mese

Az áramlat Te magad vagy

Az áramlat Te magad vagy

- Jupó elmélkedései a világról és önmagáról -

Hosszasan meneteltem, s a tűző nap eleinte nagyon elfárasztott, sok erőt vett ki belőlem. Szinte bennem égett a Nap, mintha magam lennék a fény és a hő forrása, s az ég csupán egy tükör lenne, mely visszatükrözi azt a világnak, ami bennem zajlik le. Ebben a forróságban azzal próbáltam elterelni figyelmemet a hőségről, hogy történetekre gondoltam. Mindenfélére.

Az égig érő erdő

Már egy ideje taposom a saját ösvényem. Közben itt-ott elágazásokba botlok, ahol újabb élmények várják, hogy bekebelezzenek és magammal vigyem őket a további útra. A hosszú bolyongás során utam elvezetett az égig érő erdőbe. Itt újra megláttam az égig érő fát is. Azonban arra lettem figyelmes, hogy ez a fa már nincs egyedül. Több fával összekapaszkodva, erdőként hirdeti az áramlást, a változást, a közösség erejét és persze magát az életet. Amíg be nem léptem ebbe az erdőbe, addig azt hittem, hogy életem legfontosabb állomása volt, hogy felfedeztem magamban az égig érő fát. Nos, tévedtem.

Az égig érő erdő

Egy új könyv látott napvilágot 2009. december 15-én. Talán a maga nemében formabontó is egyben. Abban az értelemben, hogy az embert és környezetét jeleníti meg, de egyszerre kívülről és belülről is.
Az egész egy égig érő fából nőtt ki, mely termést hozott, majd magjait szétszórva egy egész erdőt teremtett maga köré: Az égig érő erdőt.


Nem akarok kusza köröket leírni a könyvről. Álljon itt helyettük egy ajánló:

Enelpések tollából: Tündérgyűlés, Regőczi Lalus, Regőczi Lalus cikkei


Tündérgyűlésrészlet "Az égig érő erdő" c. könyvből www.egigeroerdo.hu


Egy hatalmas körben gyülekeztek a tündérek. A világ minden tájáról érkeztek és annyian, hogy talán ennyi tündér egyszerre egy helyen még sohasem gyűlt össze.