párkapcsolat

Miért hanyagolják az emberek a párkapcsolatot?

Kedves Olvasó!

Nem tudom, hogy állsz most ezzel a témával, remélem, boldog és kiegyensúlyozott kapcsolatban élsz.

Azt vettem észre, hogy miközben a párkapcsolat az emberi kapcsolataink között az egyik legfontosabb (ha nem a legfontosabb), ez a legjobban elhanyagolt kapcsolatok egyike is.


Nem tudom, mi lehet az oka, talán pont az, hogy nem teheted meg, hogy egyéb kapcsolatokat hanyagolj el olyan szinten, mint ezt. A gyerekedet nem hagyhatod el - a párodat igen. A munkahelyedre muszáj bejárnod - a pároddal nem fontos foglalkoznod. A mindennapokban helyt kell állnod, de nem biztos, hogy mindeközben jut időd arra, hogy a szerelmi életeddel is foglalkozz.

 

Az emberi kapcsolatokról

Otthon, édes….süllyedő hajó….
Van ugyebár a komfortzóna, azaz a kényelmi terület, ahol mindent ismersz, és ahol minden a megszokott mederben folyik. Kellemes hely ez. A mindennapi kerékvágásban, a jól megszokott módon zajlanak a többé-kevésbé átlagos események. Ilyen például a meleg családi fészek, az otthon.

Vagy egy jól fizető, de lélekölő munka. Vagy egy lelket nemesítő, ámde alulfizetett hivatás.
De: biztos, ami biztos! Ez az én közegem, ezt ismerem.

Hogyan maradjunk szerelmesek?

Az emberi kapcsolatok egyik fontos területe a szerelem. Ezzel kapcsolatban jelent meg Szűcs Tibor egy cikke az Ezotér magazin 2011. márciusi számában. Most ezt ajánlom figyelmedbe!

 

Hogyan maradjunk szerelmesek?

A szerelem életünknek csodálatos szakasza, nem mindegy tehát, hogy meddig tart. Persze egy futó kaland lehet emlékezetesebb egy féléves szerelemnél is, tehát nem csak a hosszúsága számít. Ugyanígy nem csak az erősen lángoló szerelem az, amely értékes, hiszen a tiszteletben és szeretetben, barátságban eltöltött idő is jelentheti egy párnak az élete legszebb éveit. Ha azonban képesek vagyunk még ebbe is csempészni egy kis szerelmet, akkor sokkal jobban szórakozunk majd.

 

A szerelem nem digitális
Nem hát, hanem analóg. Nem úgy van az, hogy vagy szerelmes vagyok, vagy nem. Néha épp csak úgy, egy kicsit vagyok az. Máskor meg jobban. Néha nem is tudom...

Félelmeim a fél szavak kapcsán

Félelmeim a fél szavak kapcsán

„ Az élet attól olyan elképesztően édes, hogy
alkalomadtán a 60 percet ki tudjuk tolni 120 percre.” (B.L.)

Nem tudom, mindenki számára érthető-e a fenti idézet. Számomra mindenképp, és nagyon tetszik, sőt, nagyon nagy boldogsággal tölt el. Talán már kitaláltátok, hogy azért, mert a hozzám legközelebb álló ember, életem párja szájából hangzott el, akivel már hosszú évek óta együtt élünk, akivel fél szavakból is értjük egymást.

Legalábbis legtöbbször. Ami persze nem jelenti azt, hogy a hétköznapi rohanás közepette nem fordul elő, hogy teljesen félreértjük egymást. Főleg a kapkodva, elhadart, hiányos mondatokat – mondjuk a lakás másik végéből átkiabálva, vagy épp a lakásajtón kifelé menet „hátradobva”.

Hiába tudjuk – ismerve az NLP kommunikációs modelljét -, hogy folyamatosan torzított, vagy hiányos mondatokban beszélünk, nem mindig van rá alkalom, hogy okos és jó időben feltett kérdésekkel felderítsük, mi is az az üzenet, aminek be kellett volna érkeznie agyunkba. Ha egyáltalán a fülünktől eljutott az agyunkig!

