem hátrálhatsz meg.

Na de ha…

Mi van, ha a harcos attitűddel és zilált frizurával berúgod az ajtót az irodában, ahol mindenki kedvesen mosolyog, valaki friss virágot rakott az asztalodra, és épp lefőtt a kávé?

No problem. A harcos belső bölcsessége mérhetetlen nyugalommal társul.

Csak nem árt, ha mindenre fel vagyunk készülve. Akkor nem érhet meglepetés.

Áldott, békés hetet kívánok.

  • De jó is ez a hétfői torokfájás, pihenés, lelassulás! Nem hiányzik a pörgés és harcos akármi, nem kell köszi! Kiültem az erkélyre olvasni, hihetetlen, mert augusztus óta nem is olvastam! Nálam megállt az idő, nincs hétfő, csak béke és nyugalom.

  • A hétfejű sárkánynak és Hf. Tündérnek is főhet a feje e hétfői napon, holdon, csillagokon s fényéveken is túl, de még épp időben: most akkor melyik is a fő fejem! (A csillagfényt – Tejúton – majd fejem!)

  • Pont ilyen hétfővel van dolgom !
    Viszont nekem az a jó, hogy 6.17-kor már a belülményekre is ráébredtem hát… Kellett ez a kis mosoly 😌
    Köszönöm, köszönöm 🐸🐸🐸
    Zsuzsa

    • Zsuzsa, micsoda véletlen egybeesések! És milyen korán keltünk, el sem hiszem. Nagyon kemények vagyunk. 😃

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Tibi

    A szerzőről

    A Mindennapi NLP alapítója, szerző, tréner, írásmániás, családapa. Ha meg akarod ismerni, olvasd el az írásait, kövesd a Twitteren: https://twitter.com/tibiszucs

    Ez is érdekelhet:

    >