A mai feladat levélírás. Egészen pontosan egy fontosabb levél megírása VALAKINEK. Ez a személy nemcsak a barátod lehet, hanem bármely más fontos személy is. A levél ne egysoros válasz legyen egy régebbi levélre, és ne is semmitmondó üzenet. Legyen értelme annak, hogy írsz. 

Talán az üzenet tartalma lesz a fontos (Szeretlek, drágám!), ebben az esetben nem is kell hosszúnak lennie. Talán annak lesz jelentősége, hogy egy olyan személynek írsz, akivel már régóta nem tartod a kapcsolatot.

Praktikusan email-t célszerű küldeni, de ha postai levelet választasz, az is jó. De akkor add is fel.

Az emberi kapcsolatok ápolása, erősítése vagy gazdagítása legalább olyan erővel formálja a személyiséged, mint amikor a saját képességeidet, önmagadat fejleszted. Egy levélnek nagy hatása lehet az emberekre. Rád is.

Tudod már, hogy kinek fogsz írni?

 • Nos, hogy kinek fogok ma írni azt még nem tudom. A minitanfolyamom megoldását megosztó olvasóimnak biztosan. Ezt bevállalom, van olyan, hogy ez egy órán keresztül is kitart, van, hogy csak pár percet vesz igénybe. Hogy mit dob ma az univerzum? Majd kderül estig.
  Bármit is, megírom a levelet, vagy leveleket 🙂 Ezt szívesen teszem meg. Nem a te kedvedért… ( neked is azért, hiszen azért olvasom a kihívásokat), legfőképpen magamnak. :), na meg másoknak. 🙂

 • Ez a kihívásfeladat nagyon tetszik. Még nem tudom biztosan hogy hogy lesz. VAlószínűleg tolom egy kicsit, mert van egy ismerősöm, akivel már régóta szeretnék kommunkikálni valmiről, de személyesen nem feltétlenül akarok ezért találkozni vele, de csak a facebook elérhetősége van meg, ott vizsont nem lehet olyan jól lelevelezni a témát. Így most elsőkörben elkértem facebookon az email címét. Remélem van neki, és megadja. A vel való kommunikációt már rég halogatom, úgyhogy ez a kihívás jó ok erre, de nélküle nem csináltam volna meg. Viszont a kihívás szövege vezetett rá arra, hogy ha nem akarom lecsetelni, kérhetek tőle e-mail címet is. HA mégsem kapom meg majd írok valaki másnak.

 • Kedves Tibi! Szintén egy nagyon “kedves” feladat. Egyébként is szeretek levelet írni, de most egy olyan személynek írtam, aki valamikor fontos volt számomra. Az apropóját most az “élet” adta. Tegnap Tőle kaptam egy kedves levelet -hosszú idő után- , így szinte kapóra jött, hogy válaszoljak. Jól esett megírni a levelet, és közben azt éreztem, nem is levelet írok, hanem beszélgetek Vele fontos és kellemes, megtörtént eseményekről, reagáltam az Ő mondandójára, s közben magamról is írtam. (Régebben, rendszeres volt a levelezésünk a személyes találkozások mellett.)
  Ezért a feladatért is n-szer mondok köszönetet!
  Üdv:É.

  • Örülök neki, kedves Édua, hogy ilyen nagyszerű élmény volt számodra ez a levélírás. Biztosan az is benne volt, hogy eleve szeretsz írni…

 • Halloween röhögő tökök&ijesztő pókok-ról készítettem képmontázst az utcai dekorációról.Írtam pár mondatot és elküldtem régi+új barátoknak.Sokan visszajeleztek h jót nevettek.

 • Elsőnek, az apai nagymamámnak írtam levelet, aki hat éves koromban meghalt.
  Meg akartam mutatni egy családtagomnak. Azt mondta, jó, jó, de őt jobban érdekli a válasz, amit kapok. 🙂

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Pen
  >