Mert manapság az emberek sokszor eleve olyan stresszes állapotban vannak, hogy el sem jut a tudatukig, mit mond a másik. Ha a munka jár az eszemben, vagy az elintézendő teendőket próbálom fontossági sorrendbe állítani, levelet vagy cikket írok mint épp most, bizony néha ignorálok minden külső hanghatást – még a hozzám intézett szavakat is.

Vagy ha nincs is stressz, csak elmélyülök valamiben – pl. épp filmet nézek, ráadásul idegen nyelven akkor a saját anyanyelvemen érkező üzenetet egyszerűen be sem engedi az agyam (vagy már a fülem sem? :-))

Ez persze csak azután tudatosult bennem, amikor már többször szembesültem olyan sértődött, vagy bosszús megjegyzésekkel, mint például: „Tegnap már mondtam!” „Nem emlékszel, megbeszéltük!” „De hiszen meséltem!”

Tündorkány vagy Boszodér – Andög vagy Örgyal?

Tündorkány vagy Boszodér – Andög vagy Örgyal?

Családi jelmezbálban az egyik vendég félig boszorkány, félig tündér jelmezbe öltözött, amivel nagy sikert aratott. Azt hiszem azért, mert minden nőben megvan ez a kettősség – sőt minden férfiban is.

Ez jutott eszembe, mikor társaságban ilyeneket hallottam: A barátnőm/feleségem, amíg a szerelem tartott, tündéri volt, de pár év múlva olyan lett, mint egy boszorkány. Vagy: A barátom/férjem angyalian kedves volt, lehozta nekem a csillagokat is az égből, mostanra bezzeg előbújt belőle az ördög!

Az emberek általában nem pontosan olyanok, mint amilyennek mutatják magukat. A legtöbben álarcot viselnek: nemesnek, gyengédnek, kedvesnek, tiszteletreméltónak és kultúráltnak mutatják magukat társaságban, hiszen ezt tanultuk gyerekként, mint elfogadott viselkedésformát. Attól félünk, ha ettől eltérően viselkedünk, mások rossznak, vagy romlottnak látnának minket.

Ám örökké nem játszhatjuk meg magunkat. Amikor aztán lehull ez az álarc és fény derül az igazságra, akkor környezete eltaszítja magától ezt a fajta embert, s akkor jön a csalódás.

Új év, új stratégia 2. rész

Mint az első részben írtam, minden párkereső más helyzetből indul, más fajta akadályokat kell leküzdenie ahhoz, hogy megtalálja a párját.

Tanulj meg ismerkedni!

Ha visszahúzódó, magányos gyerek voltál, és még nem volt tartós párkapcsolatod, először meg kell tanulnod ismerkedni. Mert bármilyen életkorban lehetséges új ismeretségeket kötni!

Úgy középiskolás korom táján csak olyan barátnőim, barátaim voltak, akikkel már óvódás korunktól, vagy legalábbis alsó tagozatos korunkból ismertük egymást. Még középiskolás koromban is ők voltak az igazi barátaim, meg voltam győződve arról, hogy igazi barátság felnőtt korban már nem szövődhet.

Mekkorát tévedtem! Hiszen a régi barátok közül sokan másfelé haladtak – nem csak térben, de gondolkodásmódban is eltávolodtunk egymástól, és már csak ritkán találkozunk – akkor is főleg azért, hogy nosztalgiázzunk egy kicsit.

Helyettük az egyetemen, a munkahelyeimen és később a férjem baráti körében, majd pedig az NLP kapcsán ismertem meg új, hozzám hasonlóan gondolkodó, hasonló mentalitású embereket, akik közül néhányan igazi jó barátaim, barátnőim lettek, akikkel minden örömömet és bánatomat megoszthatom, még többen pedig kedves ismerőseim, munkatársaim, akikkel szívesen elbeszélgetek a világ dolgairól.

