Természetesség, természetesen…

Tom Best emlékére

NLP, Tom Best

2012. április 24. óta már nincs közöttünk Tom Best, aki nemcsak nevében, hanem sokunk szerint az egyik legjobb NLP tréner és sámántanító.
A sámánizmussal korábban ismerkedett meg mint az NLP-vel. Új Mexikóban találkozott egy indiánnal, és részt vett egy ősi szertartáson. Éjszakai dobok, csörgők, éneklés, az első találkozás az amerikai bennszülöttek kultúrájával megnyitotta számára az „érzékelés kapuit”. Lehet, hogy emiatt lett antropológus, és tanulmányozta több természet közeli nép kultúráját, és adta tovább ezeket a tanításokat. Az NLP segítségével rájött, hogy egy sor NLP gyakorlatnak megvan a megfelelője A legnagyobb különbség a természeti népek és a tudományos-műszaki elveken alapuló társadalmak között a természeti környezethez való viszony. A mi világunk uralni akarja a természetet, ezért nem veszi figyelembe annak törvényeit.
Annyira eltávolodtunk elődeink tudásától, hogy már nem ismerjük a természet rendjét. A nagyszüleink még közelebbi kapcsolatban voltak a természet erőivel. Emlékszem, amikor gyerekkoromban nagyanyámmal kukoricát egyeltünk a mezőn, egyszer csak megszólalt: „Gyere, siessünk, mert mindjárt itt az eső!” Felnéztem az égre, ahol még egyetlen felhő sem volt, és mire hazaértünk már zuhogott.

NLP módszer, Tom Best

A természetnek szelleme van. Ezt tanultuk meg Tomtól – aki  háromszor is volt Magyarországon – Visegrádon és Bakonybélben is. Lehet, és tudunk közvetlenül kommunikálni a csillagokkal, a hegyekkel, a széllel, és felhasználhatjuk ezeket az energiákat saját maguk és mások gyógyítására. Szelleme van a víznek, a fáknak, a szélnek, a napnak és a holdnak, és jelen vannak ebben a valóságban. Ez a szemlélet, ez a megtapasztalás gazdagítja az életünket, lehetővé teszi számunkra, hogy olyan világban éljünk, ahol MINDEN ÉLŐ.

Tom Best szerint az NLP a XXI. század sámánizmusa, hiszen az életfonalon utazunk az időben, belépünk mások világába, nyelvi mintákkal módosult tudatállapotokat idézünk elő. Ezek mind sámáni képességek. Az NLP és a sámánizmus is híd a jelen és a lehetséges között. Folyamatosan változunk a nagyobb belső harmónia elérése érdekében.

NLP módszer, önismeret, Tom Best

Bölcsessége örökre velünk marad: "Wisdom is knowing where to put your attention".
Tom Best (Bölcs az, aki tudja, hová irányítsa figyelmét.)

Dr. Stenger Györgyi
nlpakademia.hu

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>