Ezek a kapcsolatok nagyon gazdaggá tesznek! Gazdagodik emberismeretem, és ismereteim a világról, fejlődik empatikus készségem és mindenkitől, még a tanítványaimtól is nagyon sokat tanulok! Még a heves vitákból, és a sértődésekből is sokat lehet tanulni – legfőképp önmagunkról.

Persze, csak akkor, ha elgondolkozunk ezeken a visszajelzéseken: Ha megsértődött, akkor bizonyára olyasmit mondtam, vagy úgy fogalmaztam, hogy az számára sértő volt. Ha barátságos velem, és örül, hogy velem lehet, akkor valószínűleg kedvel, stb.

Új év, új stratégia

Ma elsősorban azoknak az egyedülálló, ám igazi társra vágyó szingliknek írok, akik magányosan töltötték az ünnepeket, meg persze azoknak is, akik párkapcsolatban ünnepeltek, mégis boldogtalannak érzik magukat, és ki szeretnének lépni a megromlott kapcsolatból.

Megtanultál ismerkedni?

Párkeresésről szóló könyvet olvasva gondolkodtam el azon, milyen szerencsések azok a fiatalok, akik már az óvodában "szerelmesek" lesznek, ami azt jelenti, hogy együtt homokoznak, aztán alsó tagozatban óra alatt szerelmes leveleket küldözgetnek a pad alatt, majd felsőben a fiú viszi a lány táskáját, esetleg meghívja egy fagyira, majd kézen fogva együtt járnak, mindenhová.

Ők fokozatosan, saját maguk alakítják ki ismerkedési stratégiájukat, és viselkedésmódjaikat a párkapcsolatban –természetesen a szülői minták nyomán.

Megtanultál szeretni?

Emlékszem, ahogy egy barátnőm 9 éves lánya felsóhajtott, mikor először találkozott nálunk lányom "fiújával": "Bárcsak én is nyolcadikos lehetnék már, és engem is ölelgetne valaki!" Az ölelés amúgy is nagyon fontos, mert, ha szülei, testvérei sokat ölelgetik, megtanulja a gyerek, hogy a szeretetet így is ki lehet fejezni. Akit viszont gyakran megpofoznak, vagy megvernek, vagy egyszerűen csak nagyon ritkán érintenek meg szeretettel, simogatással, öleléssel, puszival, azok később mindenféle érintéstől idegenkedni fognak.

A középiskolás korosztály már komolyabban gyakorolja a férfi és női szerepeket – de még mindig a nélkül a kényszer nélkül, hogy komolyan el kellene köteleznie magát – annál is inkább, mivel manapság nem 20 éves kor körül köttetnek a házasságok.(Számomra az már túlzásnak is tűnik, hogy az első gyerek születését sokan csak 35-40-45 éves korukra tervezik…)

Egyéni hatalmad csapdái és lehetőségei

Egyéni hatalmad csapdái és lehetőségei

Megjelent az Ezotér magazin 2010. októberi számában.

Beszélhetnénk a hatalomról, amelyet uralkodók, királyok, államfők birtokolnak, vagy különböző szervezetekben tevékenykedő vezetők. Közülük is van, aki bölcsen teszi a dolgát, és képes arra, hogy megfelelő döntésekkel pozitív változásokat hozzon létre a világban. Az emberi természetből eredően azonban van, aki a hatalmát nem arra használja, amire való, s egyéni érdekeit helyezi előtérbe. A megfelelő ellenőrzés hiányában ezzel hatalmas károkat okozhat az emberi lét különböző szintjein. Ártalmas tevékenysége ilyenkor kiterjedhet egyénekre, kisebb vagy nagyobb közösségekre, országokra, s akár az egész emberiségre is. A történelem számtalanszor produkált már olyan eseményeket, amelyekből sokat tanulhatunk - pozitív és negatív vonatkozásban egyaránt.

Napjainkban ugyancsak többször találkozunk azokkal a kérdésekkel, amelyek a hatalom használatából erednek, ugyanakkor ritkán gondoljuk át a személyes, egyéni szinten fellépő hatalomban rejlő csapdákat vagy lehetőségeket.

Ha nem szereted a hatalmat, ha Te magad sosem akarsz hatalommal rendelkezni, akkor sem leszel képes elzárkózni előle: mindenféleképpen hatalommal bírsz.

Szülői hatalom

Ha szülő vagy, hatalmad van a gyermeked fölött. Ez akkor is így van, ha Te nem élsz ezzel a hatalommal. Az, hogy mennyire vagy képes megtalálni az egyensúlyt hatalom és engedékenység között, alapvetően befolyásolja a gyerekeddel való viszonyod minőségét.

Mikor érsz haza?

Elõfordult már veled, hogy a munkahelyeden totál kikészítettek? Hogy az egész nap úgy alakult, hogy minden összejött, és este hulla fáradtan estél haza? Aztrán odament a gyerek, vagy a párod, mert szerette volna veled tölteni az idejét - de neked már eleged volt abból a napból. Pihenni akartál, tévézni, aludni...

Ez az elgondolkodató cikk rávilágít az ilyen helyzetekre. Renélem, neked is támad pár hasznos gondolatod tőle.

Mikor érsz haza?

Írta: Tom Hoobyard

“Nem tudom, mit csinálok rosszul,” hallottam a szomszéd asztaltól, “olyan, mintha ott sem volna, amikor együtt vagyunk otthon.”

A hang a fiatalabbik nőtől jött, akik mellettem ültek a kávézóban.

“Mintha csak egy házvezetőnő meg egy bébiszitter kellene neki. A tenisztanárom jobban figyel rám a klubban.”

Hú.

Azt hiszem, hallottam már ezt a panaszt máskor is, vagy valami nagyon hasonlót.

Valójában, amit régebben én is sokszor hallottam, az az volt, amit valószínűleg ez a férj is kapott boldogtalan nejétől, mikor már totál betelt nála a pohár.

“Sosem vagy itt! Miért nem vagy képes megcsinálni a munkád odabent,és aztán otthagyni?"

Ettől mindig nagyon önelégültté és védekezővé váltam.

“Nagyszerű,” vágtam volna vissza legszívesebben, “nagyon szeretném ezt. Tudod, mi van? Fejezd be az evést, a vásárlást, és azt, hogy megmondod, mi kell a gyereknek a születésnapjára, meg hogy mit kellene támogatnunk, és mit akarsz csinálni a házzal! AKKOR majd tudok neked és a kölyköknek adni egy kis átkozott figyelmet!”

De tele volt a hócipőm, és legtöbbször csak morgolódtam egyet, aztán visszamenekültem a munkámhoz, hogy “megnézzek pár e-mailt” mígnem vacsorához hívtak, aztán megint “csak egy pár perc”, amíg nem jött a feleségem, hogy jó éjt kívánjon.

Már nem abban a házasságban élek.

Ha érdekel a teljes cikk, kérlek, lépj
be
az oldalra!

Ha
még nem vagy tag, akkor regisztrálj most nálunk teljesen ingyen, így sok más
tartalomhoz is hozzáférhetsz, ráadásul megkapod az olvasói ajándékokat!

Regisztráció itt.

Térképillesztés

"A térkép nem azonos a területtel" – ez az NLP egyik alapvető előfeltevése.
Ha még nem találtad meg az igazit, lehet, hogy még nincs rajta a térképeden? Pedig valójában létezik! Mért ne rajzolhatnád át ezt a térképet? Lehet, hogy az I. Országos Randevú Fesztiválon, ahol az alapötlet a Pár- és Társtalálás elősegítése, Ő is ott lesz, s rögtön élő modell alapján „rajzolhatsz”!

„ A térkép nem azonos a területtel” – ez arra a képre is igaz, amit magadról, és embertársaidról „rajzolsz”.
Különösen kezdetben, amikor a szerelem rózsaszín ködén át látod az illetőt! Jó, ha képes vagy reális képet alkotni önmagadról, és pontosan felméred, milyen partnerre vágysz.

S ha már megtaláltad, sok vita, veszekedés, félreértés elkerülhető, ha eligazodsz a magad, és az ellenkező neműek térképén, ha tökéletesíted kommunikációs készségedet.

A rendezvény nem titkolt szándéka azok összehozása is, akik már régebb óta megtalálták egymást, de hiányzik életükből a romantika! Tehát a jelszó nem csak az, hogy találj párt magadnak, hanem az is, hívd el randira a feleséged, férjed, társadat!

Aki eljön, ezen a napon velem is megismerkedhet, mert ott leszek az előadók között. Ha a rendezvényen jelentkezel, kedvezményes áron vehetsz részt az online vagy az élő párkapcsolati tréningemen!
A fesztivál részletes programját itt olvashatod: Randevú Fesztivál.

Szeretettel várok minden érdeklődőt!

Dinnyés Márta

Szólás-mondások patikamérlegen

Szeretem a népi és egyéb bölcsességeket. Elég soknak témája a kommunikáció, a beszélgetés, a szavak szerepe életünkben. Érdekes megfigyelni, mennyire egybecsengenek!!:-)

Szóból ért az ember.

Sok beszédnek sok az alja.

Néma gyereknek anyja se érti a szavát.

Magyar ember evés közben nem beszél! (Javaslat a helyesírás ellenőrzőtől: emberevés :o)

Mi fél szavakból is értjük egymást.

A beszéd csak félreértések forrása.

…..és még sorolhatnám. Most légy okos Domokos! Melyiknek higgyünk? Hiszen mindegyik igaznak tűnik!!
Igazak is, ha megfelelően relativáljuk, árnyaljuk őket, vagyis nem tekintjük őket mindig minden szituációra vonatkoztatva igaznak, továbbá megfigyeljük mi az, ami kimaradt belőlük!

Nézzük hát, hogy értelmezhetjük ezeket a bölcsességeket!

Kapcsolj magasabb sávszélességre!

Megjelent a Pozitív Gondolkodás magazin II. évfolyam 1. számában
Kapcsolódó weboldal: Pozitív Gondolkodók Napja

Kapcsolj magasabb sávszélességre!
Mert a legértékesebb pillanatokat a másokkal eltöltött időben találod

Mindenféle műszaki cuccban minél magasabb a sávszélesség, annál jobb, mivel ez növeli a kommunikáció minőségét. Most képzeld, nem csak a műszaki cuccokban. Benned is. Miközben ezt az újságot a kezedben tartod, épp Te is egy ilyen kommunikációs sávszélességen vagy. Elég jól sikerült behangolnod a rádiód, gratulálok!

Mindig szívesen elmélyedek az önismeretben, hiszen nagyon fontos, hogy te TE vagy, és saját magaddal foglalkozni talán a legnagyobb kaland. Hát most mégsem ezt mondom, hanem ezt:
Nem vagy egyedül.

Jó ezt így leírni, mert képzeld, vannak, akik hajlamosak erről a teljesen nyilvánvaló tényről megfeledkezni. Vannak rajtunk kívül mások is a világegyetemben, s egy csomóan a közvetlen közelségünkben élnek. Mi szilárd elhatározással megyünk a céljaink felé. A többiek is. Az első tehát az, hogy erre tekintettel legyünk. Ha a Tót akar venni egy új hangfalat magának, és tudja, hogy a házmester ki akarja festeni a lépcsőházat, az már nagyszerű - kérdés, hogy mi a csudát tud kezdeni a Tót ezzel a helyzettel. Mert rengeteg helyzetet tartogat számunkra az élet, amelyek mellett fütyörészve elsétálunk.

Szülinapi akció

 

Örömmel jelentem be, hogy

a Mindennapi NLP Hírlevél március 18-án ünnepli 2 éves SZÜLETÉSNAPJÁT.


Ebből az alkalomból szeretnénk megajándékozni benneteket egy pár remek lehetőséggel.

Több tanfolyamunkon is kedvezményes áron vehetsz részt, ha most jelentkezel, és beírod az kedvezménykódot jelentkezési lapodra. A kedvezmény érvényes, ha 2010. április 8-ig befizeted a kedvezményes összeget.

Ha szeretnél ezzel a kedvezménnyel élni, kérlek, írd a jelentkezési lap "kedvezménykód" mezőjébe a következő kódot:

"SZÜLINAP-2"

(Más kedvezményekkel NEM vonható össze. Ha ezt a kódot szerepelteted, a további kedvezményekre vonatkozó részt nem kell kitöltened)

Ezt a kedvezményt a hírlevél olvasói vehetik igénybe. Ha még nem vagy olvasója, de szeretnél részt venni a kedvezményben, akkor automatikusan a hírlevél olvasójává válsz, csak tüntesd fel a kedvezmény kódot jelentkezési lapodon.

A kedvezmények a következő tanfolyamokra érvényesek

Vadiúj online tanfolyam!

Elindult a legújabb online tréningünk!

A neve: Online Párkapcsolati tréning. Témája - gondoltad volna? - a párkapcsolat. Csakúgy, mint az Online Célkitűző Tanfolyam, ez is e-mail-ek formájában érkezik meg Hozzád.

Az elsõ két hét ingyenes, érdemes kipróbálnod. A teljes tréning 14 héten keresztül tart. Később még írok róla, addig is kattints erre a képre:

Karácsonyi akcióóó!

Örömmel jelentem be, hogy a Mindennapi NLP-nél különböző karácsonyi kedvezményeket vehetsz igénybe. Ha szeretnél ezekkel a kedvezményekkel élni, kérlek, írd a jelentkezési lap "kedvezménykód" mezőjébe a következő kódot:

"KAR-09"

A kedvezmények a következő tanfolyamokra érvényesek

Villámolvasás tanfolyam

40 %
(más kedvezményekkel NEM vonható össze)

A tanfolyam teljes díja: 22 000 Ft
Kedvezményes díj: 13 200 Ft
A tanfolyam időpontja: 2010. január 9-10.,
mivel ez a tanfolyam megtelt, új időpontot hirdetünk, melyre szintén érvényes a karácsonyi kedvezmény!:)

2010. január 16-17.

 

A kedvezmény érvényes, ha 2009. december 23-ig leadod a jelentkezési lapot, és befizeted a kedvezményes összeget.


Online Célkitűző Tanfolyam
40 %
(más kedvezményekkel NEM vonható össze)


A kedvezmény érvényes, amennyiben 2009. december 23-ig leadod a jelentkezési lapot, és befizeted a kedvezményes összeget. (Ha utánvéttel kéred a célkitűző naplót, akkor december 17-ig add le a jelentkezési lapot!)

A tanfolyam a következő részekből áll:

Egyedül vagy? Gyere párkapcsolati tréningre!

Egyedül vagy?

Már régóta nincs partnered? Vagy még soha nem volt igazán jó párkapcsolatod?

Valami mindig félresikerült? Vagy egyszerűen csak elmúlt a kapcsolat varázsa? Vagy épp egy előző nagy szerelem és csalódás emlékétől nem tudsz szabadulni?

Gondolkoztál már azon, hogy mi lehet ennek az oka?

Ha szeretnéd minél előbb megtalálni a párodat, azt az embert, akivel hosszú távon harmonikus kapcsolatban élsz majd, akkor jelentkezz a Párkapcsolat(sz)építő NLP tréningre!!!

Az NLP azt mondja, ha valamit mindig ugyanúgy csinálsz, ugyanazt éred el vele. Hát változtass! Részt vettél már párkapcsolati tréningen? Nem? Akkor most jelentkezz! Ezen a tréningen megismerheted önmagad, megtudhatod, min érdemes változtatnod, és hogy hogyan ismerhetitek meg majd egymást még jobban leendő partnereddel

Dinnyés Márta: Mindenki a helyére! A patchwork-család rendje.

 

Az Univerzumban mindenütt rend uralkodik, a legnagyobbtól a legkisebbig, s ez a rend tartja fenn az egyensúlyt. Gondoljunk csak a világűrre, az egyes naprendszerekre, ahol a bolygók időtlen idők óta (de legalábbis az ősrobbanás óta) a megszokott rendben keringenek napjuk, a holdak pedig bolygóik körül.

Ugyanígy igaz ez a legkisebb rendszerekre is: az atomokban az atommag körül mini bolygóként keringenek (cikáznak?) az elektronok.

A rend az élőlények, világát is meghatározza: fű, fa, virág, s az állatok egymáshoz való viszonyát, alá- és fölérendeltségét a táplálkozási láncban.

Ha az egyensúly bármelyik ponton felborul, annak katasztrofális következményei lehetnek.

Egy-kettő-három-négy….hányan vagyunk az ágyban?


Egy párkapcsolatban, mint tudjuk, általában ketten vannak: egy férfi és egy nő – bár egyesek szerint nem létezik olyan szerelmi aktus, melyben ne lennének legalább négyen jelen.

Már az első próbálkozásnál jelen vannak génjeinkben a szüleink, és tudatunkban azok a minták, amelyeket belénk neveltek, s amelyek a jó modor nevében esetleg gátlásossá tettek minket. Jelen vannak ugyanakkor a tudatalattinkban a pornófilmek szereplői, az általuk sugalmazott gátlástalanság, mely egyszerre vonz a világot sarkaiból kifordító gyönyörök ígéretével, és ugyanakkor taszít is érzelemmentes közönségességével.(Amit a „jó” színészi teljesítmény sem tud feledtetni!)

Jelen vannak még álmaink nő- és férfiideáljai, akik a médián keresztül hódítanak, és azt a
téveszmét sugallják, hogy sikeres és boldog csak akkor lehetsz a szerelemben, ha szép az arcod (és még a sminked és a frizurád is tökéletes!), kisportolt a tested továbbá egy felesleges deka sincs rajtad (és még a fehérneműd is márkás!)

Párkapcsolat-(sz)építő tréning

Dinnyés Márta: Párkapcsolat-(sz)építõ nlp tréning

Mit tudhatsz meg ezen a két napos tanfolyamon?

Elõször is azt, hogy mennyire jól ismered önmagadat és partneredet, illetve hogy hogyan ismerhetitek meg egymást még jobban.
Felfedezheted azokat a belsõ hangokat, melyek folyton a füledbe sugdosnak, és megpróbálnak befolyásolni. Amelyik már csak zavar, azt megváltoztathatod. Néha úgy érzed, mintha nem egy nyelven beszélnétek? Hogy te mindig jót akarsz, mégis rosszul sül el a dolog? A tanfolyamon olyan NLP-technikákat tanulsz, melyek ismeretében hatékonyabban tudtok kommunikálni, vitás esetekben gyorsan döntést tudtok hozni veszekedés nélkül, s a nézeteltérések során gyorsan megegyezésre juttok.

Megszabadulhatsz rossz, vagy a másiknak nem tetszõ szokásaidtól,
és kialakíthatjátok közös értékrendeteket és céljaitokat.

Megtudhatod, mi az igazság:
„Hasonló a hasonlót szereti.” vagy „Az ellentétek vonzzák egymást”?

Megismered a neurológiai szinteket, és megtudod, milyen áron változtathatod meg párkapcsolatodat. Errõl persze közösen döntötök: akarunk-e megváltozni, vagy nem érdemes fenntartani tovább a kapcsolatot. Figyelmeztetlek: az is benne van a pakliban, hogy a legjobb a kapcsolatot befejezni. Ez utóbbi esetben azonban tudni fogod, milyen partnert válassz legközelebb, és hogyan alakítsd ki az új kapcsolatot. Hiszen a tanfolyam végére kialakítod elképzelésedet a számodra ideális partnerrõl és átérezted az ideális kapcsolattal járó semmihez nem hasonlítható fantasztikus érzést!


A tanfolyam helye és ideje:

Budapest
Jelenleg nincs meghirdetett időpont

Tanfolyam díja: 28 000 Ft.-
Regisztrált tagoknak: 26 000 Ft.-

További kedvezmények a jelentkezési lapon!
::bõvebb információ az ingyenes regisztrációról::

Tréner:
Dinnyés Márta,
NLP mester

::Jelentkezési lap::